بررسی کاربست های تحلیل گفتمان در مطالعات تاریخی

نشست تحلیل گفتمان و کاربست آن در مطالعات تاریخی به همت گروه روش­شناسی و تاریخ نگاری پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست تخصصی با عنوان "تحلیل گفتمان و کاربست آن در مطالعات تاریخی" به همت گروه روش­شناسی و تاریخ نگاری پژوهشکده تاریخ اسلام و با حضور حسینعلی نوذری برگزار می شود. 

بر پایه این گزارش، تحلیل گفتمان (Discourse analysis)، یک گرایش مطالعات بین رشته­ای است که از اواسط دهه 1960 در پی تغییرات گسترده علمی- معرفتی، در رشته­هایی چون انسان­شناسی، قوم­نگاری، جامعه شناسی خرد، روان شناسی ادراکی و اجتماعی، شعر، معانی بیان، زبان­شناسی، نشانه­شناسی و سایر رشته­های علوم اجتماعی و انسانی علاقمند به مطالعات نظام­مند، ساختار و کارکرد و فرایند تولید گفتار و نوشتار ظهور کرد. این گرایش، به دلیل بین رشته­ای بودن، خیلی زود، به عنوان یکی از روش­های کیفی در حوزه­های مختلف علوم سیاسی، علوم اجتماعی، ارتباطات و زبان­شناسی انتقادی مورد استقبال واقع شد.

 همچنین، تحلیل گفتمان ریشه در تلاش­های معناکاوانه دارد و سعی می­کند به نحوی از محاسن رویکردهای دیگر سود جوید و از نواقص آنها پرهیز نماید. این رویکرد، رویکرد تلفیقی و بین­رشته­ای است که سعی دارد از توان رشته­هایی چون زبان­شناسی، روان­شناسی، جامعه شناسی، علوم سیاسی و غیره برای مطالعه پدیده های اجتماعی سود جوید.

تحلیل گفتمان و کاربست آن در مطالعات تاریخی، بحث چهارم از سلسله مباحث روش­شناسی، فلسفه تاریخ و تاریخ­نگاری است که با حضور دکتر نوذری روز سه شنبه، 12 دی ماه در پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می­شود.

شایان ذکر است، پژوهشکده تاریخ اسلام در خیابان توانیر، خیابان رستگاران، کوچه شهروز شرقی، پلاک 9 واقع است.

پایان پیام/

کد خبر 211525

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha