به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، ارسلان ازهاری، معاون برنامه ریزی استاندار کردستان، در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان، اظهار داشت: اهداف موجود در سند ملی توسعه استان مصوب سال 84 به عنوان هدفهای بلند مدت و توسعه و بهرهبرداری در نظر گرفته و بدون شک با عملیاتی کردن آنها، شاهد تحولات عظیمی در استان خواهیم بود.
وی افزود: توسعه و بهرهبرداری از منابع آبهای سطحی، حفاظت از حوزههای آب خیز و توسعه و نوسازی زیرساختهای کشاورزی و دامپروری بخشی از اهداف بلند مدت سند توسعه استان است.
ازهاری تصریح کرد: توسعه و گسترش خدمات بازرگانی، فراهم نمودن بسترهای لازم برای استفاده از قابلیت های گردشگری استان، تقویت شبکه های زیربنایی ارتباط زمینی، هوایی، انرژی ارتباطات و حمایت از تولید پراکنده برق، مهار آب های سطحی با احداث سد و توسعه و گسترش فعالیت های اکتشافی، افزایش ظرفیت آموزش عالی و بهره گیری از قابلیت مرزی از دیگر اهداف بلند مدت در سند ملی توسعه استان است.
معاون برنامهریزی استاندار کردستان اظهار داشت: در این سند به عمده ترین تنگناها و محدودیت های توسعه استان، مسائل اساسی و هدف ها و راهبردهای بلند مدت پرداخته شده است.
ازهاری خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیت های موجود در شهرستان های مرزی بانه و مریوان مطالعات ویژه مناطق اقتصادی در این دو شهرستان انجام شده و طرح های مطالعاتی به تصویب رسیده است.
معاون برنامهریزی استاندار کردستان، ارتقای سطح مبادلات تجاری را از دیگر اهداف بلند مدت سند ملی توسعه استان خواند و بیان داشت: حجم مبادلات تجاری استان با کشور عراق در سال 85، 250 میلیون دلار بود که به طور قابل ملاحظهای در چند سال اخیر افزایش داشته است.
ازهاری ادامه داد: با توجه به رسمی شدن مرز باشماق مریوان و اعمال رویههای گمرکی و ایجاد زیرساختهای مناسب حجم مبادلات تجاری استان در سال 90 به 5.5 میلیارد دلار رسید.
وی افزود: با پیگیری های انجام شده سرمایه گذار منطقه ویژه اقتصادی مریوان مشخص شده و پس از نهایی شدن امور اداری شاهد آغاز عملیات اجرایی آن آغاز در آینده نزدیک خواهیم بود.
بایزید مردوخی، مشاور اقتصادی استاندار کردستان نیز در این جلسه از همزمانی چندین مزیت اقتصادی و اجتماعی در استان خبرداد و افزود: سند آمایش استان، همدلی و انسجام مدیران کردستانی، نگاه ویژه مسئولان نظام به استان و انسجام و هماهنگی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی همگی از جمله مزیت هایی است که کردستان را از دیگر استان های کشور مجزا کرده و باید از این مزیت ها به نحو احسن بهره گرفته شود.
وی افزود: سند توسعه در همه جوامع آرمان گرایانه بوده و باید از این سند برای تدوین برنامه های 5 ساله توسعه ای و بودجه های سالانه استفاده شود.
پایان پیام/
نظر شما