از بی سوادی 9 میلیون ایرانی تا صندلی های خالی دانشگاه ها

احتمال تجمیع آزمون های مقاطع تحصیلات تکمیلی با دانشگاه آزاد، اصلاح قانون حذف کنکور، اعتراض برخی دانشگاه ها به حذف کنکور و اعلام آخرین آمار بی سوادی در کشور اخبار آموزشی در هفته ای که گذشت بوده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، تجمیع کنکور سراسری و دانشگاه آزاد اسلامی و حذف کنکور در برخی از رشته ها حاشیه ها و شائبه هایی برای تجمیع مقاطع تحصیلات تکمیلی با دانشگاه آزاد را به وجود آورده است و سوالات متدوال خبرنگاران از مسوولان وزارت علوم ودانشگاه آزاد بیشتر حول این محور است.


معاون آموزشی وزیر علوم در پاسخ به سوالات خبرنگاران پیرامون تجمیع و حذف کنکور از امکان تجمیع کنکور در مقاطع تحصیلات تکمیلی با دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: تجمیع کنکور دانشگاه آزاد و سراسری در مقطع کارشناسی هم درخواست خود دانشگاه آزاد بوده است.


نادری منش تجمیع آزمون ها را به صرفه و منطقی دانست و اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از آزمون‌های ملی کشور توسط یک سازمان خاص که همان سازمان سنجش است برگزار می شود و هرچه نقش ملی این سازمان بیشتر باشد احتمال تجمیع کنکورها بیشتر می شود.

 

اصلاح قانون حذف کنکور


حذف کنکور نیز کماکان با ابهامات زیادی روبروست. معاون وزیر علوم در این زمینه نیز گفت:  در جلسه روز دوشنبه سیستم آموزش عالی با نمایندگان مجلس، ابتدا بحث اصلاح قانون مطرح بود اما در مجموع به نظر می‌رسد که قانون قبلی حذف کنکور باید تبدیل به قانون جدیدی شود و معتقد است حذف کنکور باید با شیب منطقی و با دخالت بیشتر سوابق تحصیلی پیش رود.

 

حذف آزمون های برخی کد رشته های مراکز غیر انتفاعی


نادری، مدیرکل دفتر آموزش عالی غیر دولتی وزارت علوم از حذف آزمون سراسری دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی در برخی از کدرشته‌های آنها خبر داد و گفت: این موسسات از طریق سوابق تحصیلی و اولویت‌های بومی دانشجو پذیرش می‌کنند.


هشدار وزارت علوم به دانشگاه های غیر انتفاعی


حذف کنکور دانشگاه غیر انتفاعی، اعتراض دانشگاه‌های غیر انتفاعی در پی داشت که معتقد بودند نحوه حذف کنکور، منجر به تعطیلی برخی از این واحدها می شود که معاون آموزشی وزارت علوم در واکنش به اعتراضات گفت: دانشگاه‌های غیر انتفاعی، می‌توانند با تجمیع از 340 مرکز به 30 تا 40 دانشگاه تبدیل شوند.


وی ادامه داد: دانشگاه‌های دولتی آخرین گروهی است که وارد بحث حذف کنکور می‌شود و به دلیل رقابت ظرفیت های آن پر است، اما با حذف کنکور در سه مجموعه دیگر یعنی دانشگاه‌های غیر انتفاعی، آزاد اسلامی و پیام نور یک فرایند و شرایط رقابتی به وجود می آید.


وی با بیان اینکه با حذف کنکور نیز تفاوت خاصی ایجاد نمی‌شود، اظهار کرد: در کنکور دانشجو اولویت‌هایش را مشخص کرده و بر اساس نمره محل پذیرش وی مشخص می‌شود که در حال حاضر نیز با حذف کنکور باز هم اولویت دانشجو در نظر گرفته می‌شود. بنابراین اگر موسسات غیر انتفاعی و غیر دولتی نیز قوی‌تر باشند حتما وضعیتشان در این رقابت بهتر می شود.


وجود 600 هزار صندلی خالی در دانشگاه‌ها


نادری منش با بیان اینکه در حال حاضر در برخی از دوره‌های کاردانی با همه زیر نظام‌های آموزش عالی بیش از 10 هزار رشته محل داریم که ظرفیتشان بیش از تعداد دانشجوست و در برخی از موارد متقاضی وجود ندارد یا خیلی کم است بیان کرد: زمانی که گفته می‌شود آموزش عالی یک میلیون و پانصد هزار نفر ظرفیت دارد و از طرفی 500 هزار نفر ورودی آموزش و پرورش است جمعا تعداد متقاضیان با پشت کنکوری‌ها به 900 هزار نفر می‌رسد، یعنی صندلی خالی در دانشگاه‌ها وجود دارد.


تمدید ثبت نام دکتری دانشگاه آزاد تا شنیه
همچنین؛ ثبت‌نام دوره دکتری تخصصی با آزمون و بدون آزمون دکتری دانشگاه آزاد اسلامی تا روز شنبه نهم دی ماه تمدید شد، متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت www.azmoon.org نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.


آخرین آمار بی سوادی کشور


در حالی که علاقه به تحصیل و ورود به دانشگاه ها بیش از سال های گذشته است اما تعداد بی سوادان کشور هم کم نیست؛ روز گذشته رئیس سازمان سواد نهضت آموزی در نسشت خبری به مناسبت «فرا رسیدن سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان حضرت امام خمینی (ره)» آخرین آمار بی سوادی را اعلام کرد و گفت: بر اساس آخرین سرشماری 9 میلیون و 719 هزار نفر خود را بیسواد اعلام کردند که 3 میلیون و 456 هزار نفر از این تعداد بین 10 تا 49 سال هستند.


همچنین وی از بیسوادی 100 هزار نفر بیسواد 10 تا 49 ساله در تهران خبر داد و یاد آور شد: این 100 هزار نفر در بین 8 میلیون نفر وجود دارند و ما هیچ آدرس و نشانی از آنها نداریم.


پایان پیام/
 

کد خبر 210518

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha