به گزارش خبرگزاری شبستان، پزشکی قانونی اعلام کرد: هر چند بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال 1390، تنها سن 8.2 درصد از جمیت کشور بالاتر از 60 سال بوده است (6 میلیون و 159 هزار نفر سالمند) اما آمارها نشان می دهد بیشتر کسانی که در حوادث رانندگی جان خود را از دست می دهند عابر پیاده سالمند بوده اند به طوری که طی هشت ماهه امسال، 39.7 درصد از فوتی های حوادث رانندگی برای عابران پیاده ای اتفاق افتاده است که بالای 60 سال سن داشته اند.
طی این هشت ماه سه هزار و 56 عابر در حوادث رانندگی جان باختند که یکهزار و 214 نفر از آنان افراد بالای 60 سال هستند.
جمعیت سالمند ایران در عرض 20 سال (1405-1385) 3 برابر می شود
بر اساس ارزیابیهای جمعیت شناختی در صورتی که سن امید به زندگی در ایران، 75 سال و میزان رشد جمعیت 1.5 درصد در نظر گرفته شود، جمعیت کشور در پایان چشم انداز 20 ساله کشور (سال 1404 شمسی) 107 میلیون نفر خواهد بود که از این تعداد 14.7 درصد از جمعیت یعنی بیش از 15.5 میلیون نفر را سالمندان تشکیل خواهند داد. به عبارتی دیگر، می توان گفت جمعیت سالمند در ایران در عرض 20 سال (1405-1385) نزدیک به 3 برابر خواهد شد.
این افزایش سن سالمندی در جامعه ایجاب می کند رانندگان در هنگام رانندگی توجه و دقت بیشتری به عابرین پیاده و به خصوص عابرین پیاده سالمند داشته باشند. چرا که سالمندان به علت وجود مشکلات مفصلی اسکلتی و در نتیجه تحرک و عکسالعمل کند نمیتوانند خود را در هنگام حوادث رانندگی از مهلکه نجات دهند.
از طرف دیگر به علت بیماریهای مزمن از جمله پوکی استخوان میزان شکستگی استخوان و در نتیجه بستری در بیمارستان افزایش مییابد که این خود ریسک مرگ و میر را در سالمندان بالا میبرد. سالمندان همچنان یکی از گروههای پرخطر در زمینه حوادث ترافیکی میباشند که باید در برنامهریزیهای دستگاههای ذیربط به سلامت و ایمنی این گروه سنی بیشتر توجه شود.
پایان پیام/
نظر شما