22 درصد تولید پلی اتیلن خاورمیانه در اختیار ایران است

معاون وزیر نفت، سهم کشورمان از ظرفیت تولید پلیمر جهان را بیش از سه درصد اعلام کرد و گفت: 22 درصد از تولید پلی اتیلن خاورمیانه در اختیار جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، مهندس عبدالحسین بیات، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت پتروشیمی، امروز(12 دی) در مراسم افتتاح از پتروشیمی پلیمر کرمانشاه، گفت: امروز شاهد بههر برداری از هشتمین طرح مهر ماندگار پتروشیمی با حضور رئیس جمهور در کرمانشاه هستیم.


وی با اشاره به بهره برداری از این تعداد طرح در سال جاری، خاطرنشان کرد: امروز بزرگترین و اولین پروژه تولید پلیمر در غرب کشور در این منطقه به بهره برداری رسمی می رسد.
 

بیات اظهار داشت: با افتتاح پلیمر کرمانشاه، ظرفیت نسج پتروشیمی به 57 میلیون تن و ظرفیت تولید پلیمر در کشور به 3/6 میلیون تن در سال می رسد.
 

وی با بیان اینکه مصرف کشور بسیار کمتر از تولید کشور است، اظهارداشت: در برنامه پنجم توسعه به دنبال آن هستیم که میزان تولید پلیمر در کشور را به مرز 12 میلیون تن برسانیم.
 

معاون وزیر نفت، تولید فیلم، لوله های مخصوص انتقال گاز، الیاف مصنوعی، بطری های نگهدارنده مواد شیمیایی را از کاربردهای صنایع پلیمر عنوان کرد و گفت: با بهره برداری از این طرح امکان تولید 23 نوع از انواع پلیمر مختلف با کاربردهای متنوع فراهم می شود.
 

وی، بیان کرد: سهم ایران از ظرفیت تولید پلیمر در جهان امروز به حدود 8/3 درصد رسید و در خاورمیانه این سهم به 22 درصد افزایش یافت.
 

بیات، یادآور شد: سهم کشور ما از تجارت منطقه ای این دو محصول در کشور ترکیه و عراق با توجه به اینکه کالاهای نهایی در این صنعت تولید شود، به شدت قابل افزایش است.
 

وی گفت: اکنون زمینه تأسیس دهها صنایع تکمیلی در استان قهرمان پرور کرمانشاه و استان های همجوار فراهم شده و در این زمینه مطالعاتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت، استانداری کرمانشاه و شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دست اجراست که انشاء الله بتواند به نتیجه برسد.
 

معاون وزیر نفت، اذعان داشت: زمینه ایجاد اشتغال و افزایش درآمد ارزشی کشور از محل صادرات کالاهای که ارزش افزوده بیشتری در این زمینه ایجاد خواهد کرد، فراهم است.
 

وی ادامه داد: با افتتاح این طرح ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در استان کرمانشاه از مرز 4/1 میلیون تن در سال به ارزش درآمدی 800 میلیون دلار در سال افزایش پیدا کرد.
 

بیات، اضافه کرد: این در حالی است که دو طرح توسعه دیگر در پتروشیمی بیستون و پتروشیمی اوره –آمونیاک کرمانشاه در دست بهره برداری است که در سال های آتی به این ظرفیت اضافه می شود.
 

وی گفت: 73 درصد سرمایه گذاری که در پلیمر کرمانشاه صورت گرفته است را بخش خصوصی و 27 درصد مابقی نیز به طور غیرمستقیم توسط دولت تقبل شده است.
 

معاون وزیر نفت، خاطرنشان کرد: در مجموع 424 هزار و 250 میلیارد ریال سرمایه گذاری این طرح بوده است که تمام منابع ارزی آن از بازارهای بین المللی و خارجی تأمین شده و تسهیلات ریالی آن نیز از طریق بانک های کشور مخصوصاً بانک ملی تأمین شده است.
 

وی گفت: مقامات مسئول در استان به ویژه مهندس هاشمی استاندار کرمانشاه در روند تکمیل طرح و خط لوله ای که خوراک این طرح را تأمین می کند همکاری و پشتیبانی بسیار خوبی داشته اند که قابل تقدیر است.
 

بیات، افزود: همان طور که در اهداف طرح های مهر ماندگار بود با راه اندازی این طرح جمعاً 7/3 میلیارد دلار سرمایه گذاری هایی که ناتوان بوده اند، به ثمر رسید و چهار میلیون 352 هزار تن به ظرفیت نسج شده صنعت پتروشیمی کشور اضافه شد.
 

وی با بیان اینکه در راه اندازی و اجرای طرح تماماً از پیمانکاران ایرانی استفاده شده است، اظهار داشت: امروز تولید پلیمر از نیاز کشور ما بالاتر است در این راستا باید صنایع تکمیلی در کنار آن توسعه یافته ایجاد کنیم و تا رسیدن به آن مرز باید مازاد بر مصرف را به خارج از کشور صادر کنیم.


پایان پیام/

کد خبر 212735

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha