ادبیات پریشان حال با فارسی عمومی آشفته

یک استاد ادبیات با بیان اینکه بیش از صد نوع کتاب فارسی عمومی در دانشگاهها تدریس می شود، گفت: فارسی عمومی برای خلاصی از آشفتگی و مردگی باید برای هر رشته ای تخصصی شود.

دکتر مهدی خادمی کولایی، استاد ادبیات در مورد نابسامانی وضعیت درس فارسی عمومی برای رشته های غیر ادبیات به خبرنگار شبستان گفت: درس فارسی عمومی برای مقطع کارشناسی وجود دارد و در مقاطع بالاتر آنرا نداریم. انتظار نداریم که دانشجو با خواندن این درس مقاله نویس شود اما حداقل باید با زبان و نوشتار معیار آشنا شود تا اشکال نگارشی نداشته باشد.

 

 فارسی عمومی باید به دانشجویان برای ارایه مقاله خوب کمک کند

دکتر خادمی کولایی با بیان اینکه نباید یک فارسی عمومی واحد برای همه رشته های دانشگاهی در نظر گرفته شود، عنوان کرد: باید متناسب با رشته های دانشگاهی چند کتاب فارسی عمومی نوشته و تدوین شود. بخشی از این کتاب ها باید به شاخه های ادبی اختصاص یابد که باید در تمام کتاب ها مشترک باشد.

 

نویسنده کتاب" فرهنگ داستان نویسان دفاع مقدس" ادامه داد: آشنایی با زبان، رسم الخط و نوشتار معیار که از سوی فرهنگستان تدوین شده است باید بخش مشترک کتابهای فارسی عمومی باشد. این بخش به دانشجویان کمک می کند که یک مقاله خوب و بدون اشکال ارایه دهند.

 

 هر رشته دانشگاهی نیازمند یک فارسی عمومی اختصاصی است

این استاد دانشگاه با بیان اینکه بخشی از کتب فارسی عمومی برای رشته های غیرادبیات باید مختص هر رشته باشد، بیان کرد: برای هر رشته دانشگاهی باید متن هایی انتخاب شود که متناسب با آن رشته باشد، مثلاً برای رشته ریاضی باید متن هایی در مورد افرادی همچون خوارزمی در نظر گرفته شود و برای رشته شیمی نیز پژوهشگران و دانشمندان مربوط به این رشته معرفی شود.

 

دکتر خادمی کولایی معتقد است که گروههایی به طور تخصصی متشکل از اساتید ادبیات و اساتید شاخص سایر رشته ها باید زیر نظر وزارت علوم به تدوین کتب فارسی عمومی بپردازند.

 

وی تصریح کرد: کتابهای فارسی عمومی که برای دانشجویان غیرادبیات نوشته می شود، باید طوری باشد که دانشجو نسبت به این درس زده نشود بلکه با اشتیاق با میراث ادبی ایران و جهان، ادبیات و گونه ها و ژانرهای ادبی، داستانهای کوتاه و مینی مال و شعرهای مختلف آشنا شوند.

 

 فارسی عمومی گرفتار آشفتگی و بی هدفی است

این نویسنده با اشاره به اینکه بالای یک صدنوع فارسی عمومی در دانشگاههای کشور تدریس می شود ،بیان کرد: فارسی عمومی که دکتر شیخ الاسلامی و جلیل تجلیل چاپ کردند و در دانشگاه تهران تدریس می شود، مرده و بی روح است و رویه و سمت و سوی مشخص ندارد. شعرهای پراکنده ای از افراد مختلف همچون نیچه و حافظ آمده که هیچ سنخیتی بین این افراد نیست. در حقیقت یک پریشانی و بی هدفی و آشفتگی در این کتاب به چشم می خورد.

 

 فارسی عمومی در دانشگاهها متولی ندارد

دکتر خادمی کولایی با بیان اینکه فارسی عمومی در دانشگاهها متولی ندارد، اظهار داشت: باید یک سازمانی به وجود آید که کتبی را مشخص کند که فقط آنها در دانشگاهها تدریس شود تا از این آشفتگی و تعدد کتابهای فارسی عمومی کاسته شود و تنها چند کتاب مشخص و معتبر تدریس شود.

 

 تجمیع اساتید برجسته ادبیات و سایر رشته ها برای تالیف فارسی عمومی

این نویسنده خاطرنشان کرد: باید از افرادی که فارسی عمومی تالیف کردند، همچون آقای فتوحی که فارسی عمومی ایشان خوب و قابل قبول است دعوت به عمل آید تا به کمک اساتید شاخص رشته های مختلف، فارسی عمومی بنویسند و آنها را بخش نامه کنند تا در تمام دانشگاهها تدریس شود.

 

دکتر خادمی کولایی عنوان کرد: اگر کتابهای فارسی عمومی سامان پیدا کند، این درس نیز به ارتقا دانشجویان در زمینه ادبی کمک می کند اما متاسفانه امروز به درسی برای گرفتن نمره بالا و معدل بالا تبدیل شده است، بدون اینکه به بار علمی دانشجو بیفزاید.

 

پایان پیام/

کد خبر 215303

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha