به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری دومین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با حضور حمید شاه آبادی، معاون امور هنری، حمید قبادی، مدیر اجرایی جشنواره و کلانتری و کامبیز زارع پور دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس مد و لباس پیش از ظهر امروز سه شنبه 12 دی در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست حمید شاه آبادی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش دین و پوشش در هویت هر ملت اظهار داشت: در علم جامعه شناسی دو شاخصه مهم برای هویت تعریف می شود یکی زبان،خط و دیگری پوشش، پوشش هر ملت و قومی یکی از مولفه های اصلی سبک زندگی آن ملت را تشکیل می دهد، در ایران فرهنگ فارسی دارای زبان و رسم الخط است و در دنیا شناخته شده است، اما در پوشش اینطور نیست، بعد از دوران قاجار پوشش غربی بر کشور سایه افکنده است، پهلوی اول و دوم در از بین بردن پوشش اصیل ایرانی تلاش فراون کردند.
وی افزود: قانون ساماندهی مد و لباس فرصتی را برای طراحان و تولید کنندگان پوشاک فراهم کرد تا برنامه ای را شکل دهند که ذیل برنامه ایران 1404 که کشور به جایگاه اصلی خود برگردد و بر اساس سند چشم انداز کشور باید از پوششی حمایت کند که ان پوشش مبتنی بر هویت بومی و دینی کشور باشد.
شاه آبادی یاد آور شد: بنیاد ساماندهی مد و لباس بر اساس سیاست های کلان کارگروه ساماندهی مد و لباس تاکنون 7 نمایشگاه را در طول 2 سال برگزار کرد که این نشان دهنده همدلی طراحان و گردانندگان بخش مد و لباس بوده است، البته برگزاری این نمایشگاه ها همه و همه به حرکت رو به جلو بحث پوشش کمک کرده است و از بسیاری از ابهامات در این حوزه رفع اثر کرده است.
وی افزود: بنیاد ملی و مدلباس در فاز دوم طرح ساماندهی مدولباس تشکیل شد و در نمایشگاه آبان ماه همه مقدمات کار را برای ساماندهی مد و لباس انجام داد.
رییس شورای سیاست گذاری کارگره ساماندهی مد و لباس گفت: اولین دوره جشنواره مد و لباس به صورت ملی و سراسری برگزار شد و امسال دومین دوره آن به صورت بین المللی برگزار می شود.
شاه آبادی تصریح کرد: این جشنواره با مشارکت همه طراحان و تولیدکنندگان عرصه مد و لباس در هشت بخش مسابقه، بخش علمی، دانشگاهی و کارگاه های آموزشی بخش مقالات، بخش بین الملل ، بخش فروش و برندها، بخش ویژه اقوام و استان هابخش سازمان ها و نهادها ، بخش صنعت و بخش فعالیت های فرهنگی هنری برگزار خواهد شد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: یکی از ویژگی های دومین دوره جشنواره مد و لباس فجر این است برای اولین بار پوشش آقایان به جشنواره اضافه شده است.
وی افزود: بخش پوشش کودکان نیز برای نخستین بار به جشنواره آمده است زیرا معتقدیم که برای پوشش کودکان باید الگوسازی صورت بگیرد و برای همین بخش پوشاک کودکان را با هدف جلوگیری از پوشش غربی و جلوگیری از ارایه حروف انگلیسی بر روی لباس کودکان به جشنواره آمده است.
وی یاد اور شد:بخش بانوان همانند سال گذشته پوشش مجلسی مانتو و پوشش سر را در بر می گیرد و پوشش مدارس هم برای اولین بار به جشنواره آمده است که در این بخش پوشش اداری هم گنجانده شده است.
شاه آبادی از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست که به حل معضل تولید(ورود پارچه و سامانه تزیع)کمک کند و از اقداماتی که وزارت ارشاد در زمینه پوشش انجام داده است حمایت کند و از صداوسیما نیز خواست که حمایت ویژه ای از کارگروه ساماندهی مد و لباس انجام دهد تا اقدام ملی در حوزه مدولباس انجام شود.
وی تاکید کرد: آنچه در حوزه مد و لباس رخ می دهد مبتنی بر سلایق مردم و وضعیت اقتصادی آنها باید باشد و از این رو از رسانه ها انتظار دارم که شرایط را به گونه ای فراهم کنند که نتیجه این اقدامات در بهار 92 در جامعه طراحان شاهد باشیم.
در ادامه این نشست حمید قبادی، مدیر اجرایی جشنواره مد و لباس با بیان اینکه رسانه ها به موضوع مد و لباس به عنوان یک بسته ویژه نگاه کنند،گفت: رسانه ها همانطوری که به فعالیت های کتاب، هنرهای نمایشی، تجسمی مستقل نگاه می کنند به فعالیت های حوزه مد و لباس مستقل نگاه کنند، تاکنون 20 نشریه مستقل به موضوع مد و لباس می پردازند و تعداد مراکز علمی و جامعه طراحان هم این امر را ثابت کرده است.
قبادی همنین خاطر نشان کرد : آثاری که مایل هستند در بخش مسابقه شرکت کنند مشروط به گذراندن داوری در بخش فروش حضور پیدا می کنند.
وی افزود: بخش فروش شامل پوشش آقایان بانوان و کودکان خواهد بود، پوشش آقایان (کت وشلوار، پیراهن مردانه و پیراهن و شلوار متناسب فصل) بانوان (چادر، مانتو، پوشش سر) را شامل می شود. البته در کنار بخش فروش بخش برند با هدف معرفی برندها، روش کار برندسازی و آشنایی با برندهای معروف دایر شده است.
شاه آبادی درباره بخش بین الملل جشنواره مد و لباس اظهار داشت: فراخوان بخش بین الملل صادر شده است و درخواست هایی از کشورهای مالزی، اندونزی، عراق و ترکیه به جشنواره رسیده است اما پایان مهلت ارسال آثار 20 بهمن است، حوزه مد و لباس حوزه های که می تواند در بخش بین الملل موفق باشد.
لازم به یادآوری است، دومین جشنواره مد و لباس فجر 10 تا 20 اسفند امسال برگزار می شود که به گفته معاون هنری ارشاد هنوز، مکان برگزاری این جشنواره به طور قطعی مشخص نشده است، اگرچه مسئولان در نظر دارند جشنواره را در مصلی تهران برگزار کنند.
پایان پیام/
نظر شما