به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمان در نشست با رؤسای شوراهای اسلامی استان، با قدردانی از همکاری تعدادی از شوراها در تأمین فضای مناسب کتابخانه ای، گفت: تداوم این همکاری در احداث کتابخانه های مشارکتی و یا مستقل نهادی ضروری است.
محمدجواد حسین زاده افزود: سند عمرانی و توسعه کتابخانه های عمومی استان تا پایان برنامه پنجم توسعه و افق 1404 پیش بینی شده است و طی سال های اخیر استان کرمان در شاخص های کتابخانه ای رشد قابل توجهی داشته است.
وی با اشاره به ضرورت اختصاص نیم درصد درآمد سالیانه شهرداری ها به کتابخانه ها، گفت: در حالیکه این درآمد در استان قریب به 2 میلیارد تومان است اما ما در سال گذشته تنها توانستیم 300 میلیون تومان آن را وصول کنیم که این مبلغ پاسخگوی تأمین هزینه های کتابخانه ها نیست.
این مسئول با اشاره به وضعیت کلی کتاب و کتابخوانی در استان و میزان سرانه مطالعه و نکاتی از این دست، افزود: طرح ابتکاری کتابخانه های عمومی استان با عنوان "پیک مهر" با ایستگاه های مطالعه تکمیل شد و امروز 12 ایستگاه مطالعه با هزینه هریک به مبلغ 50 میلیون تومان و گردش حدود 36 هزار کتاب در آنها در استان راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه همه تلاش ما بر تبدیل کتابخانه ها به مراکزی فعال و پویا معطوف شده است که در آن کتابدار با اخذ آموزش های لازم به یک کارشناس فرهنگی امین تبدیل شود، گفت: تأثیر یک کتابدار اینگونه ای بر جامعه پیرامون خود از یک مبلغ دینی کمتر نیست.
حسین زاده با اشاره به فعالیت های جانبی و فرهنگی کتابخانه ها با برگزاری مسابقات مختلف کتابخوانی، فعالیت کانون های ادبی، قرآنی و نهج البلاغه و.. گفت: برد کتابخانه می تواند تا یک روستا پیش برود تا آن روستا مهمترین مرکز فرهنگی محسوب شود.
وی به فعالیت 58 انجمن کتابخانه های عمومی استان با عضویت 510 نفر از شخصیت ها و نخبگان هر منطقه اشاره و تصریح کرد: استان کرمان در سال جاری به لحاظ تشکیل جلسات انجمن ها رتبه نخست کشوری را به دست آورد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمان با اشاره به اینکه در استان به ازای هر 20 هزار نفر جمعیت باسواد یک باب کتابخانه عمومی وجود دارد، تصریح کرد: به ازای هر 26 هزار نفر از کل جمعیت استان یک باب کتابخانه وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما