به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، حجت الاسلام علیرضا اسکندپور، استاد حوزه و دانشگاه شامگاه گذشته ( 14 دی) در مراسم گرامیداشت اربعین سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) در جهاد دانشگاهی واحد اردبیل، اظهار داشت: دشمنان تلاش کردند تا حادثه کربلا به کلی فراموش شود، اما شیعیان برای مقابله با اینها، از هر مناسبتی استفاده میکردند که یکی از این مناسبتها، حادثه روز اربعین است.
وی با بیان اینکه دشمنان اسلام با به شهادت رساندن امام حسین (ع)، قصد نابود کردن دین را داشتند، افزود: یکی از نشانه های مؤمن زیارت امام حسین (ع) در روز اربعین است.
حجت الاسلام اسکندرپور اضافه کرد: از حضرت امام حسن عسکری (ع) روایت شده که علامتی مؤمن پنج چیز شامل پنجاه و یک رکعت نماز فریضه و نافله در شبانهروز، زیارت اربعین، انگشتر به دست راست کردن، پیشانی بر خاک نهادن در سجده و بسم الله را بلند گفتن است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اربعین نماد احیا دین اسلام و استکبارستیزی است، بیان داشت: اربعین یعنی گذشت چهل روز از مصیبت عاشورا که به خاطر احیای اسلام در تاریخ ماندگار شد.
وی با اشاره به فلسفه نهضت عاشورا، تصریح کرد: گاه مسلمان و عزاداران حسینی این سئوال را مطرح می کنند که چرا فقط برای امام حسین (ع) اربعین تعیین شده است، پاسخ این سئوال سرشار از نکات ارزشمندی است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه برای این سوال پنج پاسخ مطلوب وجود دارد، ادامه داد: مصیبت امام حسین(ع) از همه مصیبتها بزرگتر و سختتر بود و همین عامل کافی است که نشان دهد چرا برای این امام همام بیش از سایر ائمه عزاداری میکنیم و چرا فقط برای ایشان روز اربعین تعیین شده و برای امامان دیگر و حتی پیامبر اکرم (ص)، مراسم روز اربعین نداریم.
حجت الاسلام اسکندرپور با اشاره به اینکه مصیبت حضرت امام حسین (ع)، برای هیچ امام و پیامبری پیش نیامده است، تصریح کرد: اگر عامل دیگری هم در کار نبود، همین عامل کافی است که نشان بدهد چرا برای امام حسین(ع) مراسم متعددی برپا میکنیم.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: فداکاریهای امام حسین (ع) است که دین را زنده کرد و نقش او در زنده نگهداشتن دین اسلام، ویژه و حائز اهمیت است. این فداکاریها را باید زنده نگه داشت و اربعین نماد این زنده نگهداشتن است.
پایان پیام/
نظر شما