به گزارش خبرگزاری شبستان، احمدرضا گرشاسبی، کارگردان سینمای ایران گفت: معتقدم هر جشنواره ای از جمله جشنواره فیلم فجر باید دارای یک اتاق فکر پویا و پرباری باشد که بتواند قدرت تجزیه و تحلیل و آنالیز مسائل روز سینما را داشته باشد. اگر ما دارای این اتاق فکر باشیم که اعضای آن فراجناحی باشند و با تغییر دولتها نیز همچنان به کار خود ادامه دهند، بی شک می توان شاهد تاثیرگذاری جشنواره فیلم فجر بر سینمای ایران باشیم.
وی ادامه داد: این اتاق فکر جشنواره باید بر اساس نیاز روز؛ شرایط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور را تجزیه و تحلیل کند و راهکار ارائه دهد وگرنه در حد یک پاتوق فرهنگی خواهد بود.
گرشاسبی با اشاره به تغییر هر ساله دبیران جشنواره فیلم فجر گفت: تغییر هر ساله دبیر جشنواره برای هیچ کدام از اهالی سینما مشخص نیست که چرا می آیند و چرا می روند. آیا با این آمدن و رفتن ها می توان برنامه درازمدتی برای جشنواره اتخاذ کرد؟
گرشاسبی، طراحی استراتژی درازمدت، میان مدت و کوتاه مدت از سوی اتاق فکر جشنواره را یکی از راهکارها برای بهتر برگزار شدن جشنواره فیلم فجر ذکر کرد و یادآور شد: معتقدم باید در کنار جلسات نقد و بررسی فیلم های جشنواره، از یک فرد صاحب نظر و متفکر هم استفاده شود تا او نیز فیلم های جشنواره را نقد و بررسی کند.
وی درمورد اکران دیجیتالی فیلم ها در جشنواره گفت: اگرچه سیستم دیجیتال از نظر کیفیت با 35 بسیار متفاوت است اما به لحاظ هزینه با صرفه تر خواهد بود، ضمن اینکه امکانات خوبی دارد و برخی از محدودیت های 35 را هم ندارد اما استفاده از این روش به شرطی مطلوب است که در سینماها امکان پخش دیجیتال به صورت کامل وجود داشته باشد.
کارگردان فیلم سینمایی «دره هزار فانوس» درخصوص برگزاری جشنواره فیلم فجر در شهرستان ها اظهار داشت: اگر شما به جشنواره های معتبر جهانی توجه کنید متوجه خواهید شد که آن ها هیچ گاه جشنواره خودشان را در دیگر شهرها برگزار نکردند؛ چرا که نخواستند ارزش و اعتبار جشنواره کاهش یابد لذا من مخالف برگزاری همزمان جشنواره فیلم فجر در شهرستانها هستم.
گرشاسبی مسائلی چون وضعیت اجتماعی، مشکلات اقتصادی، سوژه های غیرجذاب، ممیزی های بیش از حد، دعواهای میان مسئولین وهنرمندان و سالن های نامناسب را از مهمترین دلایل ریزش مخاطب سینما عنوان کرد و ابراز امیدواری نمود با آسیب شناسی دقیق از سوی مسئولین وسینماگران هرچه زودتر شاهد برطرف شدن این معضل بزرگ باشیم.
پایان پیام/
نظر شما