به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، حمید نصیری، مدیرهماهنگی شبکه های مردمی و موسسات خیریه عام المنفعه کمیته امداد کشور امروز (18 دی) در نشست خبری با خبرنگاران این استان با اشاره به جمع آوری 512 میلیارد تومان کمک های مردمی از ابتدای سال جاری تا کنون، از رشد 30 درصدی این کمک ها نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
وی با بیان اینکه بیشترین کمک ها بامبلغ 101 میلیارد تومان در شهریورماه امسال جمع آوری شده، میزان صدقات جمع آوری شده در این مدت را مبلغ 140 میلیارد تومان عنوان کرد.
نصیری افزود: در این میان، خراسان شمالی با جمع آوری 16 میلیارد و 500 میلیون تومان کمک های مردمی، 40 درصد بیشتر از برنامه پیش بینی شده عملکرد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس پیش بینی های انجام شده طی برنامه پنجم توسعه کمیته امداد کشور، بایستی 20 درصد جمعیت کشور از خدمات امداد استفاده کنند و مابقی در حوزه مشارکت فعال خواهند بود.
نصیری از مشارکت تقاضا محوری به جای عرضه محوری به عنوان یکی از برنامه های آینده کمیته امداد خبر داد تا بر اساس آن نیاز نیازمند بررسی و بر اساس نیازمندی، به خیرین اطلاع رسانی شود.
وی با بیان اینکه تنها هستی محرومین عزت نفس آنهاست، استفاده از منابع انسانی جامعه و خدمات تخصصی خیرین به جای منابع مالی را از برنامه های آینده کمیته امداد معرفی کرد و بیان داشت: در همین راستا طرح امدادیاران تعریف شده و تاکنون حدود 12 نوع امدادیار پیش بینی شده که مردم می توانند به صورت تخصصی ورود پیدا کنند و ناظر طرح های محرومین باشند.
وی تصریح کرد: برای پیوند زدن توانمندی مردم با نیازهای محرومین نیز بانک اطلاعات خیرین موسسه ساز طراحی شده است.
نصیری یکی از کارهای اساسی که باید در این دهه انجام شود را تشکیل شبکه های مردمی دانست و گفت: دهه چهارم حوزه مشارکت امداد به نام شبکه سازی تعریف شده و در حال حاضر حدود 40 گروه فعال از مردم در بخش های مختلف شناسایی شده و به دنبال این هستیم که مسئولان هر گروه را شناسایی و به عنوان معتمد وارد عرصه کار کنیم.
مدیر هماهنگی شبکه های مردمی و موسسات خیریه عام المنفعه کمیته امداد کشور تشکیل شبکه های صنفی و تعامل با مراکز عام المنفعه را از دیگر سیاست ها دانست و اظهار داشت: همبستگی و هم افزایی در راستای خدمات هدفمند حرف ما با موسسات خیریه است.
وی ادامه داد: در همین راستا بحث شبکه مراکز موسسات عام المنفعه را دنبال می کند تا نیازهای هر استان را با رویکرد توانمندسازی مشخص و خدمات هدفمند شود تا مشکل مدیریت منابع مرتفع شود و نیازمندترین فرد، ذینفع کمیته امداد باشد.
وی متذکر شد: تا کنون حدود 5 هزار موسسه، انجمن، جمعیت، سمن و مراکز عام المنفعه در سطح کشور شناسایی و تفاهم نامه سطح یک به آنها ارسال شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود 20 میلیون مشترک امداد در طرح های مختلف داریم که طی برنامه پنجم توسعه باید به 30 میلیون مشترک ارتقاء یابد.
نصیری در پایان در رابطه با عملکرد خراسان شمالی در سطح کشور نیز یادآور شد: در حال حاضر این استان با همراهی مردم و مسئولین یکی از استان های برتر کشور است و طی سال گذشته مقام دوم کشوری را از حیث شاخص های مدیریتی و درآمدی به خود اختصاص داده است.
پایان پیام/
نظر شما