به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 18 دی به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان گرگ ها ژانویه و ژوئیه نمی شناسند به قلم محمد ایمانی به تحلیل مذاکرات ایران و غرب پرداخته است در بخشی از آن می خوانیم:
مذاکرات ایران و غرب به دنبال وقفه 6ماهه، احتمالا از سر گرفته می شود. آخرین دور مذاکرات حد فاصل ماه های فروردین تا خرداد 91 در شهرهای اسلامبول، بغداد و مسکو برگزار شد اما آمریکا و متحدان غربی آن وسوسه شدند تا برای چندمین بار، روش فشار و تحریم را به جای تفاهم و توافق تست بزنند. دور جدید تحریم ها از ژوئیه (تیرماه گذشته) به اجرا درآمد اما محاسبات آنها پس از 6 ماه درست از آب درنیامده است.
هرچند زمان قطعی مذاکرات جدید مشخص نشده اما می توان نتیجه آن را براساس مرور برخی روندها و قرائن و اخبار تصویر کرد.
1- چالش/ مذاکره هسته ای با آغاز سال میلادی جدید وارد دهمین سال خود شد. 10 سال پیش مذاکره کنندگان ما خیلی به طرف غربی خوش بین بودند که برای اعتمادسازی و رفع سوءتفاهم ها، تعلیق موقت فعالیت های هسته ای را پذیرفتند و حدود 2 سال بدین منوال گذشت. اما وقتی گروه مذاکره کننده پرسیدند «تعلیق موقت» تا به کی، تدریجا در محافل دیپلماتیک غرب گفته شد بهترین تضمین و اعتمادسازی ، تعلیق دایمی است! غرب در طول این 10 سال حتی یک بار نیز حداقل صداقت و وفای به عهد را نشان نداد. آنها در طول این دهه دروغ گفته اند که نگران بمب اتمی هستند؛ که اگر در این مدعا صادق بودند اولا تحت نظارت آژانس و معاهده ان پی تی، چارچوب مشخصی برای جلوگیری از انحراف برنامه های صلح آمیز اتمی وجود دارد. ثانیا خود خلاف این مدعا به آزمایشات اتمی و تولید سلاح هسته ای ادامه داده اند و ثالثا کمترین فشاری بر رژیم صهیونیستی که متهم به داشتن چند صد کلاهک هسته ای است نیاورده اند. آخرین بار کنفرانس خلع سلاح اتمی در خاورمیانه که قرار بود ماه میلادی گذشته در هلسینکی برگزار شود، با فشار آمریکا لغو شد. اگر مذاکرات جدیدی برگزار شد، باید به طور کاملا جدی این تناقض معیارها را به چالش کشید.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان جرقهای که مبدا تحولات جهان شد به قلم محمود فرشیدی به تحلیل سالروز 17 دی جشن تقلید از پوشش غربیان پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
روزهای سرنوشت ساز از جمله گرانبهاترین سرمایههای تاریخی ملتها و تجربههای ارزشمندی است که ملت هزینه سنگینی در قبال آن پرداخته است.
گرامیداشت یاد وخاطره این روزها، درواقع بازخوانی زمینهها و عوامل پیدایش آنهاست چرا که با شناسایی این عوامل میتوان برای رویارویی با حوادث آتی برنامهریزی کرد. نوزدهم دیماه ، بیتردید نقطه عطفی در تاریخ معاصر ملت ایران است و بلکه به تعبیر مقام معظم رهبری ، مبدا تاریخ تحولات جدید دنیاست.(1) پانزده سال پس از قیام پانزدهم خرداد، که خود تبلور انگیزهها و باورهای عمیق دینی مردم بود، رژیم پهلوی تصور کرد در پی سیطره پنجاه و چند ساله خویش توانسته است با ترویج جاذبههای فرهنگ غرب و لاابالی گری، اعتقادات اسلامی را در جامعه چندان کمرنگ سازد که دیگر توان ایجاد هیچ حرکتی را در اجتماع نداشته باشد، لذا در سالروز هفدهم دیماه ، فرصت را مغتنم دانست تا در سالگرد جشن تقلید از پوشش غربیان مقالهای در نشریه وابسته به خود درج کند ودر آن بار دیگر در فضیلت برهنگی و بیحجابی، داد سخن بدهد و حجاب را کهنه پرستی وارتجاع سیاه بنامد. رژیم پهلوی آنچنان سرمست غرور وقدرت خویش بود که در این مقاله علاوه بر انکار ضروریات اسلام به رهبر مردم ایران که نماد دفاع از اعتقادات و آرمانهای دینی آنان بود نیز اسائه ادب کرد و قیام پانزدهم خرداد را توطئه استعمار سرخ و سیاه نامید، به تصور آنکه طی این پانزده سال، تلاشهایش برای فراموشی سپردن یاد وخاطره امام خمینی(ره) به ثمر نشسته است .
اما قیام مرد قم در نوزدهم دیماه که نقطه آغازحرکت عظیم مردم ایران در دفاع از اسلام شد، بطلان ارزیابی رژیم از جامعه را ثابت کرد.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان طرحی نو برای سوریه به قلم حسین شیخالاسلام به تحلیل حل بحران سوریه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
به نظر میرسد سخنرانی روز گذشته بشار اسد، رئیسجمهور سوریه بتواند آیندهای شفاف و روشن برای حل و فصل مسالمتآمیز بحران در این کشور را ترسیم نماید. بهطوری که بشار اسد در سخنرانیاش خطاب به ملت سوریه، بسیار واضح و روشن به ترسیم واقعیتها و شرح وضعیت فعلی این کشور پرداخته و به صراحت نقاط قوت و ضعف، خسارات، خرابیها، کشتارها و انرژیهای تلف شده ناشی از جنگ داخلی در سوریه را بیان کرد. نکته مهم در سخنرانی اسد، در مورد وضعیت داخلی سوریه این امر میباشد که وی جنگ داخلی سوریه را جنگی تمامعیار نامیده وآن را جنگی که دشمنان سوریه علیه مردم این کشور آغاز کردند دانست، نه جنگ میان ملت سوریه. در ادامه اظهارات بشار اسد، وی طرح کلی خود را برای برون رفت از این بحران اعلام میکند که این طرح شامل چند مرحله میشود از جمله: 1 - تعهد کشورهای ذیربط مبنی بر متوقف کردن کمکها به گروههای مسلح و توقف عملیات تروریستی این گروهها در سوریه 2 - تدوین منشور ملی جدید 3 - برگزاری رفراندوم 4 - تشکیل دولت جدید سوریه برای نظارت بر انتخابات پارلمانی 5 - تشکیل پارلمان جدید و تدوین قانون اساسی جدید. این طرح بیانگر این مطلب است که اسد همانطور که خودش هم در سخنرانیاش اعلام کرد، بهدنبال اتخاذ یک موضع سیاسی برای حل بحران سوریه است و در اصل باید گفت وی راهحل مردم سالارانه را برای برون رفت از بحران پیشنهاد کرد بهطوری که ملت سوریه میتوانند آینده شان با رفتن به پای صندوقهای رای، تعیین کنند.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان کارنامه سیاه سران دولتهای مسیحی به تحلیل اقدامات ضد بشری این رهبران در جهان پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
رهبران سیاسی در دنیای مسیحیت درحالی به اقدامات ضد بشری و زیاده خواهانه خود در جهان ادامه میدهند که مدعی پیروی از حضرت مسیح هستند و هر ساله به مناسبت تولد وی و فرا رسیدن سال جدید میلادی مراسم و جشن برپا میدارند درحالی که عملکرد آنها با رهنمودها و توصیههای آن حضرت مغایرت کامل دارد. این رهبران ستیزه جو با اینکه کارنامه سیاهی دارند، در کمال گستاخی ادیان دیگر را به دوری از صلح و حمایت از خشونت و تروریسم متهم میکنند.
نگاهی به سرفصل بخشی از اقدامات سران دولتهای صاحب قدرت بینالمللی که خود را به حضرت عیسی یا به گفته خود، پیامبر صلح منتسب میکنند پرده از ماهیت جنگ افروزانه آنها بر میدارد.
کشته شدن دهها هزار نفر در افغانستان و عراق و آواره شدن میلیونها نفر در این کشورها، ویران شدن خانههای مردم، مساجد، بیمارستانها، مدارس، برجای ماندن صدها هزار کودک بیسرپرست بر اثر حملات غربیها، به دنیا آمدن دهها هزار کودک ناقص الخلقه ناشی از بکار بردن سلاحهای ممنوعه توسط آمریکاییها و متحدانشان تنها گوشهای از عواقب ویرانگر اقدامات قدرتهای غربی در جهان میباشد.
پایان پیام/
نظر شما