اکبر غاربی، استاد دانشگاههای اردبیل در گفتگو با خبرنگار شبستان در اردبیل منشاء اصلی مشکلات در جامعه بشری را جدا شدن از معارف قرآن کریم عنوان کرد و اظهار داشت: قرآن چراغ روشن و سرچشمه سعادت و هدایت انسانها است.
وی با بیان اینکه قرآن به عنوان کتاب جامع زندگی، انسان شناسی و رفتار شناسی است، افزود: امروز عمل به قرآن کریم می تواند دنیا را از همه تباهی ها و جنایات نجات دهد و این راهنمای زندگی برای همه دوران ها و مهم ترین منبع فیض خداوند بر بندگان است.
غاربی ادامه داد: برای رسیدن به جامعه سالم و عاری از جرائم در هیچ زمانی از رهنمود های قرآن بی نیاز نیستیم و بدون بهره گیری از آن نمی توانیم به جامعه امن دست یابیم.
وی با بیان این مطلب که قرآن بهترین و زیبا ترین راهکار ها را برای ارتقای امنیت اجتماعی مطرح کرده است، تصریح کرد: تلاوت این کتاب الهی زنگار قلب ها و دل های آدمی را پاک می کند.
استاد دانشگاههای اردبیل، تعمیق فرهنگ قرآنی را نیازمند بازخوانی آموزههای قرآنی در جامعه عنوان کرد و گفت: ترویج آموزههای قرآن در جامعه در راستای مبارزه با تهدیدات دشمنان یک ضرورت است.
وی ادامه داد: مقدمه تعمیق فرهنگ قرآنی، توسعه و ترویج است که در دو دهه اول انقلاب بهطور جدی توسط دلسوزان کلام وحی انجام گرفت، در دهه سوم شاهد بودیم در یکی از دیدارهایی که اصحاب قرآن با رهبر معظم انقلاب داشتند، ایشان بر تعمیق فرهنگ قرآنی تأکید کردند. بنابراین مشخص است که تعمیق و توسعه دو مقوله جدا هستند و اگر قرآن در جامعه سرلوحه کارها قرار گیرد، دچار عقبماندگی نشده و از فتنهها به دور هستیم.
غاربی با تأکید بر فراهمسازی زمینههای رشد ارزشهای اخلاقی و الهی در جوامع امروزی، تصریح کرد: روخوانی، روانخوانی، تجوید و حفظ قرآن تنها بخشی از جایگاه این کتاب آسمانی در زندگی انسانها است و جایگاه مطلوب و نهایی آن تدبر در مفاهیم و کاربردی شدن آموزههای دینی و اعتلای رشد ارزشهای اخلاقی در زندگی انسانها است.
استاد دانشگاههای اردبیل، با بیان اینکه رسیدن به این جایگاه مستلزم آموزش و استفاده از ابزارهای صحیح برای ترغیب افراد به امر مطالعه و تدبر در این کتاب آسمانی است، اضافه کرد: ضرورت دارد برای سوق جامعه بهسوی تدبر در مفاهیم قرآن و عمل به آن، از سوی یک مدیریت واحد این هدف هدایت و پیگیری شود.
پایان پیام/
نظر شما