به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در همایش جهرم و انقلاب اسلامی که در شهرستان جهرم برگزار شد، گفت: هر بخشی از کشور ما یک سهم خاص و ویژه در انقلاب داشته است و گاهی در حوادث پی در پی که در انقلاب به وجود آمد و پشت سر هم بودند ما نتوانستیم ابعاد مختلف حرکتهای انقلابی را ثبت و ضبط کنیم لذا اینگونه کنفرانسها و همایشها میتوانند زمینهای برای ثبت حوادثی که در کوران انقلاب اسلامی رخ داده است به وجود آورد.
وی با اشاره به نامگذاری جهرم به عنوان شهر دارالمؤمنین از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: یکی از خصوصیاتی که مدینه فاضله در بین محققان ما دارد مسئله دینداری است یعنی آنها راه سعادت را به درستی طی کردند.
وی ادامه داد: بهتر است در هر جامعهای مناسبات افراد بر اساس دین باشد و اگر اینگونه شود قطعا امر مهمی رخ میدهد.
رییس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بعد از رنسانس یک توجهی به این موضوع که باید از سهم دین در حوزه سیاست و اجتماعی پرهیز شود، شد و این امر در غرب جا افتاد و مشکلاتی را برای آن جوامع به وجود آورد.
وی تأکید کرد: یکی از مسایلی که در شرق به وجود آمد همین گرتهبرداری بدون توجه زیربنایی بود که مشکلاتی را نیز برای روشنفکران به وجود آورد و این رویگردانی از دین در غرب باعث مشکلاتی شد.
وی ادامه داد: در اکثر کشورهای غربی در حال حاضر خلأهایی به وجود آمده است که به آن مدینه فاضله نمیگویند.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در سنت الهی آن جایی مدینه فاضله است که باید مناسبات به طریقی باشد که دین بر آنها حاکم باشد.
وی بیان کرد: امروز وقتی به صحنه رفتار جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها نگاه میکنیم متوجه تفاوتهای اساسی میشویم که بخشی از این توجهات متوجه میراثی است که امام گذاشته است.
لاریجانی با بیان اینکه دوران انقلاب اسلامی به چهار دوره اصلی تقسیم میشود، گفت: یک مرحله اصلی در پیروزی انقلاب قبل از سال 57 است یعنی از 15 خرداد سال 1342 این مرحله شروع میشود و تا دوره شکلگیری انقلاب اسلامی ادامه دارد.
وی با بیان اینکه عناصر مهمی نهال انقلاب را غرس کردند، گفت: از این دوران در کنار امام، روشنفکران، علما و اندیشمندان بزرگی همانند شهید مطهری، شهید بهشتی و شهید باهنر قرار داشتند و در واقع این افراد توجیهکننده تفکر امام در بین تودههای مختلف مردم بودند و این دوران، دوران بسیار پیچیده و طولانیای بود.
لاریجانی بیان کرد: در دومین مرحله با رهبری امام خمینی (ره) نهادهای اصلی انقلاب شکل گرفت و ایشان با تیزهوشی توانستند تمامی نهادهای انقلابی را یک سال اول شکل دهند که این مرحله با رهبری امام خمینی و خصوصیات دینی مردم که در مرحله قبل شکل گرفته بود باعث شد این مرحله با سختی مواجه نشود.
وی یادآور شد: با تشکیل نهادهای گوناگون پایههای انقلاب باید از این پس بر دوش آنها میبود.
وی گفت: وقتی امام فرمودند مجلس در رأس امور است یعنی باید همه مردم و سایر نهادها بدانند که این اراده ملت است که از درون مجلس محقق شده است.
وی تأکید کرد: وقتی بحث حقوق مردم است مجلس نمیتواند با کسی معامله کند. اگر کسی پایش را از حقوق ملت فراتر بگذارد مجلس باید ایستادگی کند و آن پا را قطع کند، در واقع مجلس باید هم محل رجوع باشد و هم مسئولیت بزرگی را عهدهدار باشد.
لاریجانی ادامه داد: امام فرمودند رییسجمهور و حتی رهبری جامعه نیز باید با رأی مردم باشد و بر اساس رأی مردم انتخاب شوند و این نکته بسیار مهمی است که مردمسالاری دینی و کارهایی که باید صورت بگیرد بر پایه نظر مردم و در راستای انقلاب اسلامی باشد.
رییس مجلس با اشاره به کارشکنیهای مختلف آمریکا چه در طول دوران انقلاب اسلامی و چه در دوران جنگ گفت: همان خصوصیات دینداری مردم باعث شد که همه این کارشکنیها عقب زده شود.
وی ادامه داد: مثلا وقتی در اوایل انقلاب بحث لایحه قصاص از سوی شهید بهشتی مطرح شد، عدهای تحت عنوان جبهه ملی و در واقع جریان روشنفکری با آن مخالفت کردند و بنیصدر و منافقان نیز به مخالفت پرداختند اما در همان زمان امام خمینی (ره) با کلمات کوتاه مردم را راهنمایی کردند.
وی با بیان اینکه مسئله صدور انقلاب با توجه به تأکید امام خمینی (ره) هم یک تکلیف و هم یک اراده ملی است، یادآور شد: مسئله دیگر که باید به آن توجه میشد و در مرحله بعد قرار داشت مسئله آبادانی کشور بود که باید کشور را آباد میکردیم و مسئله بعد تحقق عدالت بود.
وی ادامه داد: من نمیگویم این وظایف هموزن جلو رفته است ولی در همه اینها گامهای مهمی برداشته شده است که باید به آنها و به این پیشرفتها توجه کنیم.
رییس مجلس با اشاره به مرحله چهارم اظهار کرد: در مرحله چهارم باید کل این مجموعهها به هم پیوسته میشدند و در این مرحله نقش رهبری نقش کانونی بود و در واقع هیچ موضوع مهم و استراتژیک
در کشور نداریم که رهبری در آن نقش نداشته باشد و آن را راهبری نکند.
وی ادامه داد: حتی در بعضی مواقع دولتها تحمل حمل این بار را نداشتند مثل همین مسئله هستهای که گاهی آن را عقب میانداخت و یا آن را پیگیری نمیکردند و همیشه این رهبری بود که پیگیر مسئله بود.
وی ادامه داد: اگر امروز در بخشهای گوناگون و به ویژه مسئله هستهای پیشگام هستیم به دلیل نقش رهبری است.
وی بیان کرد: در حال حاضر در پناه این نهادها و سازمانها ایران در جایگاه خاصی قرار دارد که باید همگان این مسیر را به درستی طی کنند و اگر مسئولان شناخت درستی نداشته باشند نمیتوانند مسئولیت خود را به درستی انجام دهند.
لاریجانی ادامه داد: گاهی برخی مسایل اقتصادی، سیاسی و یا داخلی و خارجی در کشور رخ میدهد که اگر قرار است مسئولیت خودمان را بدانیم باید شناخت درستی از وضعیت بینالمللی خودمان و جهان اسلام داشته باشیم.
وی گفت: کشور ما از نظر نیروی انسانی تحصیلکرده از ظرفیت بالایی برخوردارند که این امر میتواند یک نقطه پرشگر باشد و هم میتواند یک نقطه تهدید باشد که اگر اقتصاد کشور ما تولیدمحور باشد قطعا یک نقطه پرش است و اگر اقتصاد کشور ما تولیدمحور نباشد میتواند یک تهدید شود.
وی با بیان اینکه رهبری ورزیدگی سیاسی ملت یک نقطه کانونی است، گفت: درست است ما در طول این سالها خسارتهای زیادی دیدیم ولی ورزیدگی سیاسی پیدا کردیم.
وی ادامه داد: اگر در جنگ شهید دادیم و خسارت دیدیم و این همه جانباز و ایثارگر در حال حاضر داریم درست است از وجهی اینها خسارت است اما باعث ایجاد ورزیدگی و آبدیده شدن مردم ما شد.
وی با تأکید بر اینکه جهاد یک آبدیدگی است و ظرفیت سیاسی را در کشور به وجود آورد، گفت: با این ورزیدگی سیاسی بعدها که مشکلاتی در کشور پیدا شد قدرت حل آن را داشتند.
وی گفت: در همین دوره قبل که دوره دوم خرداد بود یک انحرافات فکری در کشور به وجود آمد که مثلا مسئله جمهوریت و اسلامیت با هم منافات دارند در حالی که جمهوریت از اسلامیت نشأت میگیرد.
لاریجانی با بیان اینکه از درون تئوری عدالت مردمسالاری به وجود میآید، گفت: آنهایی که راجع به مردمسالاری دینی فکر میکنند درون تئوری عدالت به این موضوع فکر میکنند.
وی یادآور شد: گاهی برادران ما در بسیج و سپاه را خشونتطلب مینامند که این حرفها، حرفهای سبک و بیخودی بود.
لاریجانی با بیان اینکه اگر آن تجربیات قبل نبود جامعه میتوانست در این مراحل اشتباهاتی کند، افزود: میبینیم که خیلی از امتها در طول عمر خودشان لغزشهایی داشتند و در همین صدر اسلام نیز لغزشهایی به وجود آمد و اگر در همین حوادث یک سال اخیر مسئله ورزیدگی سیاسی مردم نبود قطعا مشکلاتی برای مردم به وجود میآمد.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همکاران خود در مجلس را به دلیل موضع قاطعشان در روز گذشته تحسین میکنم، گفت: غربیها با یک پدیده مردمسالاری در منطقه مواجه شدند و این را حس کردند و به طور جد بسیج شدند که بر روی این سرپوش بگذارند ولی جمهوری اسلامی ایران با همه وجود در مقابل غرب ایستاده است.
وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی برخی بیانیه صادر میکنند و نمیدانند چگونه محاسبه کردهاند که عدهای به خیابانها بریزند و شرایط همسانی را همانگونه که در کشورهایی که دیکتاتور در آنها بوده است، ایجاد کنند و زبان وزیر امور خارجه آمریکا را نیز درازتر کنند که اینگونه حرف بزند.
وی با تأکید بر اینکه این یک کار بیموقع و اشتباهی بود، تأکید کرد: دیگران نیز میخواستند به موقع از این حرکت سوء استفاده کنند ولی میبینیم که با ورزیدگی سیاسی ملت که آن را در گذشته به دست آورده بودند به خوبی در برابر آن مقابله کردند.
لاریجانی ادامه داد: این دژی است که آمریکاییها هیچگاه نمیتوانند آن را فتح کنند و هر چه کلید میاندازند که بازش کنند، نمیتوانند و در واقع این از جهات مختلف یک قوه قلب برای انقلاب است.
وی با بیان اینکه ایران از لحاظ سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تا حدودی به نقطه مطلوب نزدیک شده است، گفت: آن چیزی که غربیها فکر کردند که میتوانند با تحریمها انجام دهند و تو دل ایران را خالی کنند، درست نبود.
وی ادامه داد: درست است مؤلفههای اقتصادی ما دارای اشکالاتی است و باید اقتصاد ما تولیدمحور باشد اما در هر حال ایران از نظر اقتصادی قوی شده است.
رییس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه از نظر عدالت کارهای مثبتی برای کشاندن امکانات به بخشهای مختلف کشور انجام شده است، گفت: چون نواقصی در این بخشها وجود دارد پس باید هنوز کار کنیم.
وی بیان کرد: مسئله دیگری که باید به آن توجه کنیم مسئله جایگاه ایران در منطقه است که کاملا تغییر کرده است و میبینیم که عدهای همانند غربیان حرفهایی میزنند که دیگران را بترسانند و یا مقامات آمریکایی میآیند و میروند و با سلاطین منطقه حرف میزنند که قطعا این کار آنها هدف دارد.
لاریجانی با اشاره به این سخن کسینجر در مورد انقلاب اسلامی ایران که گفت فکر میکنم حادثهای مهمتر از جنگ جهانی دوم برای آمریکا رخ داده است و آن انقلاب اسلامی ایران است، گفت: این زلزلهای که این روزها در منطقه رخ داده است نه اولین و نه آخرین زلزله است بلکه این همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ما از جریانهای آزادیبخش دفاع میکنیم، ایران قطعا از حزبالله، حماس و انقلاب مصر دفاع میکند و هیچ پنهانکاری در این قضیه ندارد چون حق آنهاست و این آمریکاییها هستند که بیجهت میخواهند در آنجا رخنه پیدا کنند.
وی با بیان اینکه یک مسئولیت مهم در حال حاضر بر دوش ماست، یادآور شد: ما نباید در این مرحله جا بزنیم بلکه باید حرکت کنیم و بر مبانی انقلاب که علت موجده انقلاب بود، تردید نکنیم و بر همان نکات بایستیم.
لاریجانی با اشاره به این سخن امام راحل که فرمودند مستقل باشید و بر وحدت توجه کنید، یادآور شد: ما باید این سخن امام خمینی (ره) را قدر بدانیم و وحدت را صرفا یک موضوع لفظی ندانیم زیرا این میراث امام است.
وی ادامه داد: دوستان انقلاب باید بر مبانی وحدت تکیه کنند و در سایر امور بنا به گفته امام خمینی (ره) همدیگر را تحمل کنند و این منشأ همکاریشان شود.
رییس مجلس با تأکید بر خدمت مسئولان در نظام یادآور شد: وقتی مسئولان خدمت به کار میشوند یک مسئولیت مهم دارند و آن خدمت به مردم است و اگر کسی چیزی به جز این را انجام دهد به انقلاب خیانت میکند و این خدمت به مردم باید با برنامه درست و قانون صورت گیرد.
وی بیان کرد: اگر این مسئولیت در چارچوب قانون باشد، جامعه رشد پیدا میکند و اگر این مسئولیت در چارچوب قانون نباشد در جامعه بلبشو ایجاد میشود.
وی با تأکید بر شرایط درونی کشور از نظر آبادانی یادآور شد: ما باید تلاش کنیم اشتغال جوانان را حل کنیم و محور باید تولید باشد.
وی در پایان سخنانش تأکید کرد: ما باید این پتانسیل و رشد عقلانی را که در بین نسل جوان به وجود آمده است به خوبی بشناسیم و از این ظرفیتها به خوبی استفاده کنیم تا انقلاب اسلامی به خوبی جلو برود و به انقلاب حضرت مهدی (عج) متصل شود.
پایان پیام/
نظر شما