وجود 385 مورد رقبه منفعتی در سیستان و بلوچستان

مدیر کل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان گفت: 385 مورد رقبه منفعتی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که درآمد حاصل از آن در راستای نیت واقف مصرف می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، حسین سالاری، مدیر کل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان، امروز ( 20دی) در آستانه فرا رسیدن هفته وقف در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار داشت: مسئله وقف از دیدگاه فلسفی و اعتقادی از صدر اسلام مورد عنایت ائمه معصومین بوده و امامان موقوفات زیادی از طرف خود در این دنیا برجا گذاشتند که نمونه بارز و ارزشمند موقوفات پیامبر اکرم(ع)، امیرالمومنین(ع)، صدیقه طاهره(ع) و حضرت فاطمه زهرا(ع) است.
 

وی افزود: ائمه معصومین در موضوع وقف در مقام عمل برآمدند از این رو می طلبد که ما به عنوان پیروانشان حق را ادعا کنیم و در این مسئله شرعی مشارکت داشته باشیم.
 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان، جایگاه وقف در تاریخ ایران مورد تحلیل قرار داد و خاطرنشان کرد: در دوران سلجوقیان موقوفات فراوانی از سوی امرا و پادشاهان شکل گرفت علاوه بر این در دوران صفوی نیز به مسله وقف توجه شد که این دوران را اوج شکوفایی وقف لقب دادند و در دوران قاجار نیز همین گونه بود اما در رژیم پهلوی به موضوع اوقاف اجعاف شد زیرا که این رژیم به وقف به عنوان یک برنامه قدرتمند دینی می نگریست و رژیم پهلوی برنامه های مداومی را برای از هم پاشیدن مسئله وقف در جامعه بکار گرفت و در قالب اصلاحات اراضی بر پیکره وقف ضربه مهلک زدند.
 

سالاری ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب شاهد شکوفایی و رشد وقف در کشور بودیم، امام خمینی(ره) در دوران پر تلاطم جنگ تحمیلی نگاه ها را به سمت موضوع وقف سوق داد و در آن زمان آن امام بزرگوار تاکید داشت که ذره ای از نیک واقفین تغییر نکند.
 

وی از 10 برابر شدن موقوفات در سطح کشور طی دو سال گذشته خبر داد و افزود: از ابتدای سال 57 تا 89 فقط 200 مورد وقف انجام شده در حالی که فقط در سال 89 تعداد موقوفات به یک هزار و 50 مورد رسیده و نهایتا در سال گذشته به 2 هزار موقوفات افزایش پیدا کرده است.
 

این مقام مسئول بر تقویت موقوفات مشارکتی و دسته جمعی در استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد و ابراز داشت: مسئله وقف محدود به انسان های پولدار و مفرح جامعه نیست بلکه اقشار مردم می توانند طرح وقف های مشارکتی و جمعی انجام دهند که برآیند آن براساس نیت افراد صرف می شود.
 

سالاری، وقف جمعی را بهترین راه حل برای صدقه جاریه دانست و گفت: از آنجایی که جایگاه استان از نظر موقوفات مطلوب نیست وقف جمعی می تواند حلال مشکل باشد.
 

وی از بازسازی موقوفه مرکز تخصصی برای تربیت مربی آموزش حفظ، قرائت قرآن و ابتهال ظرف مدت یکسال خبر داد و افزود: این مرکز دومین پایگاه برای تربیت مربی و اولین مرکز در شرق کشور است که با اعتباری بالغ بر هفت میلیارد ریال در حال ساخت است. 
 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان با بیان اینکه موقوفات براساس نیازهای جدید جامعه تدوین و طراحی شود، تصریح کرد: مسئله وقف به موضوعاتی همچون فعالیت های دانش بنیان و حمایت از فعالیت های علمی و هسته ای ورود پیدا کرده است.
 

هاشمی به تقسیم بندی وقف و نوع بهره برداری از مال موقوفه اشاره کرد و گفت: وقف انتفاعی عواید مستقیم ندارد بلکه محدود به قشر خاص می شود اما در وقف منفعتی در آمد آن هدفمند هزینه می شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 215337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha