نتوانستیم یک کتاب شهید آوینی را وارد دانشگاه هنر کنیم

کارگردان اخراجیها با بیان اینکه باید انقلاب فرهنگی در زمینه هنر رخ دهد گفت:ما در هیئت امنای دانشگاه هنر هرچه تلاش کردیم که یک کتاب درسی از مددپور یا آوینی وارد دانشگاه کنند نشد چرا تفکیکجنسیتی را مهمتر می دانند

به گزارش خبرنگار شبستان، مسعود ده‌نمکی شب‌گذشته مهمان جشنواره عمار بود و درباره این جشنواره صحبت کرد. 

او در ایتدا گفت: این جشنواره یک جریان است و باید جریان بماند. آفات شکل‌گیری چنین حرکاتی تبدیل شدن از جریان‌سازی به محفل است. اینکه عمار خارج از چرخه اصلی مسیری را طی کند و دیگران راه خود را بروند واتیکانیزه کردن جریان انقلابی است چرا که اتفاقاً آنها هم همین را می‌خواهند که حزب‌اللهی‌ها جشنواره اختصاصی خود را داشته و به آنها کاری نداشته باشند.

 

وی با بیان نقل قولی از مقام معظم رهبری که می‌فرماید حوزه فرهنگ و هنر خاکریز فتح نشده انقلاب است، تأکید کرد:‌ آثار شما باید وارد مسیر اصلی شود اما به شرطها و شروطها. به شرط اینکه صنعت، هنر و رسانه باشد که اگر صنعت نباشد سفارشی است و به مرور از صحنه خارج می‌شود.

 

 

 

او که فیلمسازان خاضر در این جشنواره را خطاب قرار می داد گفت::‌ منتظر فرش قرمز نباشید، منتظر صاحبان رسانه و باز شدن میدان توسط آنها نباشید و بدانید شکل‌گیری جدی فرهنگی انقلاب با ورود دغدغه‌مندان از اول با بن‌بست مواجه بوده است چون شما وارد حیات خلوت انحصارطلبانه آنان شده‌اید چرا که تولید، توزیع، نقد و مدیریت در دست کسانی است که در خوشبیانه‌ترین حالت آن دغدغه حزب‌الله را ندارند.

 

کارگردان سه گانه «اخراجیها»گفت:اگر فکر می کنید با تغییرات در مدیریت  وزارت ارشاد و در صداوسیما در آثار نمایشی تغییری ایجاد می شود اشتباه می کنید باید به تربیت نیروی انسانی حزب اللهیدر عرصه هنر توجه کرد.‌ نیروی انسانی در تولید هنری مثل کارگر نیست که همه را بیرون بریزیم و دیگری را بیاوریم. نیروی انسانی آنان باید صاحب دغدغه باشد. برای همین عمده کارهای سفارشی با بهترین سرمایه‌ها درنیامده است و سیستم در خدمت مدیر انقلابی قرار نگرفته است و آنها نیش خود را در اثری که با پول بیت‌المال ساخته می‌شود، می‌زنند حتی اگر سرگرم‌کننده‌ترین و خنثی‌ترین سریال باشد مثلاً می‌بینید سریال «بقال باشید» می‌سازند اما در آن رنگ سیاسی و لباسی سیاسی دیده می‌شود.

 

 

 

ده‌نمکی با بیان اینکه جریان مقابل نیز در تکنیک بهتر نیست با بررسی چهره‌های همراهی نکردن رسانه‌ای آنان با جریان حزب‌اللهی هنر تصریح کرد: اگر عقلی در مدیریت باشد در به کاری از جریان حزب‌اللهی غفلت نمی‌کند چرا که لیستش کمتر است. این در حالی است که برخی با پول نظام کار یاد گرفته و اینک جفتک می‌اندازد و بعد از همه جفتک‌اندازی‌ها باز به آنها پول می‌دهند تا کار تولید کنند چون نیرو ندارند اما امروز استعدادهای موجود در جشنواره عمار عذر شرعی آنها را پایان داده است.

 

او افزود: البته منتظر فرش قرمز نباشید چرا که باید سختی کشید و به قول شهید آوینی جایی که کار است امکانات نیست و جایی که امکانات هست کار نیست.شما فیلمسازان عمار  مأموریت دارید که زمین را خالی نکنید اما ورود به این عرصه یک بحث است و ماندن در آن یک بحث دیگر.

 

 

 

ده‌نمکی گفت:این روزها  دانشگاه‌های زیادی از قبیل دانشگاه سوره و... برای تربیت نیروی فیلمساز مشغول فعالیت است. ‌البته همان متون قبلی را جلوی محصلان گذاشتند و کم‌کم افکار انقلابی آب رفت چون احساس کردند تا از افکارشان عدول نکنند آثارشان را نمی‌بینند چون دغدغه‌شان دیده شدن بود و بسیاری در ظاهر خود را چیز دیگری نشان دادند. آنها مثل ما اول می‌خواستند سینما را اسلامی کنند اما خود سینمایی شدند و نهایتاً به مفاهیم بی‌خطر دینی می‌پردازند که مثلاً فلان فرد شفا گرفته اما اسلام انقلابی در این آثار نیست.

 

این کارگردان  تصریح کرد: این در صورتی است که اگر هزینه یک سریال «الف ویژه» را صرف تولید اندیشه می‌شد که به جای تکنیسین آدمهای با دغدغه از این دانشگاه‌ها بیرون می‌آمد همه چیز درست می‌شد. البته اراده‌ای وجود ندارد که انقلاب فرهنگی واقعی رخ دهد و ما در هیئت امنای دانشگاه هنر هرچه تلاش کردیم که مسئولان امر حتی یک کتاب درسی از مددپور یا آوینی وارد دانشگاه کنند نشد چرا که هنوز عده‌ای اسلامی شدن دانشگاه را در تفکیک جنسیتی می‌دانند و بدانید اگر امروز شروع کنید 10 سال دیگر جواب می‌دهد.

 

ده‌نمکی در بخش دیگری از سخنانش با بیان خاطراتی از ابتدای دهه 70 گفت: بعد از جنگ رسانه‌های کیهان و رسالت و جمهوری اسلامی هیچ دغدغه فرهنگی نداشتند و یک تظاهرات 30 هزار نفری ما را پوشش نمی‌دادند لذا تصمیم گرفتیم که باید رسانه خود را ایجاد کنیم و باید چریکی می‌جنگیدیم.همان زمان سعی کردیم رسانه به دست آوریم اما همان موقع برخی داشتن نشریه را سوسول بازی می‌دانستند.

 

ده‌نمکی با بیان اینکه باید آثاری بسازیم که محتوا و فرم داشته باشد اما منتظر تشویق نباشیم، تصریح کرد: امروز عمار خود از جریان خودی تشویق می‌کند.

 

عضو هیئت امنای دانشگاه هنربا اشاره به ساخت مستند فقر و فحشا گفت: مستند «کدام استقلال کدام پیروزی» سه میلیون دانلود شد و خیلی‌ها درباره آن نقد نوشتند اما در خانه سینما فرم ثبت‌نام ما را قبول نمی‌کردند در حالی که خود آنها سه هزار مقاله درباره «فقر و فحشا» نوشته بودند. آنها اجازه عضویت نمی‌دادند مبادا که ویروسی وارد شود؛ اما بله عمار وارد شد و غده سرطانی برای آنها شد و مجبور شده‌اند آثار عمار را ببینند و خاکریز فتح نشده هنر به زودی فتح خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه مسئولان جشنواره عمار نیروها را رها نکنند و آدم‌ها را متصل بکنند، تأکید کرد: هر کس قرار نیست همه کارها را انجام دهد اضلاع جبهه فرهنگی را به هم وصل کنید یک نفر نمی‌تواند هم پژوهش، نوشتن و فیلم‌برداری را انجام دهد. گروه داشته باشید و تقسیم کار کنید

این روزها ما یک  خلأ مهم داریم و آن این است که  ایده وجود دارد اما به سناریو نمی‌رسد.‌فشار به جریان اداری برای استفاده از شما را دنبال کنید اما بدانید تازه آنجا خطر شروع می‌شود.

 

ده‌نمکی با اشاره به دوران دفاع مقدس افزود: آن زمان یک سال بدنسازی می‌کردیم که 10 روزی عملیات کنیم و در آغاز عملیات 10 کیلومتر راه می‌رفتیم تا به پای کار برسیم که وقتی به پای کار می‌رسیدیم تازه میدان مین وجود داشت و امروز شما وارد میدان مین شده‌اید.

 

پایان پیام/

کد خبر 210822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha