به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست خبری اولین جشنواره ملی «مسکویه در انجمن علمی ایران تاریخ اسلام» با حضور دکتر محمدرضا بارانی مدرس دانشگاه و دبیر این جشنواره برگزار شد.
محمدرضا بارانی، دبیر جشنواره ملی «مسکویه در انجمن علمی ایران و تاریخ اسلام» در ابتدای این نشست با بیان این مطلب گفت: انجمن علمی ایرانی تاریخ اسلام حدود دو سال است که فعالیتهای خود را آغاز کرده که تاکنون بر اساس امکانات و توانمندیهایی که داشته گامهای مؤثر در اعتلای علم تاریخ و نهادینهسازی آن در سطوح مختلف برداشته است.
بارانی افزود: ما بعد از راهاندازی این انجمن توانستیم اساتید برجسته دانشگاهها، دانشیاران، مدیران گروههای تاریخ و 200 نفر از کارشناسان و صاحبان فن این علم را از تهران، اصفهان، شیراز، رشت و ... دیگر شهرهای کشور را به عنوان اعضای مرتبط با انجمن جذب کنیم.
وی تصریح کرد: برگزاری نشستهای علمی و تخصصی مانند نشست اندلس و علل اخراج مسلمانان از آنجا، راهاندازی سایت انجمن، سایت جشنواره، انتشار نشریه علمی و پژوهشی با نام نشریه تاریخ اسلام از جمله اقدامهایی است که توانستهایم در این مدت دو ساله در این انجمن انجام دهیم.
بارانی خاطرنشان کرد: جشنواره ملی مسکویه در ابتدا قرار بود به صورت بینالمللی راهاندازی بشود که بنا به دلایلی مانند نیاز صدور مصوبه از سوی مراجع یربط این مهم به سالهای آینده موکول شده است.
وی در ادامه گفت: این جشنواره به صورت دوسالانه برگزار میشود و امیدواریم پس از تصویب نهایی پیشنهادات انجمن مجوز بینالمللی جشنواره نشریه نیز صادر شود.
بارانی تصریح کرد: شاید برای بسیاری این سؤال پیش بیاید که چرا از وجود نام بزرگانی چون بیهقی، طبری، یعقوبی و ... حتی در معاصران مانند دکتر شهیدی نام مسکویه را برای این جشنواره برگزیدیم که در جواب باید گفت همه این بزرگان جزو مفاخر ملی و تاریخی ما هستند، اما مسکویه دارای شرایطی مانند تحلیل تاریخ، اشراف بر علوم مختلفه پیرو تشیع و ... بود که دیگران همه این ابعاد را دارا نیستند.
این استاد تاریخ افزود: مسکویه در کتاب کهن و برجسته تجارت الاهم برای اولین بار به جای گزارش توصیفی تاریخ به شرح تحلیلی تاریخ پرداخته است که این امر چند قرن بیش از ابن خلدون اتفاق افتاده است.
بارانی گفت: جشنواره ملی مسکویه بر اساس ساختار جشنواره بینالمللی فارابی به مباحث علمی تاریخ میپردازد و آثار ارسال شده به دبیرخانه را مورد ارزیابی و ارزشگذاری قرار میدهد.
وی افزود: این جشنواره از 2 اسفند امسال مصادف با تاریخ وفات مسکویه برگزار میشود و لازم به ذکر است، در بخش جنبی این جشنواره نمایشگاهی از کلیه آثار ارسالی و شرکتکننده در این جشنواره برگزار خواهد شد.
دبیر جشنواره ملی مسکویه گفت: تاریخ اسلام، تاریخ تشیع، تاریخ اهل بیت، تاریخ ایران، تاریخ معاصر ایران و تاریخ انقلاب اسلامی از بخشهای ویژه این جشنواره هستند.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: باید به رشته تاریخ توجه ویژهای داشت، خصوصا از زمانی که مقام معظم رهبری به شیوه مدیریت علوم انسانی تأکید ویژهای داشتند، امروزه انجمنهای علمی میتوانند معیاری مناسب برای صدق یا کذب یک اثر و معیاری برای ارزشگذاری آنها باشند.
پایان پیام/
نظر شما