فرهنگ حسینی باید برای جوانان تبیین شود

پژوهشگر و استاد دانشگاه گفت: ما باید فرهنگ ابا عبدالله الحسین (ع) را استخراج کرده و به جوانان امروز تزریق کنیم و آنها را با معارف کربلا آشنا کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمدرضا سنگری، استاد دانشگاه و پژوهشگر، ظهر امروز ( 20 دی) در ششمین سوگواره عاشورایی که در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قزوین برگزار شد، بیان کرد: جمله "اِنَ الحسین مصباح الهدی و السفینه النجاه" نشان دهنده این است که امروز نیز نیاز انسان ها به امام حسین (ع) وجود دارد.
 

وی ادامه داد: هرچه زمان پیشتر می گذرد، نیاز انسان به سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) جدی تر می شود و ایامی که انسان ها بسیار محتاج امام حسین (ع) می شوند، عصر ظهور است.
 

این استاد دانشگاه افزود: امروز حدود یک هزار و 300 سال از واقعه عاشورا می گذرد و بحران ها و طوفان ها بیش از گذشته وجود دارد و انسان ها بیش از پیش نیاز به امام حسین (ع) را احساس می کنند زیرا امام حسین (ع) چراغی است که شیوه رسیدن به مقصد و عبور از طوفان ها را به ما آموخت ولی ما این وجه از کربلا را گم کرده ایم.
 

وی تصریح کرد: گریستن برای اباعبدالله الحسین (ع) بسیار ارزشمند است ولی کافی نیست و ما باید سبک زندگی ایشان را در زندگی خود پیاده کنیم، سبک زندگی امام حسین (ع) تمام شدنی نیست بلکه زایا و زنده است و به امروز، آینده و همیشه انسان می رسد.
 

سنگری توضیح داد: مشخص نیست که انسان ها چند هزاره دیگر در این جهان زندگی خواهند کرد ولی روزی که طلوع نازنین امام عصر (عج) صورت گیرد و ایشان نبض جهان را به دست بگیرند مانند برگریزان خزان پیش روی ایشان شهید بر زمین خواهد افتاد و حرکت امام زمان (عج) شباهت بسیاری به حرکت امام حسین (ع) در کربلا دارد.
 

وی عنوان کرد: حرکت امام حسین (ع) در واقعه کربلا، حرکتی بیرونی و عینی بود و ایشان با استفاده از تمام طوفان های موجود انسانی حرکت کردند و نهضت و راه امام زمان (عج)، پژواک و استمرار راهی است که امام حسین (ع) پیش روی ما باز کرده است.
 

این پژوهشگر حوزه عاشورایی اضافه کرد: اباعبدالله الحسین (ع) متعلق به این لحظه تاریخی و خاک نیست و تمام آسمان و زمین برای امام حسین (ع) است چراکه تمام وجود امام حسین (ع) برای خداوند متعال شد و رشادت ها و خداطلبی امام حسین (ع) برای خدا بود.
 

سنگری گفت: امروز در گوشه و کنار جهان که بیداری اسلامی اتفاق می افتد، شعار "هیهات منَا الذله" را به گوش می رسد که گویی این کلمات از حنجره اباعبدالله (ع) از فراسوی تاریخ به امروز رسیده است و زمانی که میان انسان و خداوند متعال پیوندی ایجاد می شود به دنبال آن خوف به معنای ترس و حزن به معنای اندوه و ناراحتی از انسان جدا می شود.
 

وی یادآور شد: اگر کربلا را فشرده کنیم، قطره قطره خدا از آن می چکد، این تعبیر شاعرانه نیست چراکه هر آنچه برای خدا شود مرگ ندارد و ماندگار می شود و خدا تنها زنده ای است که مرگی برای او متصور نیست و هرکس با خدا پیوند داشته باشد حی است و موت در او را ه ندارد و کربلا زنده است.
 

استاد دانشگاه اظهار کرد: پس از انقلاب نیز موج های بسیاری این انقلاب را تهدید کرد ولی تمامی ما سرنشینان یک کشتی هستیم که آن کشتی نجات امام حسین (ع) است.
 

وی اعلام کرد: ما باید فرهنگ ابا عبدالله الحسین (ع) را استخراج کرده و به جوانان امروز تزریق کنیم و هر چه بیشتر آنها را با معارف کربلا آشنا کنیم.
 

سنگری با اشاره به اهمیت برگزاری سوگواره های عاشورایی خاطر نشان کرد: باید این سوگواره ها را با تمام وجود حفظ کنیم و به آن جنبه جهانی بخشیم و هرچه در این زمینه هزینه شود کم است زیرا عرصه فرهنگی عرصه بسیار با اهمیتی است.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 215511

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha