انتشار دو اثر پژوهشی با موضوع شبهه‌پژوهی و مدعیان هماوردی با قرآن کریم

مدیر گروه تفسیر موضوعی مرکز فرهنگ و معارف قرآن، ضمن معرفی پروژه «اعجاز قرآن با گرایش شبهه‌پژوهی»از انتشار دو جلد کتاب از این پروژه، با موضوع شبهه‌پژوهی و مدعیان هماوردی با قرآن خبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام محمدعلی محمدی، مدیرگروه تفسیر موضوعی مرکز فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به اینکه بیشترین شبهات در حوزه قرآن در مورد اعجاز قرآن مطرح است، از دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان نماد روشنفکری حوزه علمیه در دفاع جانانه از قرآن کریم و دفع و رفع شبهات موجود در این زمینه یاد و بر ضرورت بررسی دقیق و همه جانبه اشکالات و ارائه پاسخ‌های عالمانه به این شبهات، تأکید کرد.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به وجود صدها کتاب در زمینه اعجاز قرآن، عنوان کرد: علیرغم وجود این کتاب‌ها که درباره اعجاز تدوین شده، بسیاری از شبهات به ویژه شبهاتی که اخیراً مطرح شده بی‌پاسخ مانده است.

وی از پروژه‌ای تحت عنوان «اعجاز قرآن با گرایش شبهه‌پژوهی» که طرح آن در سال 1387 در شورای پژوهشی مرکز فرهنگ و معارف قرآن به تصویب رسیده یاد کرد و گفت: پژوهش و تألیف این اثر که شامل چند جلد خواهد بود، به من سپرده شد و هم اکنون جلدهای اول و دوم این کار به سامان رسیده و در مرحله نشر قرار دارد و جلد سوم آن در حال انجام است.

 عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به مباحث مطرح در جلد اول این پژوهش، گفت: پیشینه‌شناسی، مفهوم‌شناسی و شبهات مفهومی در فصل کلیات جلد اول مورد بحث قرار گرفته است و پس از آن در فصل دوم که با عنوان «امکان و ضرورت» آمده است، به مباحثی همچون اعجاز و قانون علیت، اعجاز و سنن الهی، اعجاز و دانش بشری، اعجاز و استقراء، اعجاز و قوانین طبیعت، گمان در معجزه، احتمال تبانی، خطا و ...، معجزه و آموزش، استناد معجزه به خداوند و اعجاز و سحر اشاره و در فصل سوم و پایانی نیز ذیل عنوان «اعجاز قرآن»، وجوه اعجاز قرآن و شبهات عمومی اعجاز مطرح شده است.

محمدی با بیان این که جلد دوم این پژوهش به هماوردجویان با قرآن اختصاص دارد، اظهار کرد: این مجلد با عنوان «مدعیان هماوردی با قرآن» به هماوردجویان با قرآن از زمان نزول تا قرن دوم هجری می‌پردازد که پس از طرح کلیات در فصل اول، در فصل دوم و با عنوان «تحدّی و هماوردی» به مباحثی همچون امکان هماوردی، ترس از معارضه، ادعای نابودی، معارضات ساختگی، معارضان مقتول، امتناع برابری، مثل نامفهوم، مقصود از معارضه، آیندگان توانا، رابطه اعجاز با برتری، مراتب، مقدار و گستره تحدی اختصاص داده شده است.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز فرهنگ و معارف قرآن فصل سوم نیز به خود هماوردنمایان اختصاص یافته و از افرادی همچون نضر بن حارث، أسود عَنسی، طلیحه اسدی، ام جمیل، مسیلمه کذاب، سجاح، عبدالله بن ابی سرح، مختار بن ابی عبیده ثقفی، کندی، عبدالله بن مقفع و افراد مجهولی مانند کهمش کلابی، هذیل بن یعفور و هذیل بن واسع سخن رفته است.

مدیر گروه تفسیر موضوعی مرکز فرهنگ و معارف قرآن اضافه کرد: در این مجلد نیز به شبهات بسیاری پاسخ داده شده است و مجموع هر دو جلد 700 صفحه را در برمی گیرد.
پایان پیام/

 

کد خبر 214748

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha