بیش از 250بیمار ام اس در استان سمنان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی هستند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سمنان از تحت پوشش قرار گرفتن بالغ بر 251 بیمار ام اس در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان خبر داد.

غلامرضا محمدی در گفتگو با خبرنگار شبستان از سمنان با بیان اینکه‌بیماری ام.اس یک بیماری نسبتا شایع سیستم عصبی مرکزی است که تعداد زیادی از افراد جامعه جهانی به آن مبتلا هستند، افزود: این بیماری یک بیماری مزمن و توان فرساست که نواحی متعددی از سیستم عصبی مرکزی را گرفتار کرده و موجب تخریب و سخت شدن بافت عصبی در ناحیه مبتلا شده و در نتیجه باعث اختلال در ارسال و دریافت پیام‌های عصبی می‌شود.


وی با بیان اینکه این بیماری در مناطق سردسیر شایع‌تر است، افزود: این بیماری در بانوان سه برابر مردان روی می‌دهد.


محمدی اختلالات چشمی، بی حسی و کرختی بخشی از بدن، ضعف یا فلج اندام‌ها، سرگیجه، عدم تعادل، لرزش، مشکلات ادراری، مشکلات گفتاری، روحی و افسردگی بخشی از مشخصات این بیماری عنوان کرد.


وی با بیان اینکه با وجود همه تحقیقات انجام گرفته عامل اصلی این بیماری مشخص نشده است، افزود:‌عوامل متعددی برای بروز این بیماری مطرح شده است که تا کنون علت اصلی بروز این بیماری در هاله‌ای از ابهام مانده است.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سمنان با اشاره به اینکه شاخص بیماری ام اس دراین استان نسبت به شاخص کشوری بالاتر است افزود: در شهرستان های سمنان، دامغان، گرمسار، مهدیشهر و آرادان به ازای هر 100 نفر 55 نفر به این بیماری مبتلا هستند که این میزان ده نفر بیشتر از شاخص کشوری است.


وی با اشاره به این که در کشور شاخص این بیماری به ازای هر 100نفر 45 نفر است یادآور شد: شاید دلیل بالا بودن این آمار مبتلایان استان شبهه در تشخیص این بیماری باشد.


محمدی تصریح کرد: برای این که بتوانیم نظر قطعی درباره بیماری ام اس افراد مشکوک به این بیماری بدهیم کمیته ای در استان تشکیل شده است که در این کمیته سه متخصص مغز و اعصاب وضعیت بیماران را بررسی و نظر نهایی را اعلام خواهند کرد.


وی ورزش سبک و مداوم برای بیماران ام اس را به عنوان یک درمان توصیه کرد وافزود: پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری برای بیماران ام اس بسیار تاکید شده، ضمن اینکه این دو ورزش هزینه چندانی ندارند، با ارزش‎ترین توان‌بخشی همان ورزشی است که خود بیمار انجام می‌دهد و همه باید تلاش کنیم تا این دو ورزش را به صورت یک فرهنگ در مردم نهادینه کنیم.


محمدی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه بیماری ام اس در میان جوانان رده سنی 20 تا 40 سال شایع است، تصورات غلطی از آن به ‌ویژه در جوانان به وجود آمده است که باید اصلاح شود.


وی افزود: افراد در این رده سنی، فعال‌ترین قشر جامعه هستند و چه افراد سالم و چه بیماران باید ورزش کنند زیرا ورزش تاثیر زیادی در پیش‌گیری و درمان انواع بیماری‌ها به ‌ویژه ام اس دارد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 213490

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha