به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، ماهیان خاویار چند میلیون دلاری که نه به واسطه گوشتشان بلکه به واسطه محتویات شکمی آنان، ایران را در بین کشورهای جهان مطرح ساخته است، این بار در کرمانشاه و آن هم در غرب استان (گیلانغرب) پرورش داده می شود.
نصرت الله فلاحی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گیلانغرب، با اشاره به اینکه مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در این شهرستان احداث شده است، به خبرنگار ما گفت: این مزرعه در زمینی به مساحت 15 هزار متر مربع احداث شده اس که شامل 14 استخر پرورش ماهی است اما هم اکنون هفته استخر این مجموعه فعال است.
وی تصریح کرد: آب مورد نیاز استخرهای پرورش ماهی از محل دایک گیلانغرب تامین می شود، در صورت اختصاص پنج میلیارد ریال اعتبار و موافقت با تغییر مجوز اختصاص آب از شش ماه به 12 ماه، امکان استفاده از هفت استخر دیگر این مزرعه نیز وجود دارد.
فلاحی با بیان اینکه در این مزرعه 2 هزار و 400 فروند ماهی خاویاری وجود دارد، گفت: تا پایان سال جاری قابلیت برداشت سه تن گوشت پرواری و استحصال 50 کیلوگرم خاویار در این مزرعه وجود دارد که این موضوع به شرط انتقال سیستم در محل (بسته بندی و فریز خاویار) برای ارسال به واحد فراوری خاویار در شمال کشور اتفاق خواهد افتاد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گیلانغرب، با بیان اینکه مزرعه پرورش ماهیان خاویاری شهرستان گیلانغرب با تامین اعتبار مناسب، قابلیت تبدیل به سایت اصلی پرورش ماهیان خاویاری مولد در غرب استان کرمانشاه را دارد، افزود: در صورت فراهم بودن شرایط برای توسعه مزرعه پرورش و تولید ماهیان خاویاری این شهرستان، قابلیت افزایش تولید گوشت پرواری به 10 تن و استحصال 200 کیلوگرم خاویار از این مزرعه در سال وجود دارد.
فلاحی، ماهی سیبری، پیر ماهی، ازون برون و قره برون را از ارقام پرورش ماهیان خاویاری این مزرعه عنوان کرد و افزود: کشورهای دیگر از جمله آلمان مشتریان خاویار تولیدی در مزارع پرورش ماهیان خاویاری ایران هستند.
وی با بیان اینکه هر دوره پرورش ماهیان خاویاری از نوع سیبری پنج سال و ماهیان پرواری سه سال است، اضافه کرد: با تکمیل ظرفیت، این مزرعه قابلیت ایجاد اشتغال بالا و درآمد زایی معادل 16 میلیارد ریال را در یک دوره پرورش و تولید گوشت پرواری و خاویار وجود دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گیلانغرب، گفت: بهای هر کیلوگرم خاویار استحصال شده 20 میلیون ریال است، بیان کرد: توسعه این مزرعه باعث رونق اقتصادی، افزایش حجم صادرات این محصول با ارزش و اشتغالزایی خواهد شد.
گفتنی است، هرکیلوگرم خاویار ایران معادل 25 بشکه نفت برای کشور ارزش ارزآوری داشته و هنوز هم به عنوان یک کالای لوکس و برتر دربین تمامی کشورهای تولید کننده خاویار، جایگاه ممتازی را به خود اختصاص داده است.
پایان پیام/
نظر شما