چرا مسیر صحیح رسالت و بعثت پس از رحلت پیامبر ادامه پیدا نکرد

افرادی که معرفت کافی به ایشان نداشتند به رغم همه برنامه ریزیهای پیامبر برای ادامه راه دچار گمراهی شدند و با وجود تمام تلاشهای حضرت ازآغاز بعثت تا پایان دوره رسالت، بعداز ایشان مسیر صحیح رسالت ادامه نیافت.

حجت الاسلام محمود رجبی، قائم مقام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در رابطه با مناسبتهای دهه آخر ماه صفر به خبرنگار شبستان گفت: سه مناسبت مهم در این ایام وجود دارد که هر سه از مناسبت های بسیار تاثیرگذار در جهان اسلام و بخصوص تشیع است و صاحبان این روزها نیز هر یک الگوی جامعه اسلامی در ابعاد فردی، اجتماعی، دینی و اخروی هستند.
 وی افزود: امروز جا دارد جامعه ما هرچه در توان دارد در رابطه با شناخت ابعاد وجودی این بزرگواران و درسهایی که می توان از زندگی آنها گرفت، کارهای پژوهشی، آموزشی و فرهنگی انجام دهد.

این استاد علوم حوزوی در رابطه با شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام گفت: امام مجتبی علیه السلام به رغم این که پس از پدر بزرگوارشان صلاحیت حکومت را داشتند اما می بینیم که توطئه دشمنان و ناآگاهی دوستان ایشان را وادار به صلح با معاویه می کند و حضرت به ناچار صلح را می پذیرد. اما در همان لحظه و همان جا برخی از اصحاب با این دستور امام مخالفت می کنند. از یک سو عده ای برای معاویه نامه می نویسند که ما حاضریم حسن بن علی (علیهما السلام ) را دسته بسته به تو تحویل دهیم و از سوی دیگر هنگامی که ماجرای صلح رخ می دهد ،عده ای با امام اینگونه برخورد می کنند.

معلول این رفتار عدم شناخت جایگاه امام و ولایت است

حجت السلام رجبی در تحلیل این نوع رفتارهای متناقض مسلمانان در آن دوره گفت: این رفتار، معلول عدم شناخت جایگاه امام و جایگاه ولایت است که در اثر عدم معرفت کافی، انحرافی 180 درجه همراه با افراط و تفریط در جامعه اسلامی اتفاق می افتد.
وی در اشاره به نتایج و عبرت هایی که می توان از این وقایع تلخ تاریخ اسلام گرفت، یادآور شد: درس و نکته آموزنده این وقایع برای جامعه امروز آنست که در معرفت امام، شناخت جایگاه امامت و مقام ولایت تلاش بیشتری داشته و سطح آگاهی جامعه را بالا برده و در این راستا فرهنگ سازی کنیم. این نیاز جامعه امروز ماست که باید نسبت به ولی فقیه و ولایت، فرهنگ سازی و آگاهی بخشی صورت گیرد تا دشمن نتواند از عدم آگاهی مردم سوء استفاده کند.

 مابایدپیامبرراآنگونه که هست درجامعه خود ودرسطح بین الملل معرفی کنیم

حجت الاسلام رجبی تصریح کرد: مناسبت دیگر این ایام رحلت پیامبر اعظم اسلام(ص) است. بر کسی پوشیده نیست که پیامبر اسلام از عصمت برخوردار است اما افرادی که معرفت کافی و یا در برخی موارد اعتقادی به ایشان نداشتند به رغم همه برنامه ریزیهای پیامبر برای ادامه راه دچار گمراهی شدند و تاریخ شاهد آن بود که با وجود تمام برنامه ریزی هایی که حضرت از آغاز بعثت تا پایان دوران رسالت انجام داده بودند، مسیر صحیح رسالت و بعثت پس از رحلت پیامبر ادامه پیدا نکرد.

این استاد حوزه در بیان نقش الگویی پیامبر خاطرنشان کرد: قرآن پیامبر را اینگونه توصیف می کند «انک لعلی خلق عظیم» یعنی اخلاق پیامبر در تمام هستی الگوست. بنابراین ملت ما باید با خصوصیات اخلاقی، سیره و کمالات آن حضرت آشنا شود. وظیفه همه نهادهای فعال در عرص فرهنگی آموزشی و پژوهشی آنست که در زمینه شناخت و معرفی پیامبر و شناساندن سیره و کمالات آن حضرت تلاش کرده و هرچه بیشتر این شخصیت با عظمت را به جهان معرفی کنند. در شرایطی که دشمن تلاش می کند چهره ای واژگونه از حضرت ختمی مرتبت به جامعه بشری معرفی کند، ما نیز می بایست تلاش کنیم پیامبر را آنگونه که هست در جامعه خود و در سطح بین الملل معرفی کنیم تا از این مسیر هم توطئه های دشمن خنثی شده و هم جامعه بشریت از وجود پیامبر اسلام الگو گرفته و حق آن شخصیت عظیم الشان شناخته و تبیین شود.
پایان پیام/
 

کد خبر 215423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha