حجت الاسلام محسن قرائتی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: اخلاق سیر و سلوک نیست و یک عمل واقعی است و برای گسترش آن در جامعه باید قرآن را گسترش داد.
وی با بیان اینکه دینداری با بخشنامه و به زور ممکن نیست، افزود: نمازی که از ترس نظارت و برای ریا باشد انسان را به جایی نمی رساند.
رییس ستاد اقامه نماز کشور گفت: بعضی از عبادات خوب است که به صورت مخفی انجام شود مانند نماز شب، بعضی هم مخفی اش خوب است و هم علنی مانند کمک به فقرا، بعضی باید با موج سرو صدا انجام شود.
وی افزود: اسلام دوست دارد که نماز مطرح شود به همین دلیل قرآن در مورد ساختمان های غیرمسجد می گوید که اگر در دل کوه خانه هایی را برای عیش و نوش بسازید خداوند دوست ندارد اما در مورد مسجد این اذن را داده است که ساختمانش بالا برود.
رییس ستاد اقامه نماز تصریح کرد: نماز باید با هیجان در جامعه برگزار شود به همین دلیل خطاب های حی علی الصلوة و حی علی الفلاح در اذان آمده است هر چه خرج معنویت و به خصوص نماز کنیم حتی اگر از بودجه نیروی انتظامی و قوه قضاییه کم شود، خوب است چون این نماز است که جلوی فحشاء و منکر را می گیرد.
.
وی اظهار داشت: در انجام کارها در کنار ایمان به خدا، باید رضای او نیز در نظر گرفته شود، ریا در کارها سودی ندارد، زیرا نیت انجام آن برای خداوند نبوده است.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه نباید از اهل بیت(ع) و قرآن جدا شویم، اظهار داشت: این دو امانتی از سوی پیامبر (ص) است که متاسفانه برخی در جامعه ما در این زمینه افراط و تفریط دارند و در این خصوص عده ای به قرآن بیشتر اهمیت می دهند و به اهل بیت توجه نمی کنند و عده ای دیگر نیز بر عکس عمل می کنند.
قرائتی یاداور شد: کسانی که منبر می روند باید مردم را با تفاسیر و احادیث و قرآن آشنا کنند و به جای آن که خواب و رویای صادقانه که یک هفتادم وحی است را بگویند، از قرآن سخن به زبان آورند تا مردم بیشتر با آن انس بگیرند.
قرائتی همچنین افزود: عزاداری های ما باید به صورت بین المللی در آید و شعار ˈهیهات من الذلهˈ را که آمریکا بر روی آن حساب باز کرده ونمی تواند تا زمانی که مردم این شعار را سر دهند، به نقشه ها و برنامه های خود دست یابد، را عملی کنیم.
به گفته وی این شعار که سخن امام حسین (ع) است و به یک شعار جهانی برای زیر بار محاصره اقتصادی، تشنگی، تبلیغاتی، سیاسی، نظامی و در مجموع زیر بار ظلم نرفتن، تبدیل شده است.
وی با اشاره به این که شیعه دریای معارف است اما ما معنای قرآن را نچشیده ایم، افزود: هر حرفی از قرآن نکته ای در خود دارد و از وقتی که به پیامبر(ص) توهین کردند، مسلمانان زیاد شدند.
وی ادامه داد: ما از همه ظرفیت های خود استفاده نکردیم اما باید بدانیم مردم امروز بیش از گذشته عاشق اسلام شده اند.
قرائتی تاکید کرد: باید قرآن و اهل بیت را از مظلومیت در بیاوریم و در منبرهای ماه محرم حرف هائی بزنیم که اول امام زمان (عج) خشنود شود و دوم انکه واجب و مستحب و نیاز مردم و جامعه باشد.
وی در پایان یاداور شد: روحانیت باید برای موفقیت در کار و برنامه های خود، با مردم و جامعه در ارتباط باشد زیرا بررسی ها نشان داده، این شیوه نتایج بهتری را خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما