به گزارش خبرگزاری شبستان، دولت آمریکا در حالی سال 2013 میلادی را آغاز کرده است که با بحران مالی دست وپنجه نرم می کند، بحرانی که از سه سال پیش گریبانگیر این کشور شده و حالا این کشور را به مرز پرتگاه مالی رسانده است.
دولت دمکرات آمریکا برای برون رفت از پرتگاه مالی به دنبال توافق بر سر بودجه ای بود که سبب کشمکش میان جمهوریخواهان و دموکرات ها شد. در این توافقنامه رئیس جمهور آمریکا در بودجه سال 2013، بر وضع مالیات برای کسانی که درآمد سالیانه آنها بالاتر از چهارصد هزار دلار است، تاکید کرده است. اما جمهوریخواهان در کنگره، فقط با افزایش مالیات برای آمریکایی هایی که بیشتر از یک میلیون دلار در سال درآمد دارند موافق بودند.
با اجرایی شدن طرح افزایش مالیات که شامل طبقه ثروتمندان می شود، فشار مالی از دوش قشر متوسط جامعه برداشته می شود و به دوش ثروتمندان می افتد. هر چند در ساعات پایانی سال 2012 و پس از بحث های فراوان، این توافقنامه به امضای اعضای سنای آمریکا رسید، اما برای قانونی شدن باید به تصویب کنگره این کشور نیز برسد.
در هر حال نگرانی از ادامه بحث و جدل در کنگره بر سر این مسئله همچنان وجود دارد. در صورتی که توافقنامه مذکور تصویب شود 600 میلیارد دلار از بودجه این کشور از طریق افزایش مالیات ها و کاهش هزینه های دولتی تامین می شود و در این شرایط بحرانی، پرداخت این میزان مالیات به همه شهروندان آمریکا تحمیل خواهد شد.
این در حالی است که شرایط نابسامان مالی، مردم کشور آمریکا را خسته کرده است. زیرا پرتگاه مالی از زمانی آغاز شد که موسسات اعتباری برای نخستین بار رتبه اعتباری آمریکا را کاهش دادند و به دنبال آن بازار سرمایه واکنش سختی به این قضیه نشان داد، اقدامی که متضرر شدن بسیاری از سرمایه گذاران را به همراه داشت.
در ادامه این روند و در پی اختلافات سیاسی در کنگره بین دموکرات ها و جمهوریخواهان سقف بدهی های آمریکا به بالاترین حد خود رسید و دولت ناتوان از پرداخت هزینه ها شد. این وضعیت موجب شد همه آمریکایی های حقوق بگیر تهدید شوند. این ها مسائلی است که تاثیرات منفی آن بر روان شهروندان آمریکایی همچنان احساس می شود و احتمال می رود پس از عبور موقت از پرتگاه مالی و به ویژه با طرح مشکل بدهی های دولت، بازهم ادامه یابد.
نظر شما