به گزارش خبرنگار شبستان،حجت الاسلام غلامحسین محسنیاژهای، دادستان کل کشور درحاشیه همایش نقش مبارزه با جرایم اقتصادی در جهاد اقتصادی در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع نظارت بر زندانها گفت: هر فردی به طور عادی امکان دارد سکته کرده و فوت کند. گاه این اتفاق در منزل میافتد و گاه هم امکان دارد این اتفاق در زندان بیفتد ما از گذشته مکانیزمی برای نظارت بر زندانها داشتهایم اما پیش میآید که در برخی موارد کوتاهی هم رخ دهد، ممکن است هم در سازمان زندانها و هم در سایر بخشها نارسایی هم وجود داشته باشد که این امر صرفا منوط به دستگاه قضایی نمیشود.
وی در مورد بازگشت جوانفکر به زندان و انتقال فائزه هاشمی از انفرادی به بند عمومی خاطر نشان کرد: پاسخ این دو پرسش را نمیدانم.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد آخرین پرونده اختلالگران بازار ارز نیز گفت: پرونده تعدادی از این افراد به دادگاه ارسال شده اما هنوز حکمی صادر نشده است.
وی با اشاره به مطالبات غیرجاری بانک ها اعم از معوقه، مشکوک الوصول و سررسیدها، خاطر نشان کرد: برخی از این معوقات مربوط به آن دسته افرادی است که دولت ضامن آنها بوده و باید این معوقات پرداخت شود.
حجت الاسلام محسنی اژه ای مورد دیگر معوقات بانکی را کوتاهی بانک ها در گرفتن وثیقه مناسب دانست و افزود: مواردی هم هست که به دلیل نوسانات بازار، ناخواسته با مشکلاتی مواجه شده و بدون داشتن سوء نیت نتوانسته بدهی خود را پرداخت کند که در این زمینه دستگاه های ذیربط کمک کرده اند.
دادستان کل کشور افزود: قانونی است که به هیات مدیره بانک ها اجازه می دهد که برای معوقات، مهلت بدهند، برخی از بدهکاران بانکی نیز با تقلب، پرداخت رشوه، اعمال نفوذ و اقدامات مجرمانه، تسهیلات دریافت کرده و پرداخت نکرده اند که دستگاه قضایی، آماده پیگیری است.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: داشتن اراده جدی برای مبارزه با فساد، مهم ترین اولویت است که در صورت تحقق آن، قوانین و ساختارهای لازم نیز ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه فساد اقتصادی زمینه ساز فساد اداری، اخلاقی و فرهنگی است، خاطر نشان کرد: وجود مجریانی که از فساد پاک باشند، اولویت بعدی مبارزه با فساد است.
دادستان کل کشور با اشاره به تأثیر هنر در جامعه خاطر نشان کرد: به طور قطع هنر زبانش زبانی است که عامه مردم آن را میپسندند اما اینکه به چه میزان تأثیرگذار باشد چیزی است که خود مردم باید به آن پاسخ دهند.
وی تصریح کرد: صحبت در این باب نیاز به یک زمان مفصل دارد، من خودم حدود 3 سال است به سینما نرفتهام که میتواند هم به خاطر فیلمها باشد و هم به خاطر بدسلیقگی خودم.
مبارزه با فساد به منزله صیانت از نظام است
دادستان کل کشور با بیان اینکه ضرورت مبارزه با فساد به میزان ضرورت صیانت از کل نظام بستگی دارد، خاطر نشان کرد: چقدر نیاز است که ما در صیانت از کشورمان تلاش کنیم و مجاهدت داشته باشیم، به همان میزان نیز باید آمادگی داشته باشیم و در مبارزه با فساد مصمم باشیم.
حجتالاسلام اژهای با بیان اینکه به طور قطع یقین نیاز به قانون، مقررات، تدبیر، اراده، سازمان و تشکیلات و مجری است که بتواند در مبارزه با فساد نقش آفرینی کند، تصریح کرد: اما قبل از هر چیز اراده باید در اینجا باشد، اگر چنانچه ما اراده جدی برای مبارزه با فساد داشته باشیم دنبال قانون، ساختار، و مجری خواهیم رفت و همه مسائل را فراهم میکنیم اما اگر اراده کسی وجود نداشته باشد ساختار قانون، و مجری بر زمین میمانند و کارآیی نخواهد داشت.
وی افزود: در این راستا بعد از اراده وجود مجری پاک باید مدنظر قرار گیرد، لذا هر قانون خوب، کامل و متعالی را بدست مجری ناصالح و غیرتوانمند بدهیم آن قانون خوب را خراب میکند، یک مجری ناتوان و ضعیف هیچ قوت نمیتواند مبارزهای جدی با فساد داشته باشد لذا بعد از اراده آنچه که باید بسیار قابل توجه قرار گیرد مجریانی هستند که میخواهند در این امر مبارزه با فساد وارد شوند.
اژه ای با بیان اینکه قانون برابری دیه زن و مرد در حال بررسی است، تاکید کرد: این قانون هنوز ابلاغ نشده است.
پایان پیام/
نظر شما