جواد زاهدی، کارشناس توسعه و ترویج فعالیت های کتابخانه ای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، امروز(13دی) در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان، از فعالیت بیش از چهار هزار و300 کتابخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد در کشور خبر داد و گفت: تاکنون قریب به 800نفر از کتابداران مساجد کشور بیمه شدند.
وی با بیان اینکه به کتابخانههای کانونهای فرهنگی هنری مساجد دارای شرایط مطلوب اخذ مجوز رسمی فعالیت اعطا میشود، ادامه داد: هدف از سفرهای استانی، ساماندهی و سازماندهی کتابخانههای کانونهای فرهنگی هنری مساجد استانهای سطح کشور است.
زاهدی با اشاره به اینکه تجهیز کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری به نرم افزار "مهر مساجد 1 و 2 " در دستور کار این نهاد است، اظهار داشت: در گام اول 9 عدد نرم افزار مهر مساجد 2 و 2 عدد نرم افزار مهر مساجد 1 به کتابخانه های مازندران داده شد.
وی با بیان اینکه نرم افزار مهر مساجد 1 تک کاربره و نرم افزار مهر مساجد 2 تحت شبکه بوده و به جز کتابدار، اعضای کتابخانه نیز می توانند از آن استفاده کنند، اظهار امیدواری کرد: تا پایان سال جاری 39 نرم افزار مهر مساجد 2 دیگر نیز به کتابخانه های این استان داده شود.
زاهدی با اشاره به شاخصهای تعریف شده جهت دریافت مجوز رسمی کتابخانه، گفت: داشتن حداقل یکصد مترمربع زیربنا در مناطق شهری و 70متر در مناطق روستایی، 300 عضو ثابت، پنج هزار جلد کتاب، کتابدار ثابت و استفاده از نرم افزار، بانک اطلاعاتی و فعالیت 4 روز در هفته را از شاخص های تعیین شده برای دریافت مجوز برشمرد.
وی افزود: کتابخانههای مساجد درجه بندی شده و بر اساس این شاخصها امکانات و سرانه دریافت می کنند.
زاهدی، بازرسی و آموزش نرمافزارهای کتابخانهای را از دیگر اهداف سفر به استانها خواند و بیان کرد: در این سفرها تلاش میشود تا علاوه بر آشنایی با نکات ضعف و قوت کتابخانههای کانونهای مساجد استانها در راستای رفع موانع اقدام شود.
کارشناس توسعه و ترویج فعالیت های کتابخانه ای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، اعطای نرمافزار مهر مسجد1 و 2، آموزش و فرهنگسازی، استفاده صحیح از نرمافزار، بررسی زیرساختها را از مهمترین اهداف سفرهای استانی این نهاد بیان کرد و گفت: با توجه به اهمیت بالای نقش کتابخانههای دیجیتالی در دنیای امروز، نرمافزار مهر مسجد دو، قابلیت کتابخانههای دیجتال و اجرای صوتی قرآن را دارد.
زاهدی با اشاره به اینکه مازندران از مفاخر فرهنگی عالی قدری برخوردار است، ابراز کرد: مازندران تنها استانی است که در طی 3 روز سفر استانی موفق شده تا 4 دوره آموزشی در نوشهر، آمل، قائمشهر و ساری را برگزار کند که خود نمایانگر عرق ملی و اشتیاق به سمت و سوی فرهنگی شدن جامعه است.
وی شاخص ترین هدف از بازدید چهره به چهره از کتابخانه های مساجد سطح استان و در نهایت کل کشور را شناسایی و آنالیز موانع و مشکلات کتابخانه ها و کتابداران دانست و عنوان کرد: در صددیم تا در راستای پیشرفت استان و ریشه کن کردن تهاجم فرهنگی و همچنین تحقق منویات مقام معظم رهبری هر گونه اقدام و عملی را به نحو احسن در پیش بگیریم.
زاهدی با اعلام اینکه تا کنون بیش از 25 کتابخانه مساجد استان مازندران بازدید شد، گفت: در این سفر استانی به 65 کتابخانه کانون مساجد مازندران مجوز اعطاء خواهد شد.
کارشناس توسعه و ترویج فعالیت های کتابخانه ای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: باید تمام اطلاعات کتابخانه های مساجد کشور به کتابخانه ملی ارسال شود.
زاهدی، ارسال اطلاعات به کتابخانه ملی را ارتباط گسترده دنیا از کتب موجود در کشور دانست و بیان کرد: هدف از این کار سهولت در ارتباط و ترویج کتب کشور به کل جهان است.
وی تصریح کرد: تا کنون این طرح نوین و کارآمد در 25 استان کشور صورت پذیرفته است و تمام تلاش ما اینست تا اواخر بهمن ماه سال جاری این اقدام پسندیده در کل استان های کشور عملیاتی شود.
پایان پیام/
نظر شما