طرح‌های تولیدی با ارزش افزوده را حمایت می کنیم

معاون علمی ریاست‌جمهوری گفت: ما از طرح‌هایی که منجر به تولید با نفوذ و دانش و ارزش افزودگی باشد، حمایت می‌کنیم و کانون‌ها می‌توانند طرح‌های خود را جمع‌آوری کرده و برای بررسی بیشتر به دبیرخانه کانون‌ها بفرستند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نسرین سلطانخواه، صبح امروز در مراسم رونمایی از نقشه راه 10 کانون هماهنگی دانش و صنعت گفت: موضوع ارتباط دانش و صنعت بحث جدیدی نیست و هدف این بخش استفاده از دانش و صنعت برای ایجاد کسب و کار بهتر و بیشتر و ارزش افزودگی است.

 

وی اظهار کرد: یکی از مأموریت‌هایی که از سوی رهبری و رییس‌جمهور به معاونت علمی سپرده شد این بود که به دنبال برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری برای ایجاد مدل در ارتباط دانش و صنعت باشد.

 

سلطانخواه افزود: در صنایع با تکنولوژی بالا مدلی که معاونت علمی پیشنهاد کرد ستادهای فناوری‌های راهبردی است که بر اساس اولویت‌های برنامه‌های چهارم و پنجم و برنامه توسعه علمی 11 ستاد فناوری ایجاد شد و این ستادها توانستند از ایجاد ایده تا تولید محصول دانش‌بنیان چرخه‌ای ایجاد کنند و چهار سند آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و چند سند دیگر برای تصویب در دستور کار این شورا قرار دارد.

 

وی در ادامه گفت: به دلیل گستردگی صنایع میانی و متوسط در همه کشورها و بازار کسب و کار پیشرفته نفوذ دانش و فناوری در آنها بسیار مهم است و اقتصاد بسیاری از کشورها بر پایه همین صنایع قرار گرفته است.

 

سلطانخواه با اشاره به رقابت‌پذیرکردن فعالیت کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت با محصولات خارجی گفت: این موضوع از نکات مهمی است که باید مدنظر قرار بگیرد و به همین منظور تاکنون 66 کانون که حول محصول، کالا یا خدمات خاصی فعالیت می‌کنند، تشکیل شده است و وظایف آنها این است که بین دست‌اندرکاران یک بخش در حوزه‌های مختلف هماهنگی عمودی و سطحی برقرار کنند.

 

معاون علمی رییس جمهور با اشاره به اینکه تهیه نقشه راه یکی از موارد مهم مطرح‌شده در چند سال فعالیت کانون‌های بوده است، گفت: نقشه راه کشور را از وضع موجود و نحوه گذار بررسی می‌کند و تاکنون 15 نقشه تهیه شده بود که امروز 10 نقشه راه دیگر نیز به آنها افزوده شد.

 

وی تصریح کرد: اجرایی‌شدن این نقشه‌ها بسیار مهم است و اجرایی‌شدن آنها نیازمند هماهنگی همه بخش‌ها است.

 

سلطانخواه در ادامه از معاون اول رییس‌جمهور که در مراسم حاضر بود خواست که این اسناد را در کارگروه حمایت از تولیدات داخلی حمایت کرده و به تصویب برسانند.

 

وی در رابطه با شعار این کانون‌‌ها در سومین اجلاس‌شان گفت: جایگاه کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت در تحقق اقتصاد مقاومتی شعار ماست و چیزی که امروز انتظار ورود کانون‌ها به آن را داریم توجه آنها برای ورود به عرصه واردات و صادرات و برنامه‌ریزی جدی برای این منظور است.

 

معاون علمی رییس جمهور با اشاره به واردات 60 میلیارد دلاری سال گذشته گفت: 45 میلیارد دلار واردات محصولات ساخته شده بود که از آن میان 6 و نیم میلیارد دلار آن کالای ساخته‌شده با فناوری پیشرفته بوده و بقیه مبتنی بر صنایع میانی و پایین‌دستی بود که در حوزه فعالیت کانون‌های ماست و نشان می‌دهد که در شرایط تحریم برای تأمین کالاهای تحریمی و شکست تحریم و جلوگیری از واردات محصولات اینچنینی همت و تلاش این کانون‌ها را نیاز داریم تا شرایط رقابت بیشتر شود. همچنین برای صادرات نیز نیازمند حضور کانون‌ها هستیم تا از خام‌فروشی و فروش محصولات به صورت نیمه‌خام به کشورهای دیگر جلوگیری شود.

 

سلطانخواه در رابطه با استانداردسازی محصولات کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت گفت: برای ارتقای صادرات نیازمند استانداردسازی هستیم و به همین منظور تفاهم‌نامه‌ای با سازمان استاندارد برای ایجاد آزمایشگاه‌های مرجع در حوزه کانون‌ها تشکیل خواهد شد و ما از آنها حمایت می‌کنیم و امیدواریم بخش‌های خصوصی نیز برای این منظور پیش‌قدم شوند.

 

وی درباره جایگاه قانونی و حقوقی کانو‌ن‌ها در کشور گفت: رایزنی‌هایی با شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شده و مسیر تصویب جایگاه قانونی کانون‌ها در دست بررسی است و تصویب این قانون راهی می‌شود تا اساسنامه کانون‌ها نهایی شده و به عنوان یادگار دولت نهم و دهم راهگشا و اثربخش برای فعالیت اقتصادی در کشور باشد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 214774

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha