مستندسازی مؤثرترین فعالیت هنری در زمینه وقف

حجت الاسلام موسوی مقدم گفت: در رابطه با فعالیت‌های رسانه‌ای در عرصه وقف از فضای مجازی نیز نباید غفلت کرد. عقب‌افتادگی رسانه در عرصه فعالیت در فضای مجازی در راستای ترویج و تبلیغ وقف بیشتر از سایر عرصه‌هاست.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم، قائم‌مقام صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در چهارمین همایش وقف و رسانه که پیش از ظهر امروز در تالار وحدت برگزار شد با اشاره به اهمیت موضوع وقف و چگونگی پرداختن به آن و کاربردی‌کردن این مسئله گفت: بعضی موضوعات در آموزه‌های اسلامی مانند قطعه طلایی هستند که باید آنها را به زیورآلات مختلف تبدیل کرد، موضوع حج، نماز، امر به معروف و وقف از این دسته موضوعات هستند که ابعاد گوناگونی دارند.

وی افزود: اگر از هنر و مجموعه مؤلفه‌های هنری برای انتقال این موضوعات به مخاطب استفاده شود ابتدا می‌بایست ابعاد مختلف آن را مورد توجه قرار داد. اطلاع‌رسانی در عرصه وقف بخشی از وظایفی است که رسانه‌ در این حوزه بر عهده دارد.

قائم‌مقام صدا و سیما تصریح کرد: سازمان اوقاف می‌بایست در این جهات تولیدات خود را در عرصه وقف افزایش دهد و یکی از مسایل مورد توجه در این زمینه تشکیل دبیرخانه وقف و رسانه است تا بتواند در عرصه تولیدات رسانه‌ای فعال باشد.

 

وی ارایه اطلاعات مورد نیاز در زمینه فعالیت‌ها و عملکردهای سازمان اوقاف را از دیگر وظایف رسانه در عرصه وقف دانست و گفت: بخش عمده‌ای از بی‌اطلاعی مردم نسبت به وقف به دلیل کم‌کاری رسانه‌ها و بخصوص سازمان صدا و سیما است.

حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم با اشاره به وجود 12 هزار متولی خاص در عرصه وقف تصریح کرد: نوع فعالیت و اداره موقوفاتی که توسط متولیان اداره می‌شود خود می‌تواند به عنوان یک سوژه مناسب در جهت اطلاع‌رسانی به مردم باشد. همچنین موضوع شناسایی 770 نیت مختلف توسط واقفان می‌تواند به عنوان دست‌مایه مستندسازی یا ارایه مقالات و تهیه برنامه‌های تولیدی مورد توجه هنرمندان باشد.

وی تصریح کرد: اگر بپذیریم که هنر حکایت‌کردن از طبیعت است طبیعی‌ترین و جامع‌‌ترین موضوعی که از متن و بطن مردم برمی‌خیزد موضوع وقف است، بنابراین استفاده از ابزار هنر در انتقال و اطلاع‌رسانی در این زمینه بسیار مهم است، اگر سینما باید آنچه را که از متن جامعه برمی‌خیزد بیان کند بنابراین عرصه وقف زمینه بسیار مناسبی برای فعالیت‌های این ابزار هنری است.

 

حجت‌الاسلام موسوی مؤثرترین شیوه تبلیغ را اطلاع‌رسانی در رابطه با آثار وقف در زندگی مردم عنوان کرد و افزود: مردم باید در جریان امور وقف، واقفان و موقوفات قرار بگیرند و در این راستا موضوع بسیار مهم در رسانه مسئله موقوفات نوین است که نیازمند اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و ارتقای فرهنگ وقف می‌باشد یعنی رسانه باید نیازهای جامعه را شناسایی کرده و مردم را در جهت وقف در راستای نیازها ترغیب و تشویق کند.

وی با اشاره به موضوع شخصیت‌شناسی واقفان گفت: افراد واقف شخصیت‌های خاصی هستند که از درایت و تیزبینی منحصر به فردی برخوردارند، بنابراین شخصیت این افراد می‌تواند سوژه بسیار جالبی برای مستندسازی و کار رسانه‌ای باشد. اگر باورمندی، نوع نگاه و آینده‌نگری این افراد مورد توجه قرار گیرد و با آمیزه هنر به مخاطب منتقل شود آثار و برکات بی‌شماری خواهد داشت.

 

قائم‌مقام سازمان صدا و سیما تصریح کرد: در رابطه با فعالیت‌های رسانه‌ای در عرصه وقف از فضای مجازی نیز نباید غفلت کرد. عقب‌افتادگی رسانه در عرصه فعالیت در فضای مجازی در راستای ترویج و تبلیغ وقف بسیار بیشتر از سایر عرصه‌ها است.

وی افزود: می‌بایست نقشه راهی برای برخورداری از ظرفیت‌های رسانه‌های مختلف در این زمینه ترویج شود تا نیازهای متقابل رسانه و سازمان اوقاف شناسایی و تأمین گردد. مستندسازی در حوزه وقف می‌تواند بیشترین کارکرد را نسبت به سایر فعالیت‌های هنری داشته باشد چرا که از طریق مستندسازی می‌توان مسئله وقف را به شکلی کامل تبیین و تشریح کرد. با مرور تاریخی موضوع وقف و نیت واقف و رقبه‌ای که امروز در جامعه جاری و ساری است می‌توان برکات و آثار وقف را کاملا برای مخاطب تبیین کرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 214534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha