فانوسهای بلورین در دست برترینها/میرباقری:خستگی بیست سال کار از تنم رفت

دیشب در جشنواره عمار وقتی از داوود میرباقری تجلیل شد،گفت:این تجلیل خستگی دو دهه کار تاریخی را از تن من خارج کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، شب گذشته سومین جشنواره مردمی فیلم عمار با اهدای فانوسهای بلورین برگزیدگان در مراسمی پر شور به کار خود پایان داد.

 

اولین سخنران این مراسم نادر طالب‌زاده دبیر جشنواره بود که در سخنانی ضمن تشکر از حضور پرشور مخاطبین گفت: محفل ما بسیار خوب، نورانی و انقلابی است. جمعیتی که امشب حضور پیدا کردند نسبت به سال گذشته قابل مقایسه نیست و این نشانگر یک حقیقت است.ما بدون تبلیغ و هزینه توانستیم گرد هم بیاییم و آثاری را ارائه دهیم که نسبت به سال گذشته با محتوای بهتری آماده شده است.‌30 تا 40 اثر دیدنی امسال در آثار وجود داشت که قابل ارائه در محافل مختلف است و حتی در بخش بین‌الملل و بازار نیز پیشنهاد خواهد شد.

 

وی با تشبیه انقلاب به معدن طلا که در آن کشف استعداد از اهمیت خاصی برخوردار است،گفت: در این عرصه مهندسی و کشف استعداد با اهمیت است و گروه عمار از این بخش مخلصانه حمایت می‌کند. گروه عمار به دنبال کلام انقلاب از زبان هنر است، در این عرصه آثار بسیار خوبی تولید و در سال‌های گذشته در تمام دانشگاه‌ها ارائه شده است.ما تلاش می‌کنیم تا در حوزه داستانی نیز استعدادهایی را کشف و حمایت کنیم. در حوزه فرهنگ و هنر کشف و پرورش استعداد اهمیت بسیار بالایی دارد.

 

این کارگردان سینما افزود: باید از استعدادها حمایت کرده،حامیان دقیق انقلاب را شناسایی و آموزش‌های خاص دهیم. بهترین اساتید را برای آنها در نظر گرفته و بهترین کارگردان‌ها را برای آموزش آنها بگماریم تا این مهندسی فرهنگی در حوزه انقلاب اسلامی صورت گیرد.بسیار خوشحالم که سینه سوختگان انقلاب در جمع ما حضور دارند، افرادی که چهره‌های بسیار درخشانی در انقلاب ما هستند و خود پرسوناژهای اصلی مستندهای ما هستند.

 

وی در ادامه افزود:باید به پیچ سرنوشت‌سازی که مقام معظم رهبری نیز در صحبت‌هایشان به آن اشاره داشتند دقت کنیم و بدانیم چگونه در حوزه فرهنگ و هنر مهندسی درستی صورت گیرد تا به اهداف مورد نظر که متعهد بودن به حب اسلام عزیز است دست یابیم.

 

دبیر جشنواره در پایان سخنانش با تشکر و قدردانی از وحید جلیلی گفت: در سالهای آینده شاهد نوآوری و خلاقیت‌های بیشتری در این جشنواره خواهیم بود زیرا آنچه وصل به حقیقت و نور و زلال است خاموش نمی‌شود. این حرکت نیز وصل به حقیقت است و آینده روشنی را در پی خواهد داشت.

 

عزت‌الله مطهری معروف به عزت شاهی از مبارزین قبل از انقلاب دیگر سخنران در این برنامه بود که در سخنانی گفت: ما همه مدیون شهدا و خانواده‌های آنها هستیم و اگر هر کاری کنیم نمی‌توانیم ذره‌ای از محبت آنها را جبران کنیم.من از برگزار کنندگان اسن جشنواره کمال تشکر را دارم اما متأسفانه برداشت بعضی از افراد این بوده که یک سری از بچه‌ مذهبی‌ها که سطح پایینی دارند تولیداتی را عرضه کرده‌اند. من در پاسخ به آن افراد گفتم همه اینها زحمت کشیده‌اند و هرکس به نوبه خودش کاری کرده است و تمام اینها در جهت انقلاب تلاش کردند و لذا تمام تلاش اینها قابل تقدیر است و باید کاری کنند که سال به سال بیشتر شود و اتحادیه‌ای درست کنند که بتوانند فیلم‌های خوب را به وجود آورند.همانطور که نادر طالب‌زاده گفت انقلاب اسلامی معدن طلاست هر شهیدی که رفته خودش یک سریال است و می‌شود با اینها سریال‌های خوبی ساخت.

 

 

احسان مینایی از اکران‌کنندگان مردمی جشنواره عمار در مشهد مقدس دیگر سخنران این برنامه بود که با حضور در پشت تریبون در سخنانی گفت: در این جشنواره از ظرفیت مردم و از قاعده همیشگی جمهوری اسلامی استفاده شد.ما 150 محل اکران در سه استان خراسان شمالی،رضوی و جنوبی داشتیم و به علت مضامین ارزشی فیلم‌ها این اکران‌ها با چند تماس تلفنی ساده و در عرض یک دقیقه فراهم می‌شود و ای کاش صداوسیما کمک بیشتری می‌کرد تا تغییری در این عرصه رخ دهد.

 

مینایی با اشاره به برخی مشکلات اجرایی از جمله سردی هوا در روزهای گذشته و... تأکید کرد: مردمی شدن کار جشنواره عمار برخلاف انتظار ما برکت و جواب داد.در روستاهای مختلف هم فیلمهای عمار به شکل وسیعی اکران شد و باید بدنه بیشتری از جامعه پای کار جشنواره عمار بیایند چرا که فیلم‌های جشنواره عمار سؤالات جدی وارد می‌کند که متفاوت از همه حیث هستند.ارتباط بین عناصر تشکیل‌دهنده این جشنواره کامل است؛ کارگردانان حرفی برای گفتن دارند که آن را در هنر خود ارائه داده‌اند و به راحتی در دسترس هستند؛ و جامعه این رویکرد مهم مردمی را دنبال می‌کند.

 

در ادامه با پخش مستندی در معرفی داوود میرباقری،بخش تجلیل از وی آغاز شد و پس از نمایش این مستند، تعدادی از مادران و پدران شهدا از جمله مادر شهید غلامحسین کبیری از شهدای فتنه 88 و پدر شهید احمدی روشن و در میان تشویق حضار از میرباقری تجلیل به عمل آمد.

 

پیش از سخنان میرباقری پدر شهید احمدی‌روشن در سخنانی کوتاه گفت: از طرف همه خانواده‌های معظم شهدا به آقای میرباقری دست‌مریزاد می‌گویم و توفیق و سلامتی آرزو می‌کنم.این عزیز یاد عمار را برای ما زنده کرد و طالبی‌ها و میرباقری‌ها عمارهای جدید را تربیت می‌کنند.

 

در ادامه داود میرباقری در سخنانی گفت: خوشحالم در چنین جشنواره‌ای با مضامینی ارزشی و در حضور چنین مادرانی که همه ما به آنها بدهکاریم از من تجلیل می‌شود.امشب یک شب به یادماندنی در خاطر من خواهد ماند. باور کنید خستگی دو دهه کار تاریخی طاقت‌فرسا امشب از بین رفت.اگر این جشنواره بخواهد به اهدافش برسد باید راه عمار را سرلوحه خود قرار دهد.


پس از مراسم تقدیر از میرباقری، علیرضا قزوه از شعرای انقلاب ضمن شعر خوانی گفت: تصور من این بود که جشنواره عمار خیلی خلوت باشد اما این استقبال جالب توجه از جشنواره، پیامی برای ما دارد که بیشتر کار کنیم و مطمئن قدم برداریم. راهی که می‌رویم، اگر چشم بسته هم برویم درست است. علت آن است که این راه چراغ‌هایی که دارد داریم نمی‌گذارد گم بشویم.

 

قزوه تصریح کرد: به عنوان یک سرباز کوچک فرهنگی دست همه حاضرین جشنواره عمار را می‌بوسم. من اشعار زیادی درباره «9 دی» سروده‌ام اما برای یکی از شعرهایم، از طرف ضدانقلاب 4 هزار کامنت فحش آمد که اگر 40 هزار فحش هم بدهند برای من افتخار است.کسانی وام‌های پانصد میلیونی از ارشاد گرفتند اما خط و راهشان را جدا کردند اما ما هنوز دفتر کار نداریم.

 

پس از شعرخوانی قزوه مراسم اهدای جوایز آغاز شد که ابتدا جوایز بخش کلیپ با حضور داوران این بخش از جمله محمد گلریز و تقی یازرلو اهدا شد.

 

در این بخش از سه اثر تقدیر شد و سه اثر برگزیده اعلام شد که از «حضور»؛ ساخته سعید خلیلی، «هنر امام»؛ ساخته محمدحسین خوش بیان، «این آخرین قدم» ساخته علی حمزه تقدیر به عمل آمد و سه اثر «بابا خون داد»؛ ساخته مهدی نقویان؛ «عشق است به آسمان پریدن» ساخته علی حمزه و «خاورمیانه جدید خاورمیانه اسلام» ساخته محمدحسین خوش بیان برگزیده اعلام شدند.


گلریز پس از اهدای جوایز این بخش در سخنان کوتاهی گفت: این جشنواره نه‌تنها آثار باکیفیتی بالا را به خود دید بلکه شاهد آثاری است که روش کار و ایده‌ها در ان در راستای اسلام، انقلاب و ایران حرکت می‌کند.امیدوارم این جشنواره هرچه زودتر صحنه بین‌المللی را نیز به خود ببیند تا بتوانیم این گونه مسائل را به جهان اسلام ارائه دهیم تا همگان با آن آشنا شوند.

 

پس از اهدای جوایز این بخش جوایز بخش‌های دیگر ارائه شد که از جمله آنها بخش داستانی بود که با حضور برخی از خانواده شهدا و جانبازان و داوران این بخش از جمله ناصر هاشم زاده و انسیه شاه‌حسینی جوایز اهدا شد.

 

در این بخش از یک اثر تقدیر و سه اثر برگزیده شد که «ودیگر هیچ نبود» ساخته محمدباقر مفیدی‌کیا در موضوع بیداری اسلامی؛ «11=1+1» ساخته سیدمحمد طباطبایی در موضوع بیداری اسلامی و «به رنگ زندگی» ساخته «داوود جلیلی» در موضوع نقد درون گفتمانی برگزیده اعلام شد و از «24 ساعت مرخصی» ساخته ناصر شهریاری در موضوع جنگ نرم تقدیر شد.
 

ناصر هاشم‌زاده فیلم نامه نویس و عضو هیات داوران جشنواره عمار پس از اهدای جوایز گفت: کارها به واقعیت قابلیت فنی داشت اما جوایز کم بود اما ما راه را پیدا کردیم و آینده سینمای ایران در خدمت سینمای انقلاب خواهد بود.

 

در ادامه در بخش مستند، با حضور نادر طالب زاده و ابوالقاسم طالبی و همچنین برخی عناصر مستندهای برتر از جمله مشتی اسماعیل فانوس بلورین به برگزیدگان اهدا شد.

 

در این بخش که در 5 موضوع جوایز اهدا شد؛ در بخش مستند تاریخ انقلاب اسلامی سه اثر «ثانیه‌های معکوس» ساخته محمد رمضانی، «آن مرد ایستاده است» ساخته علیرضا نوروزی خراسانی، «بچه‌های دو محله» ساخته مصطفی خسروی برگزیده شد و از دو اثر «پاهایم قلقلک را دوست دارد» ساخته سیدمحمد میرکانی و «سمیه کردستان» ساخته محمدعلی مردانی تقدیر شد.
 

همچنین در بخش مستند بیداری اسلامی و بین‌الملل 4 مستند «جمیله» ساخته مجید کلهر، «99 درصد» ساخته محسن یزدی قلعه، «اندیشه حیات» ساخته محسن اسلام زاده و سیدمحسن اصغرزاده و «مدرسه» ساخته محمدرضا عباسیان برگزیده اعلام شد.

 

در بخش مستند نقد درون گفتمانی نیز سه اثر «میراث آلبرتا» ساخته حسین شمقدری،«آب شهر» ساخته یاسر طالبی و «مزیت دوم» ساخته مقداد رحیمی برگزیده شد و از «درد ویول» ساخته قربان علی طاهرفر تقدیر شد.

 

در بخش مستند جنگ نرم سه اثر «اخراجی‌های 4» ساخته محمدتقی رحمتی، «کوچه مقدس» ساخته جمال عود سیمین و «کاشانه» ساخته علی تاجیک برگزیده شد و از «موید» ساخته محمدرضا دهشیری و «همزاد عاشقان» ساخته تورج کلانتری تقدیر شد.

 

در بخش مستند فتنه 88 دو اثر «ما بیشماریم» ساخته محمد محمدی سرشت و «انتخاب ده» ساخته مهدی نقویان برگزیده اعلام شد و در نهایت در بخش مستند تلویزیونی جهانشهری‌ها(ادگاردو)؛ ساخته شهریار اسفندیاری، «آشفته سران» ساخته محمد اسکندرزاده و «غزه 85 مایل» ساخته سعید صادقی برگزیده اعلام شد.

 

در این بخش محمدتقی رحمتی در سخنان کوتاهی با بیان اینکه امام زمان(عج) به سربازان جنگ نرم احتیاج دارد، از خانواده‌های حزب‌الهی خواست که به فرزندان خود رغبت حضور در این عرصه‌ها را بدهند.

 

در ادامه و در بخش انیمیشن با حضور محمدحسین نیرومند و تعدادی از خانواده شهدا از برگزیدگان بخش انیمیشن تقدیر شد که در این مراسم «آنها زنده‌اند» ساخته محمد لطفعلی در موضوع تاریخ انقلاب؛ نبرد خلیج فارس، ساخته فرهاد عظیما در موضوع تاریخ انقلاب؛ پرواز غریب، ساخته کامران رضایی در موضوع تاریخ انقلاب و عطر ولایت، ساخته کیومرث صمدی در موضع تاریخ انقلاب که منتخب هیئت داوران است جایزه دریافت کردند و از «ابراهیم در آتش» ساخته فاطمه نصیرفرد در موضوع تاریخ انقلاب تقدیر شد.

 

سعید قاسمی آخرین سخنران این برنامه بود که با اشاره به نکاتی درباره حماسه نهم دی، گفت: برای برخی فتنه گویا چنین بوده است که عده‌ای از مریخ آمدند و برگشتند.

 

وی با اشاره به فعالیت‌های صداوسیما و دستگاه‌های مسئول افزود: الحمدلله امسال پس از سه سال آقایان در بنیاد شهید اسم برخی را به عنوان شهید فتنه اعلام کردند که باعث خرسندی است.از یاد نبریم که این جشنواره و بسیاری از مسائل دیگر در ایران امروز ار برکات همان فتنه است.در فتنه 88 همه چیز در داخل و خارج برای کودتا و براندازی آماده بود اما خدا خواست و این اتفاق به دعای خانواده شهدا و مادران و پدران شهدا رخ نداد.

 

وی خطاب به خانواده شهدا با بیان اینکه شما رسالت خود را انجام داده‌اید سخنی به این معنا که چشم فتنه کور شد را نادرست دانست و افزود: آن چه باید اتفاق می‌افتاد رخ نداد.

 

سعید قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مافیای صداوسیما‌ئی‌ها و سینمائی‌ها که در این سی ساله گذشته رخ داده است اجازه ورود حزب‌الهی‌ها را نمی‌دهد.ورود حزب‌الهی‌ها به نبرد های سخت و پیچیده مثل جنگ نرم از برکات فتنه است.شکر خدا امسال نتوانستند جشنواره عمار را سانسور کنند و مجبور شدند مگر نه آقایان مثل دو سال گذشته آن را بایکوت می‌کردند.

 

قاسمی در ادامه با بیان اینکه قلب و مرکز فتنه نشان داده است که هنوز قابلیت سازماندهی و ورود به فتنه جدید را دارد، از کسانی که آموزش نیروهای جنگ نرم را شروع کردند، تشکر کرد و گفت: هنگامی که طالب‌زاده کار آموزش را شروع کرد همه می‌خندیدند.

 

وی با اشاره به اقدامات امثال وحید جلیلی و حسن عباسیگفت:متاسفانه  به جو سنگینی علیه هنرمندان ضد فتنه اعم از خواننده و بازیگر وجود دارد و از همه کسانی که در این عرصه ایستادگی کردند، تشکر می کنم. هنری از دیدگاه امام و به تبع آن ما مورد قبول است که به بیان کننده ظلم ظالمان و مظلومیت سیلی خوردگان باشد.

 

قاسمی با اشاره به پیچ تاریخی داخلی و خارجی که امروز در آن به سر می‌بریم، افزود: امروز این چیزها شاید چاله‌های جلوی پای ما را هم پر نکند اما خداوند می‌فرماید «وان تنصر الله ینصرکم و یثبت اقدامکم» که یعنی با همه قصورات باید خدا و ولی خدا را حامی باشیم.

 

چهره های بی شمار فرهنگی و هنری در مراسم شب گذشته حضور داشتند.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 211857

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha