به گزارش خبرگزاری شبستان، اکبر حر معاون تحقیق و پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در گفتگو با روبط عمومی جشنواره فیلم فجر یادآور شد: با توجه به مناسبت میمون و مبارکی که برای برگزاری جشنواره فیلم فجرانتخاب شده که همان پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی است، به نظر می رسد اتفاقات خوبی در تولید فیلم های ایرانی در این سه دهه به برکت جشنواره فیلم فجر رخ داده است؛ اتفاقاتی که بی شک در رشد وشکوفایی سینمای ایران تاثیر بسزایی داشته است.
وی ادامه داد: در حالی که سینمای ایران در برخی از مقاطع، درخشش هایی داشته و قابل انکار هم نیست اما آیا در کلیت توانسته سینمای ایران در این سی سال به سمت ارزشهای انقلاب و ثبت و ترویج آنها حرکت کند؛ به گونه ای که بتوان از آن بویژه در زمان بیداری اسلامی به عنوان یک دستاورد یاد کرد؟ به نظر می رسد که ما در این زمینه قدری نقصان داشتیم این درحالی است که فضای حاکم بر سینمای ایران به گونه ای نبوده که ما بتوانیم امانت دار خوب فرهنگی انقلاب طی این سه دهه باشیم؛ هرچند که تلاش هایی در این سالها انجام گرفته است.
کارگردان فیلم سینمایی «شمارش معکوس» با اشاره به بحث اکران دیجیتالی برخی از فیلم ها در جشنواره فیلم فجر، با مثبت خواندن این سیاست اظهار داشت: اگرچه سیستم دیجیتال هنوز نتوانسته خودش را به لحاظ جلوه رنگی و طبیعی بودن تصاویر به مرز 35 برساند اما با این وجود استفاده از این سیستم کار بسیار خوبی است؛ چراکه امروزه در جهان بکارگیری این سیستم، جایگزین اکران نسخه 35 میلی متری شده است.
وی با بیان اینکه صدا و حجم آن در سیستم دیجیتال بسیار با کیفیت تر از نوع 35 می باشد، گفت: بهره گیری از سیستم دیجیتال علاوه بر اینکه باصرفه تر است، بسیاری از مشکلات مثل سوختن لامپ های پرژکتورهای سینما و سروصداهای آپارات ها را هم نخواهد داشت.
اکبر حر در مورد بازار فیلم فجر، اظهار داشت: بازار فیلم فجر می تواند معرف بسیار خوبی از توانمندی سینمای ایران به دیگر کشورها باشد، به شرط اینکه از مدیریت خوبی برخوردار باشد.
این کارشناس مسائل سینمایی تصریح کرد: در اکثر سالهایی که ما شاهد برگزاری جشنواره فیلم فجربودیم- منهای سال های قبل- خیلی نتوانستیم بازارهای خوبی برای فیلمهایمان پیدا کنیم اما امیدواریم با تلاش دوستانی که در این زمینه فعال هستند بتوانیم مخاطبین خارجی به ویژه در میان کشورهای همسایه، کشورهای اسلامی و غیرمتعهد ها بیابیم؛ چرا که سینما با مخاطب بیرون از مرز رونق پیدا خواهد کرد.
وی در مورد همزمانی جشنواره در سایر استانهای کشور افزود: ما به جای اینکه کلی صرف انرژی و هزینه کنیم تا علاقه مندان شهرستانی آثار سینمایی ایران را ببینند، بهتر این است که جشنواره فیلم فجر را همزمان در شهرستانها برگزار کنیم تا هم وسعت جشنواره افزایش یابد و هم مخاطبین جشنواره چند برابر شود و هم این همدلی که خواسته انقلاب اسلامی است در میان آحاد ملت برقرار شود؛ ضمن اینکه ما به لحاظ استعداد فیلمسازی نباید فقط به نیروهای مستقر در تهران اکتفا کنیم بلکه باید از همه استعدادهای کشور بهره مند شویم.
معاون تحقیق وپژوهش مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ادامه داد: حضور جشنواره فیلم فجر در شهرستانها موجب شناسایی فیلمسازان جدید خواهد شد و در راستای بحث عدالت اسلامی خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما