به گزارش خبرنگار شبستان، فرجالله سلحشور که 7 دی ماه مهمان جشنواره مردمی عمار در سینما فلسطین بود، طی سخنانی گفت: مستند واقعیت است، واقعیتی که ریشه در حقیقت دارد. به خصوص مستندی که برخاسته از اعتقادات مذهبی و نظراتی است که فیلمسازها دارند. جوانان ما امروز باید با همین نگاه وارد حوزه فیلمسازی و به ویژه فیلمسازی دینی شوند. پس از انقلاب ما سعی کردیم با میراث گذشتگان کنار بیاییم، آن را تحمل کنیم، مشکلاتش را درک بکنیم و به همان شیوه نیز فیلم بسازیم. در حقیقت فیلمسازی در ایران جزئی از فیلمسازی دنیا محسوب میشود و از آن خط میگیرد.
سلحشور تصریح کرد: سینمای ما امروز در حوزه فیلمسازی اسلامی حرفی برای گفتن ندارد و تنها معدودی از فیلمسازان ما معتقد به انقلاب اسلامی هستند. نداشتن یک سینمای پاک و اسلامی عاملی است که در حال حاضر ما با تعداد کمی از فیلم سازان معتقد به انقلاب اسلامی مواجه باشیم. چون در یک محیط ناسالم و آلوده هر وجود پاک و تفکر سالمی هم سرکوب خواهد شد.
کارگردان یوسف پیامبر در ادامه سخنانش درباره مبانی فیلم سازی در دنیا اظهارداشت: فیلمسازی در دنیا بر پایه 5 اصل دروغ، انسانمحوری یا اومانیسم، مادینگری، درام و قصه پیش میرود. در حقیقت نیت عمده فیلمسازی در سینما رسیدن به پول، شهرت و شهوت است و فیلمسازی دنیا برای مبارزه با خداست و صهیونیست هالیوود را بنیان گذاشته است که خدا را از مذهب و قداست را از انبیاء بگیرد. در حالی که فیلمسازی اسلامی نقطه مقابل آن است و بر 5 محور راست گویی، خدامحوری، معناگرایی، عبرت و داستان استوار است. ما داستانهای واقعی زیادی داریم، تمام این مستندهای واقعی قابلیت تبدیل به اثر داستانی را دارد که مولانا، داستانهای معنوی و عبرت آموز آیت الله حائری شیرازی و حجت الاسلام قرائتی نیز از جمله آنهاست.
وی افزود: البته ما حق نداریم در فیلمهایمان تحلیل خودمان را بگوییم. وقتی به سراغ خدا و اولیاء میرویم اشتباه به حداقل میرسد. داستان فیلم را یا باید خدا بگوید و یا از انسانهای خدایی و تربیت شدگان اهل معرفت دریافت شود. در سینمای اسلامی هرکس که عارف نیست، هنرمند هم نیست. ما نباید عارف را تا حد شما پایین بیاوریم، بلکه شما باید خودتان را به حد عرفان برسانید. نباید خدا را پایین بیاوریم، بلکه شما باید خودتان را به سمت خدا بالا بکشید.
سلحشور در ادامه گفت: فیلمسازی یعنی تصویرگری و تصویر یعنی ثبت آنچه که ما با چشم میبینیم. جذابیت فیلمسازی دنیا در چیزی است که با چشم ظاهر دیده میشود. ولی جذابیت فیلمسازی اسلامی در آن چیزی است که با این چشم دیده نمیشود. آثار معنوی همیشه میتوانند در جامعه سازنده باشند و آثار ضدارزش را بعد از چند سال باید پروندهشان را در جامعه بست.
وی در پایان گفت: سازندگان فیلمهای مستند در جشنواره عمار به سمت ساخت فیلمهای داستانی مستند و واقعی روی بیاورند چون تنها کسانی که میتوانند فیلمهای داستانی اسلامی بسازند همین فیلمسازهای مستند هستند.
پایان پیام/
نظر شما