سخنان برگزیده 20ساله جایزه کتاب فصل/ ما در دبیرخانه اثر تولید نمی‌کنیم

دبیر علمی بیست و دومین جایزه کتاب فصل گفت: ما در دبیرخانه اثر تولید نمی‌کنیم و فقط آنها را داوری می‌کنیم. هر چه از عمر یک جشنواره می‌گذرد، انتظارات هم بالاتر می‌رود.

به گزارش خبرنگار شبستان، بیست و دومین دوره جایزه کتاب فصل- تابستان 91 عصر 20 دی ماه با حضور «علی اسماعیلی» سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «علی شجاعی صایین» رییس خانه کتاب، «مجید حمیدزاده» دبیر جایزه کتاب فصل و جمعی از نویسندگان و برگزیدگان این دوره جایزه در سرای اهل قلم برگزار شد.

 

برگزاری 22 دوره جایزه کتاب فصل بدون وقفه
علی شجاعی صایین، نخستین سخنران این مراسم، با اشاره به برگزاری بیست و دو دوره جایزه کتاب فصل، گفت: بدون وقفه برگزار کردن بیست و دو دوره کتاب فصل، کار سختی است و انرژی و فعالیت زیادی می‌طلبد، اما خرسندیم که در هر دوره‌ای توانستیم شماری از آثار فاخر را به جامعه فرهنگی معرفی کنیم و همچنین در هر دوره‌ چهره‌های جدید و استعدادهایی معرفی شدند که خستگی را از ما دور می‌کند.


وی با اشاره به ناشران و نویسندگان که در برگزاری جایزه کتاب فصل یاری کردند، بیان کرد: لطف و یاری گروه زیادی از نویسندگان و ناشران، پشتوانه ما در این راه است. از سوی دیگر نباید از نقش داورانی که با سعه صدر در بیست و دو دوره ما را همراهی کردند، گذشت تا به سهم خودمان قدم کوچکی در رونق کتابخوانی بر داریم.


رییس خانه کتاب عنوان کرد: آثار جایزه کتاب فصل از تنوع زیادی برخوردار بوده است، به طوری که در برخی از دوره‌ها در کنار کتاب برگزیده، چهره‌های جوانی را معرفی کردیم که در کتاب سال و جشنواره‌های دیگر برنده جوایز زیادی شده‌اند؛ امیدواریم روزهای درخشان‌تری را برای صنعت نشر شاهد باشیم.

 

جوان‌ترین برگزیده جایزه کتاب فصل و علاقه‌اش به شعر متقدم فارسی
پس از شجاعی صایین، جوان‌ترین برگزیده جایزه کتاب فصل با 20 سال سن، پشت تریبون آمد و سخنانی درباره کتاب «دیوان منجیک ترمزی» بیان کرد. احسان شواربی مقدم که دانشجوی باستان شناسی دانشگاه تهران است، از علاقه مندی هایش به تصحیح متون و خوانش شعر متقدم فارسی سخن گفت و درباره این اثر بیان کرد: منجیک ترمزی از شعرایی بوده که دارای دیوان بوده است و از او به صورت پراکنده اشعاری در دست است. من 4 سال روی شعرهای منجیک کار کردم و در این راه از نسخ خطی، تذکره های خطی و فرهنگ های مختلف بهره گرفتم. در این اثر، 410 بیت از منجیک و 20 بیت شعر منسوب به منجیک جمع آوری شده است.

 

ما در دبیرخانه اثر تولید نمی‌کنیم/ رشد 12درصدی آثار نسبت به سال قبل
به گزارش شبستان، در ادامه «مجید حمیدزاده» دبیر علمی بیست و دومین دوره جایزه کتاب فصل گزارشی درباره روند داوری‌ها ارائه کرد و گفت: 4 هزار و 34 اثر در گروه های 11گانه این دوره از جایزه کتاب فصل مورد ارزیابی قرار گرفت که در انتها 19 اثر انتخاب شدند که 3 اثر برگزیده و 16 اثر شایسته تقدیر معرفی شدند.


وی توضیح داد: کتاب‌هایی که بیش از 90 امتیاز بگیرند، برگزیده و آثاری که بین 80 تا 90 امتیاز را کسب کنند شایسته تقدیر هستند. پس از داوری‌ها نتایج در حضور اعضای هیات علمی جشنواره ارائه ‌شد و مورد تایید قرار گرفت. به آثار برگزیده 5 سکه و به آثار شایسته تقدیر 3 سکه تعلق می‌گیرد.


دبیر علمی بیست و دومین جایزه کتاب فصل در ادامه با اشاره به اینکه ما نتایج هر دوره‌ جایزه را با دو دوره مقایسه می‌کنیم، گفت: ما هر دوره را با دوره گذشته آن و دوره مشابه آن در سال گذشته مقایسه می‌کنیم؛ در دوره بیست و یکم، 3 هزار و 707 اثر مورد ارزیابی قرار گرفت که تقریباً با رشد 12 درصدی روبرو هستیم. در دوره مشابه سال قبل، 4 هزار و 672 اثر داشتیم که 29 اثر منتخب شدند و این امر بدیهی است.


وی خاطرنشان کرد: البته باید توجه کنید که ما در دبیرخانه اثر تولید نمی‌کنیم و فقط آنها را داوری می‌کنیم. هر چه از عمر یک جشنواره می‌گذرد داوری‌ها سخت‌تر و بر کیفیت آن اضافه می‌شود و انتظارات هم بالاتر می‌رود. ملاک ارزیابی ما کمیت نیست و سطح داوری ما از نظر کیفی بالا می‌رود.

 

بنای حذف هیچ برنامه فرهنگی را در معاونت فرهنگی نداریم
بر این اساس، بعد از سخنان کش‌دار مجری این مراسم و شعرخوانی پر از اشتباه وی، علی اسماعیلی به عنوان آخرین سخنران به روی صحنه آمد و طی سخنانی گفت: بنای ما بر این است که در همه برنامه های پیش بینی شده در وزارت ارشاد را که به گسترش فرهنگ عمومی جامعه و کتابخوانی کمک می کند همت بورزیم و بنای حذف هیچ برنامه فرهنگی را نداریم و نداشتیم بلکه در شکوه آنها نیز تاکید داریم.


وی ادامه داد: افتخار داریم در این مقطع رویکرد فرهنگی را در نظام اسلامی را رقم زنیم چرا که فرهنگ اسلامی روح حاکم بر اندیشه ها رفتارها، نگرش ها و عملکردهای ما است که در پرتو این خورشید فروزنده تجلی پیدا می کند و لذا ضرورت بازشناسی این فرهنگ اصیل احساس می شود.


اسماعیلی خاطرنشان کرد: به همین دلیل تلاشهایی که در این زمینه صورت گرفته تا در سایه آشنایی با فرهنگ ناب دینی، شناختی نسبت به آن پیدا کنیم و بدون تردید هرگاه در شناخت فرهنگ والای دینی کوتاهی و یا به اندک قناعت کنیم زمینه نفوذ فرهنگ بیگانه را فراهم آورده ایم در غیر اینصورت قطعاً هیچ عاملی نمی تواند ما را از ارزشها دور کند.


سرپرست معاونت امور فرهنگی ارشاد با اشاره به تلاشهای دشمن در زمینه نفوذ فرهنگی بیان کرد: یکی از زمینه های اصلی عملکرد همه دشمنان تلاشها و ترفندهای بی وقفه ای است که در این عرصه دنبال می کند بستری برای غفلت نسل جوان فراهم می آورد و معرفت و بصیرت را در باورهای ما تضعیف می کند.
 

 

وی تاکید کرد: در این چارچوب کتاب به عنوان مولفه ای تاثیرگذار در عرصه فرهنگی نقش بسزایی دارد و به همین دلیل همه باید با کتاب انس بگیرند تا در این میان اثر فاخر در جامعه نیز خلق شده و مورد تشویق قرار بگیرند.

 

علی اسماعیلی در ادامه توضیح داد: کتاب محل مناسبی برای جلوه جمال فرهنگ اسلامی است و در پرتو خلق آثار فاخر است که شکوفایی و بالندگی فرهنگ دینی در جامعه فراهم می آورد بنابراین علی رغم همه تلاشها و تولید آثار در جامعه و تلاش نویسندگان و فرهیختگان در زمینه های مختلف باز هم لازم و ضروری است که برای جبران کمبودها سعی بیشتری به ویژه در حوزه دین صورت بگیرد.

 

وی تصریح کرد: ارزش مادی در این میان مطرح نیست و انچه که مهم است تجلیل و تکریم از مقام علم و عالم است و هر چه که در این جهت فرهنگی صورت بگیرد است.

 

اسماعیلی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم هر روز بیش از پیش با قلمهایتان آثار فاخر و ارزشمندی خلق شود و جایزه کتاب فصل نیز یکی از برنامه هایی است که در این مورد بسیار تاثیرگذار است.
 

 

به گزارش شبستان، در پایان این مراسم نیز از برگزیدگان جایزه کتاب فصل در 11 گروه تقدیر به عمل آمد.

 

پایان پیام/

کد خبر 215594

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha