به گزارش خبرگزاری شبستان از استان چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام مراد یوسفی، مسئول دبیرخانه کانون مساجد استان چهارمحال و بختیاری، صبح امروز (28 بهمن) در این نشست گفت: تبیین و تبلیغ ارتباط موجود در معرفت دین با مبانی عقلانی و ادراک حسی لازمه معرفت دینی است که می تواند زمینه های نظریه تأثیر را در مخاطب فراهم آورد.
حجت الاسلام یوسفی افزود: بهترین گزینه برای تحقق این فرایند ایجاد فضای گفتمانی، کرسی های نظریه پردازی و برگزاری مباحث و مناظراتی است که در آن برای مخاطب حق نقش آفرینی و اظهار نظر وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: دوره آموزشی کرسی های نظریه پردازی می کوشد تا مبحثی همچون واقعیت کلان به معنای شبکه معادله های وجودی موضوع مورد مناقشه، واقعیت خرد به معنای جزیی از شبکه معادلات وجودی موضوع که مفهوم بیشتری را برای مخاطب مهیا می کند، فهم و کشف این معادلات و روابط از لحاظ ساختار، پیچیدگی ها و زیرشاخه ها، تعمیق و فهم و حرکت به سمت کشف روابط بیشتر با موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دهد.
وی، مسائل مربوط به زن و خانواده را یکی از مهم ترین مباحثی برشمرد که لازم است در این دوره آموزشی مطرح و بررسی شود و اظهار داشت: باید مراقب بود که افراط و تفریط در این خصوص موجب فراموشی رسالت اصلی و جایگاه واقعی زن در خانواده و اجتماع می شود.
حجت الاسلام یوسفی خاطر نشان کرد: این موضوع با هدف آشناسازی اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد با حقوق و مسئولیت های زن در خانواده، بررسی پیامدهای جامعه شناختی و روانشناختی ناشی از فیمینیسم گرایی در دنیای مدرن، آشنایی با خصوصیات زنان برگزیده تاریخ از دیدگاه قرآن و کریم و احادیث و ایجاد شبکه اجتماعی زنان مسجدی در فضای سایبر جهت فراهم آوردن امکان تبادل نظر پیرامون مباحث مربوط به زن و خانواده در اسلام پس از برگزاری کرسی های نظریه پردازی در این دوره مطرح شده است.
یکی از کارشناسان مسائل اجتماعی زنان نیز در این دوره آموزشی گفت: دیدگاه افراطی نسبت به حقوق زنان نیز در دوران کهن و هم در عصر مدرن ضربات عمیقی را بر پیکره جامعه زنان وارد کرده است.
الهام شاهقلی افزود: زن با آنکه در همه ادیان از ارکان اصلی خانواده محسوب می شده است و خانواده بدون آن چندان مفهومی ندارد، در عصر حاضر تلاش بر زدودن جایگاه و دور کردن آن از نقش اصلی خود از سوی تفکر لیبرال دموکراسی غرب مشهود است.
وی تصریح کرد: این در حالی است که دین مبین اسلام برای خانواده اهمیت فراوان قائل است و آن را سنگ بنای مهم حیات اجتماعی می شناسد و وحدت جامعه را از وحدت زوجین و وحدت اعضا خانواده می شناسد.
شاهقلی تأکید کرد: اسلام خانواده را کانون اخلاقی جامعه می داند و نوع تربیت و ارتباطات موجود در خانواده را موجب وحدت و منش اجتماعی به شمار می آورد.
وی خاطر نشان کرد: دین اسلام خواستار نسلی است سالم، پاک و عفیف و موجد افتخار برای جامعه انسانی و چنین نسلی جز در دامن خانواده سالم و متدین نمی تواند تربیت شود.
گفتنی است، در این دوره آموزشی یک روزه که هم اکنون در حال برگزاری است، بیش از 120 نفر از مربیان قرآن، احکام و طرح تربیتی چهره به چهره کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان چهارمحال و بختیاری حضور دارند.
پایان پیام/
نظر شما