به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، محمدرضا همتی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، عصر گذشته (11 دی) در تشریح مدیریت منابع طبیعی گفت: در قرآن کریم یکهزار آیه در خصوص منابع طبیعی ذکر شده است که همین آیات میتواند اهمیت منابع طبیعی را به ما نشان دهد.
وی تصریح کرد: ما میتوانیم با توجه به آیات و احادیث معضلات جامعه را بررسی و رفع کنیم و در این راستا برای اجرای کارها از دانش فنی بهره بگیریم.
وی، نجات کشورها را منوط به دارا بودن انسان و منابع طبیعی عنوان و تصریح کرد: ما با فرهنگسازی در بین مردم میتوانیم نحوه بهرهبرداری و مدیریت صحیح منابع را به آنها ارائه دهیم و شاهد حفظ و احیای طبیعت از سوی مردم باشیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: آلودگی آب و هوا، گرم شدن زمین، آلودگی خاک و خشکسالیها، موجبات از بین رفتن محیط زیست میشود که کنترل این موارد نیازمند توجه به آگاهسازی و مدیریت صحیح است.
همتی با اشاره به افزایش رسوب سدها در کشور افزود: امروز شاهد این هستیم که سدها پس از احداث خیلی فوری از رسوب پر میشوند که به گونهای تخریب سرزمین در میان است و باید برای این امر با همکاری سایر دستگاهها اقدام کرد.
وی،جنگلها را منبع حیاتی بزرگ و تجدیدپذیر عنوان و اضافه کرد: اگر چنانچه از این منابع حیاتی به نحو احسن استفاده شود، میتوانیم از این منابع برای نسلهای آینده نیز ذخایری را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه امروز بیشترین تخریب سرزمین توسط آمریکا صورت میگیرد، تصریح کرد: آمریکا تنها کشوری است پیمان "ریو" را امضا نکرده است، پیمانی که مربوط به انتشار گازهای گلخانهای است و آمریکا از این گازها استفاده میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: بسیاری از تصرفهایی که از منابع طبیعی صورت میگیرد ناشی از طمع خواهی است نه نیاز، و این نگرانی ما در کشور است.
همتی با اشاره به افزایش واگذاریهای منابع طبیعی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال تولید ملی است واگذاریها در چارچوب قانون باید به افراد واگذار شود چرا که کشور سبز میتواند منجر به توسعه پایدار شود.
وی تصریح کرد: عدم پایبندی برخی دستگاهها به قوانین منابع طبیعی نیز مضر و زیانآور است به طوری که برخی دستگاهها بدون توجه به منابع طبیعی به ساخت راه و سد و ... میپردازند.
وی اظهار داشت: برای بروز اهمیت منابع طبیعی باید زوایای منابع طبیعی در بین عوام و خواص شکافته شود تا همه در حفظ و احیای آن تأثیرگذار باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه فرهنگ معارف اسلامی در حوزه منابع طبیعی باید احیا شود، گفت: در کشورهای دیگر احکام اسلامی منابع طبیعی برای حفظ خاک و آب عملی میشود اما در کشور ما این امر یا به نحو احسن انجام نمیشود یا مورد غفلت واقع میشود.
پایان پیام/
نظر شما