به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام سید مهدی خاموشی شب گذشته (28 بهمن) در اختتامیه نخستین یادواره بین المللی بانو با فضیلت استاد طاهایی گفت: از نظر استاد طاهایی بانوان جامعه ایران از ضعف علمی رنج می برند که این مهم منجر به ضعف بینش در آنها می شود.
وی بصیرت افزایی را از ضروری ترین مسائل بانوان جامعه امروز دانسته و ادامه داد: کسب بصیرت موجب تضمین بقاء خانواده و آینده بانوان ایران و جهان است.
وی به تشریح عقل و جهد با استناد به کتاب اصول کافی پرداخته و اظهار داشت: عقل چیزی است که بوسیله آن بنده خدا را عبادت می کند و جنات را کسب می نماید و کسی که با ابزاری می خواهد در برابر خدا ایستاده و صف آرایی کند آن ابزار عقل نیست شیطنت است.
وی با اشاره به رهنمودهای عمه گرامیشان استاد طاهایی نیز گفت: تاکید ایشان به من این بود که هرگز نگذارم پرچم مکتب نرجس(س) بر زمین بیفتد و حمایت از آنرا یک وظیفه شرعی برای من می دانست.
بانو مجتهده صفاتی نیز درادامه نخستین یادواره بین المللی بانو با فضیلت استاد طاهایی گفت: از صدر اسلام تاکنون بانوان عالمه و راوی و محدث بسیاری وجود داشتند که استاد طاهایی یکی از نمونه های بارز این زنان صاحب منصب فکری است.
وی با بیان اینکه تا قرن چهاردهم ما شاهد تعداد قابل توجهی از روایات و محدثین زن در اهل سنت و مکتب حیات بخش شیعه هستیم، ادامه داد: از قرن چهارده به بعد ما با افول در این عرصه مواجه می شویم که باید علل آن مورد بررسی قرار گیرد.
بانو مجتهده صفاتی، رنسانس و ورود تفکر اروپایی به شرق و فاصله گرفتن زنان با حوزه دین وکمرنگ شدن این حوزه را یکی از دلایل افول وجود بانوان راوی و محدث و صاحب منصب فکری دانست و عنوان کرد: شیوع این تفکر در میان متدین ما که زن فقط برای داخل بیت بوده و مهمترین کار او تربیت فرزندان است به این موضوع دامن زد و موجب فاصله گرفتن زنان ما از مسیر صحیح گردید و زنگ خطری را به صدا در آورد.
وی ادامه داد: اگر زنان صاحب نفوذ و فکر و تاثیر گذار در جامعه را به انزوا بکشانیم باید مطمئن باشیم نتیجه این موضوع این می شود کسانی جای آنها را پر می کنند که صلاحیت ندارند.
این بانو مجتهده با بیان اینکه من موافق حضور زنان درهمه عرصه ها نیستم با اشاره به سخن شهید مطهری گفت: آنها که می گویند خانم ها منحصر به خانه هستند و حق بیرون آمدن ندارند اگر خانم شما مریض شود مگر نه اینکه فقها می گویند شرعا تا جایی که ممکن است باید برای معالجه به پزشک خانم مراجعه کنند این خانم پزشک کجا باید تحصیل کند.
وی خطاب به آنها که با منزوی ساختن بانوان موافقند، گفت: آنها شعری را گفته اند که در قافیه اش مانده اند زیرا اگر ما بانوانمان را به وظایفشان آگاه کنیم و آنها خانواده محور بوده و اساس را خانواده بدانند و خلائی در خانواده ایجاد نکند هم آنان را تربیت کرده و هم در جاهایی که ضرورت ایجاب می کند حضور می یابند.
بانو مجتهده صفاتی با پرداختن به این موضوع که هیچ فقیه و صاحب فکر اسلامی مانع حضور زنان در عرصه هایی از جامعه که اقتضاء می کند نیستند، اظهار داشت: درد ما این است که نتوانسته ایم زنان و مردانمان را تربیت کنیم.
بانو مجتهده صفاتی با بیان اینکه ضرورت حضور خانم ها در برخی عرصه های جامعه احساس می شود و از سوی دیگربا حضور آنها سخت مقابله می گردد، عنوان کرد: نباید جامعه را در تضاد قرار دهیم بلکه دولت جمهوری اسلامی باید با برنامه ریزی کلان وجداسازی زنان و مردان در محیط های کاری و ... این تضادها را رفع نماید.
وی به تشریح فعالیت ها و تلاش های استاد طاهایی پرداخته و عنوان کرد: امروزه اگر ما با برخی مشکلات چون حجاب ،طلاق و ... روبرو هستیم مرتبط با مسائل حوزه زنان و خانواده است که این مشکلات را زنان عالم متدین و برجسته با حفظ چارچوب اسلام باید حل کنند که این مهم از توصیه های موکد مقام معظم رهبری نیز می باشد که بخش اعظم رفع این مشکلات بر دوش حوزه های علمیه است که بستر آن را افرادی چون استاد طاهایی فراهم کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما