خبرگزاری شبستان، در حالی که رسانه های عربی به ویژه العربیه و الجزیره و رسانه های غربی تمام تمرکز خود را بر موضوع سوریه و بزرگنمایی تحولات آن گذاشته اند، به موضوع بحرین توجهی ندارند.
غرب از ابزارهای دموکراسی و موضوعاتی همانند حقوق بشر استفاده دوگانه می کند، زیرا اگر کشوری مخالف سیاستهای آمریکا و غرب حرکت کند از نظر آنها به دموکراسی توجهی نکرده است، اما در مقابل اگر کشوری همسو با سیاستهای این کشورها حرکت کند، مشکلی از نظر دموکراسی از دیدگاه آنها ندارد.
مصداق بارز این دو گانگی مواضع را درباره بحرین وعربستان می توان مشاهده کرد. در عربستان نظامیان سعودی با خیال آسوده و دلگرمی غرب کوچکترین تظاهراتی را سرکوب می کنند.
آخرین مورد از اقدامات سرکوبگرانه نظامیان سعودی تظاهرات خانواده های بازداشت شدگان در منطقه بریده عربستان بود. خواسته های برحق این تظاهرات کنندگان آزادی عزیزان خود بود که سالها بدون اتهام و محاکمه در زندان به سر می برند.
در مقابل نظامیان سعودی به جای توجه به خواسته های آنها، بسیاری از تظاهرکنندگان از جمله تعدادی از زنان و کودکان را نیز بازداشت کردند.
این اقدامات سرکوبگرانه نظام سعودی در میان سکوت مدعیان دروغین حقوق بشر و دموکراسی انجام می شود.
در بحرین نیز وضع بر همین منوال است؛ در حالی که گزارش کمیته حقیقت یاب درباره بحرین بارها تحرکات مردمی در این کشور را مسالمت آمیز خوانده است، اما رژیم بحرین توجهی به توصیه های این کمیته ندارد.
رژیم بحرین بسیاری از فعالان حقوق بشری مانند «عبدالهادی الخواجه» و «یوسف المحافظه» و «نبیل رجب» را دستگیر کرده است، در حالی که آنها خواسته مسالمت آمیز داشته اند.
آل خلیفه رهبران مخالفان را در زندان نگه داشته است و حاضر نیست که کوچکترین تخفیفی درباره احکام آنها بدهد. دادگاه تجدید نظر روز گذشته حکم صادر شده علیه 21 نفر از رهبران و فعالان سیاسی بحرینی را تأیید کرده و هفت تن از این فعالان سیاسی را به زندان ابد، چهار نفر را به 15 سال زندان، و دو تن را نیز به پنج سال زندان محکوم کرده است.
تایید احکام صادره علیه رهبران مخالفان بحرینی موجی از خشم به پا کرده است و انقلابیون بحرینی علیه تایید این احکام به پا خاسته اند.
گروههای عمده مخالفان بحرینی شامل جمعیت الوفاق ملی اسلامی، جمعیت العمل الوطنی الدیمقراطی (وعد)، جمعیت التجمع القومی الدیمقراطی، جمعیت التجمع الوطنی الدیمقراطی الوحدوی و جمعیت الإخاء الوطن با صدور بیانیه ای با اشاره به تایید حکم مخالفان از سوی دادگاه تجدید نظر بحرین، آن را در ادامه احکام صادره رژیم علیه رهبران، فعالان حقوقی و سیاسی دانستند.
در بیانیه مخالفان بحرین آمده است : تایید حکم علیه رهبران مخالفان مغایر با توصیه های کمیته حقیقت یاب بحرین موسوم به بسیونی است.
مخالفان بیان کردند: دادگاه تجدید نظر توجهی به اظهارات بازداشت شدگان درباره شکنجه روحی و جسمی آنها نکرده است و این با همه قوانین و معیارهای مربوط به حقوق بشر در تضاد است.
پس از تایید حکم زندان ابد برای رهبران مخالفان، «ابراهیم شریف» دبیر کل جمعیت وعد بحرین از زندان اعلام کرد: من در زندان با دوستان خوش هستم.
وی افزود: من و دوستانم بر سر عهد خود باقی خواهیم ماند و حق در آینده نزدیک بر باطل غلبه خواهد کرد و این موضوع دیری نخواهد پایید.
«شیخ علی سلمان» دبیر کل جمعیت الوفاق نیز گفت: تایید احکام صادره علیه رهبران مخالفان از سوی دادگاه تجدید نظر به مثابه سوختی است که به انقلاب برای ادامه راه انرژی می دهد.
دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین افزود: هنگامی که «ناوی پیلای» کمیسر عالی حقوق بشر احکام صادره علیه رهبران مخالفان را ظالمانه خواند، به نکته درستی اشاره کرد.
علی سلمان بیان کرد: تایید احکام صادره علیه رهبران مخالفان، انجام اصلاحات ریشه ای را ضروری تر می کند و دولتی که دیدگاههای مخالف خود را محکوم به حبس ابد می کند، باید سرنگون شود.
تایید صدور حکم ظالمانه علیه رهبران گروههای مخالف و دیگر اقدامات سرکوبگرانه رژیم در حالی انجام می شود که سیاستمداران بحرینی با شیوه های گوناگون و با چراغ سبز غرب سعی کرده اند که بحرین را آرام جلوه دهند.
آل خلیفه هر بار دم از گفتگو می زند، اما در عمل اعتقادی به آن ندارد و به راهکار امنیتی و سرکوب توجه بیشتری نشان می دهد. بدون تردید این تلاشها راه به جایی نخواهد برد و حکام بحرین و عربستان نمی توانند در برابر فشارهای مردمی تا ابد مقاومت کنند.
پایان پیام/
نظر شما