آیت‌الله تهرانی مایه ارتباط دل‌ها با خالق دل‌ها بود

امام جمعه موقت تهران در مراسم ارتحال آیت‌الله مجتبی تهرانی در دانشگاه تهران گفت: ایشان منشأ فیض الهی به دل‌های خداجو بودند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران در مراسم ارتحال عالم ربانی و اسوه اخلاق آیت‌الله مجتبی تهرانی در دانشگاه تهران با اشاره به اخلاق و روحیات معنوی زایدالوصف این عالم گفت: من 30 سال با آیت‌الله مجتبی تهرانی توفیق مراودت و آشنایی داشتم و ظاهر و باطن ایشان را محک زده بودم، ایشان در اعتقادات‌اش تردید امکان ورود نداشت، وی در مسایل اخلاقی ظاهر و باطن‌اش هیچ تفاوتی نداشت و انسانی خودساخته و به دور از هرگونه تزویر و ریا بود.

وی با اشاره به نقش بی‌بدیل آیت‌الله مجتبی تهرانی در حمایت نظام جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: ایشان نان نظام را نخورد ولی تا آخرین لحظه دست از حمایت و کمک به نیروهای انقلابی و نظامی جمهوری اسلامی ایران برنداشت. همچنین خیل عظیمی از سرداران، مسئولان و شهدای جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی بی‌ارتباط با جلسات آموزش اخلاق ایشان نبودند.

حجت‌الاسلام صدیقی افزود: آیت‌الله مجتبی تهرانی برای نظام جمهوری اسلامی ایران و جامعه ایران بسیار پرفایده بودند و هیچ‌گاه هزینه‌ای را تحمیل نکردند، ایشان مایه ارتباط دل‌ها با خالق دل‌ها بودند.

 

وی با اشاره به بهره‌مندی محیط‌های دانشگاهی از وجود عالمان ربانی چون آیت‌الله مجتبی تهرانی تصریح کرد: یکی از رسالت‌های دانشگاه‌ها باید جذب علمای اخلاق در این مکان‌های آموزشی باشند و القاب مختلف چون مهندس، دکتر و آیت‌الله بدون معرفت سودی ندارد و این علوم هستند که در آخرت دست انسان را می‌گیرد. علوم اخلاقی در زندگی سیاسی، علمی و اجتماعی از نان شب واجب‌تر بوده و روح زندگی بشری است.

حجت الاسلام صدیقی با اشاره به دیگر اخلاقیات مرحوم آیت‌الله مجتبی تهرانی اظهار کرد: ایشان تکبر ظاهری نداشتند و در عین بندگی خداوند پرخاشگری، ترس و سکوت‌شان برای رضای خدا بود. وی با اشاره به فاجعه غم‌انگیز رحلت عالم ربانی آیت‌الله مجتبی تهرانی خاطرنشان کرد: نابودی یک قبیله برای شیطان خوشحال‌کننده نیست که یک عالم از دنیا عروج می‌کند.

حجت‌الاسلام صدیقی گفت: دنیا ظاهر و باطنی دارد و خداوند ما انسان‌ها را به ظاهر آن مبتلا کرده و دستور داده تا از آن عبور کنیم.

وی ادامه داد: سوره یاسین قلب قرآن است و از مرحوم علامه طباطبایی که حقیقت و جلوه قرآنی در زندگی ایشان متبلور بود و ایشان خود را با قرآن تزکیه کرده بود از مرحوم میرزای قاضی نقل می‌کند علت نامیده‌شدن سوره یاسین به قلب قرآن آیه سبحان‌ الذی ملکوت کل شی و هو الیه یرجعون است.

 

امام جمعه موقت تهران با اشاره به لزوم ورود آرامش و معنویت در قلب انسان‌ها خاطرنشان کرد: حضرت ابراهیم (ع) از خدا خواست تا چگونگی زنده‌شدن مردگان را به او نشان دهد، خدا فرمود ای ابراهیم مگر ایمان نداری ولی حضرت ابراهیم پاسخ داد چرا می‌خواهم قلبم اطمینان یابد و خداوند آرامش و ارادت خود را در حضرت ابراهیم قرار دارد و با یک جریان عینی ایشان را به درجه‌ای که تمام بهشتیان از آن برخوردارند، رساند.

وی افزود: خداوند عالم را مخلوق معرفی کردند و این جهان برای انسان‌ها همچون کتاب آموزشی است.

وی عنوان کرد: نشانه انسانیت یعنی شناخت ابعاد وجودی خود آدمی است و موجوداتی با انسان در تعامل هستند. آیات قرآن محدوده کار دانشگاه‌ها را مشخص می‌کند و انسان با بهره‌مندی از معارف والای کلام‌الله مجید اسرار عالم هستی را بشناسد.

حجت‌الاسلام صدیقی با اشاره به برخی از قسم‌های قرآنی که از سوی خداوند ذکر شده است، خاطرنشان کرد: در قرآن قسم‌هایی که خدا یاد کرده است همراه با اسراری است و انسان‌هایی که دارای روح لطیف‌اند از شنیدن آن بسیار متحول می‌شوند. کسی که پس از شنیدن آیه‌ای از قرآن که خدا در خودش قسم خورد فریاد زد و گفت چه کسی خدا را انکار کرده که پروردگار عالم به خودش قسم می‌خورد و از دنیا رفت.

 

وی عنوان کرد: هر کس موانع دنیایی را طی کرده باشد به پیروزی‌ای خواهد رسید که بازگشت ندارد و طبق نص صریح قرآن این رستگاری واقعی است. خداوند دستوراتی را برای هدایت بشر فرستاده است که همراه آنها کارشناسانی با عصمت همچون اهل بیت (ع) این علوم را طبقه‌بندی کرده و ضرورت آن را تبیین نموده‌اند.

حجت‌الاسلام صدیقی با اشاره به آیه والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا خاطرنشان کرد: انسان در هر مرتبه‌ای که است باید راه خود را خدایی کند و خودش را در چنگ پروردگار عالم ببیند و در ظرف ربوبیت الهی حرکت کند، خداوند علومی را از خزانه غیب خود به آنان نشان داد و انسان اگر سالک باشد خداوند او را هدایت می‌کند. وی افزود: این راه، راه احسان است یعنی ارزش هر کسی به بیشتربودن احسان‌اش است، خداوند یک هدایت خاص دارد که شامل هر کسی نمی‌شود.

 

امام جمعه موقت تهران با اشاره به برخی نشانه‌های عالمان حقیقی خاطرنشان کرد: عالم حقیقی اهل ذکر، تزکیه نفس و اهل خدا است و همواره پیرو علمی است که اولویت آن انسان‌سازی و به دور از هرگونه ریا و زشتی است.

وی افزود: اعمالی که همراه با ریا هستند هرچند بسیار بزرگ باشند برای انسان سودآور نیست. در میان علوم دانشی که علم و روح را پالایش می‌کنند و قلب انسان که پایگاه نور است تزکیه می‌دهد الازم علوم است.

شایان ذکر است، مراسم ارتحال عالم ربانی آیت‌الله مجتبی تهرانی در مسجد دانشگاه تهران امروز سه‌شنبه 19 دی بعد از نماز ظهر و عصر با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان برگزار شد.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 214952

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha