حجتالاسلام محسن مصطفوی، مدیر ائمه جماعات استان تهران مسجد را بهترین مکان برای تقویت وحدت و انسجام اسلامی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: مسجد مظهر و نماد وحدت واقعی بین همه اقشار اجتماع است و هنر دین و مسجد گردهم آوردن همه اقشار مختلف و تقویت نقاط مشترک است.
وی افزود: امام خمینی (ره) با دم مسیحایی خود وحدت را برای جهان اسلام به ارمغان آورد، همانطور که نبی مکرم اسلام همه طوایف، ملیتها و نژادها را به دور هم جمع کرد، از اختلاف و درگیری میان آنان جلوگیری کرد و مسلمانان را به داشتن تقوا و وحدت دعوت کرد. امام خمینی (ره) نیز در عصر خود به اجرای عملی وحدت بین مسلمانان و جامعه اسلامی پرداخت.
مدیر ائمه جماعات استان تهران مسجد را مکان هدایت و انتشار ارزشهای دینی و اسلامی دانست و گفت: اسلام وجه مشترک حضور همه مسلمانان سراسر جهان در مساجد است و این نقطه پیوند باعث ایجاد تفاهم، وحدت و انجام فعالیتهای مشترک بین افراد متدین و دیندار میشود.
وی ادامه داد: اسلام برای فعالیتهای کوچک و جزیی هم تأکیداتی دارد. اسلام بر لزوم انتخاب سرپرست مناسب تاکید کرده است، در این راستا برای مساجد به عنوان خانههای خدا، امام جماعت انتخاب کرده و با شرایطی خاص مسئولیت اداره مسجد را به او سپرده است و این تکلیف باید با احساس مسئولیت و تعهد اخلاق اسلامی همراه باشد زیرا مسجد یکی از کلیدیترین پایگاهها برای مسلمانان در جامعه اسلامی به شمار میرود.
حجتالاسلام مصطفوی به حفظ حرمت مسجد اشاره کرد و گفت: امام جماعت باید بتواند به آموزش مباحث مختلف که مورد نیاز اقشار مختلف در مسجد است، بپردازد. به عنوان نمونه احکام، اخلاق اسلامی، وحدت و همکاری و روحیه تعاون را به صورت عملی به مردم آموزش دهد و به تقویت آن بپردازد.
وی ادامه داد: همزمان با بعثت پیامبر اکرم(ص) خرافات، آداب رسوم غلط، فضای وحشت و تعصب و خفقان از میان مردم آن زمان جزیرةالعرب عربستان رخت بربست و پیامبر (ص) به آموزش مباحث مختلف در زمینههای فرهنگی، بهداشتی، اجتماعی، قضایی و حتی مهرورزی پرداختند و زمینهساز وحدت و مشارکت اجتماعی در انسانهایی شدند که با توسل به خرافات و خیانت به یکدیگر روزگار میگذرانند.
حجتالاسلام مصطفوی یادآور شد: دین اسلام پیوندی ناگسستنی با فطرت انسان دارد از همین رو افراد با اختیار و با توجه به فطرت خداجوی خود دین را میپذیرند و هیچ زور و اجباری برای این امر وجود ندارد و همین عامل نفوذ در قلبهای انسانها را هموار میسازد. در این میان نقش مساجد و ائمه جماعات بسیار شاخص و کلیدی است. ائمه جماعات مساجد با اخلاق اسلامی و مهارتهای ارتباطی میتوانند انسانها را به خانه خدا دعوت کنند و سعادت را برای آنان به ارمغان آورند.
مدیر ائمه جماعات استان تهران یادآور شد: هنگامی که پیامبر مسجدالنبی را بنیان نهاد، این مکان را برای دعوت به دین اسلام انتخاب کرد که فضای بدون آلایش و ساده و بدون تشریفات داشت. به همین دلیل هیچکس نمیتوانست برای این دعوت عذر و بهانهای بیاورد و در حقیقت دین اسلام در خانه خدا گسترش یافت.
حجتالاسلام مصطفوی با اشاره به بیان اینکه امام خمینی (ره) فرمودند: مسجد سنگر است، سنگرها را حفظ کنید، گفت: پیامبر (ص) نیز از همین سنگر برای انتشار اهداف اسلام در جامعه اسلامی استفاده کرد. هیئت امنا، خدام و ائمه جماعات مساجد می توانند بیشترین نقش را در ایجاد زمینه های وحدت و انسجام در مساجد داشته باشند و در این حوزه نقشآفرین باشند. البته امام جماعتی که مدیر، مدبر، آگاه به مسایل روز و ارتباطدهنده نسلهای مختلف در مسجد باشد، می تواند با بیان احادیث و آیات قرآنی و روایات ائمه (ع) وجه مشترک اقشار مختلف را یافته و آنها را به هم پیوند دهد. این وظیفه خطیر در زمان غیبت پیامبر (ص) و ائمه هدی (ع) بر عهده علما و مراجع و ولیفقیه است.
مدیر ائمه جماعات استان تهران اظهار کرد: تقویت روحیه ایمان و وحدت و همدلی وظیفه ائمه جماعات مساجد و علمای دینی و حوزههای علمیه است. "واعتصموا به حبل الله جمیعا ولا تفرقوا، چنگ بزنید به ریسمان محکم الهی (قرآن پیامبر (ص) و ائمه هدی (ع)) و متفرق نشوید". با بیان آیاتی اینچنینی از قرآن و آموزش عملی وحدت که امام جماعت باید خود مظهر واقعی و عینی آن باشد میتوانیم وحدت و انسجام اسلامی را عینیت بخشیم.
وی بهترین نقطه اتصال انسانها به مسجد را اقامه نمازهای پنجگانه در مساجد دانست و گفت: مسجد مکان اتصال انسانها به خدا است و علما و ائمه جماعات مساجد باید از این فرصت برای اتصال انسانها به یکدیگر و وحدت و انسجام گروههای مختلف اجتماعی تا تحقق حکومت جهانی حضرت حجت (عج) و زمینهسازی برای آن بهره ببرند.
پایان پیام/
نظر شما