بررسی وضعیت میراث فرهنگی جنوب کرمان در جیرفت

نشست بررسی وضعیت میراث فرهنگی جنوب کرمان با حضور معاون حقوقی،امور مجلس استان های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در جیرفت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، نشست بررسی وضعیت میراث فرهنگی جنوب کرمان، شب گذشته با حضور معاون حقوقی میراث فرهنگی کشور و مدیر کل میراث فرهنگ و گردشگری استان کرمان در جیرفت برگزار شد.

 

در این نشست که فرمانداران 7 شهرستان جنوبی حضور داشتند،مسائل مربوط به میراث فرهنگی ،حوزه گردشگری و صنایع دستی جنوب کرمان و به منظور ساماندهی محوطه های تاریخی و گردشگری بررسی شد.

 

حجت الاسلام امیری، نماینده مردم شهرستان های کهنوج، منوجان، قلعه گنج، رودبار و فاریاب در جنوب کرمان در آغاز این نشست اظهار داشت: کشور های زیادی هستند که با داشتن آثار تاریخی بسیار کم تر، رتبه های خوبی را در جذب گرشگر در سطح جهانی دارند؛ اما ایران با وجود پتانسیل های بسیار خوب در حوزه گردشگری و جذب توریسم هیچ جایگاهی ندارد و این مسأله باید هر چه بیشتر توجه شود.

 

وی با اشاره به وضعیت محوطه های تاریخی و باستانی جنوب کرمان و کشف تمدن حوزه هلیل رود از بی توجهی و کم مهری نسبت به حفاظت و حراست از آن انتقاد کرد و گفت: بهتر بود هیچ زمان در این نقطه کاوش انجام نشده بود و میراث گرانبهای نیاکان ما در زیر خاک سالم تر می ماند.

 

امیری ضعف مدیریتی دستگاه های دولتی را در این زمینه گوشزد کرد و گفت: باید اراده قوی و جدی برای این امر ایجاد شود.

 

 فرج الله عارفی، نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به ظرفیت های گردشگری و تاریخی جنوب کرمان اظهار داشت: علیرغم همه این پتانسیل ها آنطور که باید به این منطقه توجه نشده است و امیدواریم با مدیریت های جدید شاهد اتفاق های بهتری باشیم.

 

شمس الدینی، مدیر کل سازمان میراث و گردشگری استان کرمان نیز گفت: همه شهرستان های جنوب کرمان به لحاظ موقعیت های تاریخی و گردشگری برخوردار هستند و و برای معرفی و حفاظت و ساماندهی آنها تلاش بیشتری انجام می شود.

 

وی گفت: میراث به تنهایی نمی تواند همه این مشکلات را حل کند و شهرستان ها و فرمانداران با توجه به اینکه اعتبارات را در اختیار دارند در این حوزه و ساماندهی محوطه های تاریخی تصمیم بگیرند و اعتبار اختصاص دهند میراث اجرا می کند.

 

در پایان این نشست، حسن شبان پور، معاون حقوقی، امور مجلس و استان های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: رویکرد جدید سازمان میراث فرهنگی توجه به رهنمود های رهبری به این مقوله است و ارتقای سمت مدیران کل 31 استان کشور به قائم مقامی سازمان در جهت اختیارات بیشتر و تلاش جدی تر در این حوزه می باشد.

 

وی با اشاره به تحریم ها واقتصاد مقاومتی اظهار داشت: باید خودمان را تا ایجاد شرایط ایده آل با همین شرایط فعلی وفق دهیم،میراث هم در زمینه عدم انجام کاوش ها نگران است؛ ولی سعی می کنیم مسائل و مشکلات رفع شود.

 

وی همچنین از برگزاری همایش باستانشناسی در جیرفت و در اسفند ماه سال جاری خبر داد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 210727

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha