بررسی آراء افضل الدین کاشانی در قلب فلسفه اسلامی

کتاب قلب فلسفه اسلامی در جست وجوی خودشناسی در تعالیم افضل الدین کاشانی نوشته ویلیام چیتیک و مشتمل بر آموزه های اندیشه وران مسلمان به ویژه افضل الدین کاشانی به فارسی ترجمه شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، کتاب "قلب فلسفه اسلامی در جست وجوی خودشناسی در تعالیم افضل الدین کاشانی"، نوشته "ویلیام چیتیک"، به همت شهاب الدین عباسی ترجمه شد.
این اثر که ترجمه ای فارسی از : "THE HEAET OF ISLAMIC OHILOSOPHY/ the quest for self –knowledge in the teachings of afdal al-din kashani” است دارای دو بخش می شود. 

بخش نخست این کتاب شامل مطالب متعدی می شود که از جمله آنها عبات اند از : "تعالیم"، "فلسفه ایرانی"، "مباحث فلسفی در سنت اسلامی"، "روان شناسی: نفس و عقل"، "سلسله مراتب: درجات امکان انسانی"، "مفاهیم فلسفی اساسی"، "جوهر و عرض"، می شود.

بخش دوم همچنین شامل مواردی چون "پرسش های اسکندر از ارسطو"،"از رساله تفاحه: در باب فلسفه"، "از ینبوع الحیات: در باب مراتب وجود"، "وصیت حکما، یا بیست و هشت کلمه فی نصیحة الاخوان"، "نامه اول به شمس الدین محمد دزواکوش"، "درباره حال نفوس جزوی بعد از فساد تن ها"، "برهان بر آن که در چه مرتبه یقین شود انسان را که از فنا ایمن گشت" می شود.
عباسی، مترجم این کتاب در مقدمه خود آورده است: شناختن خویشتن انسان از همان زمان ها که دین ها در پهنه زمین گسترش یافتند و فلسفه های از سرزمین های گوناگون شرق و غرب بر آمدند، از دغدغه های و دل مشغولی های ویژه آدمیان بوده است.
"کارل یاسپرس"، فیلسوف آلمانی، در تحلیلی پراقبال، به نکته مهمی در مورد تاریخ بشر در دوره ای که از سده پنجم پیش از میلاد شروع می شود و تا دو، سه قرن ادامه می یابد، توجه می دهد.
او می گوید: بسیاری از مهمترین اندیشمندان تاریخ جهان در آن روزگار زندگی می کردند، بدون آنکه چندان از وجود یکدیگر خبر داشته باشند،  در چین کنفسیوس و لائودزو، بنیان گذاران آیین کنفسیوس و آیین تائو، در هند نویسندگان "اوپانیشادها"، بنیانگذار آیین "جَین" و بودا، در ایران زرتشت، در پاره ای دیگر از مناطق مشرق زمین پیامبران عبری، و در یونان اندیشمندان پراهمیتی چون فیثاغورس، سقراط، افلاطون، ارسطو، و رواقیون پا به عرصه گذاشتند. 

بر پایه این گزارش، کتاب قلب فلسفه اسلامی، اثری درباره آموزه های فلسفی و اخلاقی فیلسوف مهمی است که معاصر شماری از اندیشه وران مسلمان مهم دیگر از جمله ابن رشد و ابن عربی بوده است.

در میان فیلسوفانی که به فارسی نوشته اند، افضل الدین کاشانی نثر زیبا و دلنشین شایان توجهی دارد. نوشته های او بیانگر بینش های فلسفی عمیقی است که می کوشند به دور از اصطلاحات دشوار عربی، شرحی روشن برای علاقه مندان به آموختن اصول، مبانی و استدلال های این سنت فلسفی به دست دهد.
این فیلسوف ایرانی بر آن بود که فلسفه، مردمان را به سوی خویشتن شناسی و کمال وجود راهنمایی می کند. او در پی آن بود که فلسفه را تا حد امکان در دسترس همگان قرار دهد.
این گزارش می افزاید: دکتر ویلیام چیتیک، محقق برجسته آمریکایی، پس از شرحی مفصل از اصول و مبانی این فلسفه و بحث های تطبیقی، متنی از بخش های مهم و اصلی نوشته های باباافضل ارائه می کند و به شرح و توضیح درازدامن آنها می پردازد.

قلب فلسفه اسلامی؛ در جست‌وجوی خودشناسی در تعالیم افضل الدین کاشانی، تألیف ویلیام چیتیک و با ترجمه شهاب‌الدین عباسی، در 560 صفحه، قطع وزیری و با قیمت 135 هزار ریال از سوی انتشارات مروارید منتشر شده است.
شایان ذکر است، از دکتر چیتیک پیش از این سه کتاب "راه عرفانی عشق تعالیم معنوی مولوی، من و مولانا، آموزهه ای عرفانی مولوی" نیز منتشر شده است.

پایان پیام/



 

کد خبر 211728

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha