به گزارش خبرنگار شبستان، هرچند شش ماه پیش که شبکه «پویا»، برای پخش اختصاصی انیمیشن راه اندازی شد، گمان می رفت که دیگر این نوع برنامه در کنداکتور شبکه های دیگر جای نگیرد، اما حتی از برنامه های شبکه آموزش هم حذف نشد.
برای مثال کنداکتور شبکه نمایش که در ساعت 15 به پخش انیمیشن و ساعت 5 صبح به باکس تکرار آن اختصاص دارد، «آلیس در سرزمین عجایب» را با شماره های 1 تا 7 برای پخش در نظر گرفته بود.
شبکه تهران هم باکس 9:45 را هر روز و باکس 13:30 را روزهای پنجشنبه برای پخش انیمیشن انتخاب کرده است.
این اما همه داستان پخش انیمیشن از شبکه های دیگر نیست، چرا که شبکه های آموزش و آی فیلم هم به رغم دور بودن حوزه تعریف شان از پخش انیمیشن، این برنامه جذاب برای کودکان و بزرگسالان را در کنداکتور روزانه خود گنجانده اند. در این میان شبکه دو هم با پیش تعریف شبکه کودک و نوجوان، علاوه بر برنامه های انیمیشن و رئال را در هم پخش می کند.
این در حالی است که چندی پیش «حسین زارعی» مدیر تأمین برنامه مرکز پویانمایی صبا در اعتراض به پخش انیمیشن از بیشتر شبکه های تلویزیون گفته بود: شبکه های دیگر مثل آموزش، آی فیلم، نمایش و شبکه تهران در حالی به پخش انیمیشن و فیلم ها سینمایی می پردازند که این کار جزو وظایف اصلی این شبکه ها نیست. این مسئله مورد اعتراض ما و دست اندرکاران شبکه پویا است و درصدد پیگیری آن هستیم.
به گفته زارعی قرار بود عروسک هایی هم به عنوان مجری مورد استفاده این شبکه قرار گیرند که این اتفاق هنوز رخ نداده، چرا که این شبکه با پخش برنامه رئال با مشکل روبه روست. مدیر تأمین برنامه مرکز پویانمایی صبا با اعلام اینکه در شبکه پویانمایی آثاری را می توانیم به نمایش درآوریم که 70 درصد آن انیمیشن و 30 درصد آن رئال باشد می گوید: در شبکه پویانمایی محدودیت پخش تصاویر را به دلیل عدم پخش تصاویر رئال داریم به همین جهت در پخش برخی برنامه ها که مورد درخواست خیلی از بینندگان بوده به دلیل وجود تصاویر رئال با محدودیت مواجه هستیم.
او همچنین درخصوص مسائل پیش آمده برای ساخت اذان و نمازجماعت کودکانه و انیمیشنی توضیح داده بود: شبکه پویانمایی مجوز پخش تصاویر واقعی را ندارد به همین جهت برای پخش نمازجماعت درخواست مجوز داده ایم زیرا که تصویر برگزاری نماز جماعت یک تصویر رئال و واقعی است و شبکه پویا برای پخش این گونه تصاویر با محدودیت مواجه است و برای پخش آن نیاز به مجوز دارد. فقط پخش اذان را به صورت انیمیشن تولید کرده ایم که آن هم با صدای نوجوانانه است و در تلاش هستیم تا آن را با صدای کودک پخش کنیم تا اثرگذاری و جذابیت بیشتری داشته باشد.
زارعی همچنین درباره اینکه چقدر برای آهنگ سازی کودکان کار حرفه ای صورت می گیرد گفت: اگر 100 درصد تولیدات را ایده آل درنظر بگیریم 40 درصد آن به موسیقی و آهنگ سازی آن بستگی دارد. یعنی اگر موسیقی انیمیشنی متناسب با محتوای آن نباشد و با یکدیگر همخوان نباشند کارآیی لازم را نخواهد داشت.
او تاکید کرد: موسیقی در صورتی جذاب خواهد بود که ریتم، نوع و متن آن با انیمیشن تناسب داشته باشد. در انیمیشن های خارجی بیشتر موسیقی هایی که در فیلم کار می شود با همراهی خواننده است.
زارعی با اشاره به اینکه در شبکه پویانمایی هم به تازگی انیمیشن های کوتاهی همراه با موسیقی ساخته شده که به نسبت قابل قبول و پربیینده بوده اظهار داشت: انیمیشن ایرانی به دلیل اینکه مطابق با فرهنگ و آداب و رسوم و سنت مردم ایران ساخته می شود در نتیجه برای انتخاب ملودی و موسیقی آن نیز باید دقت و تلاش لازم صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما