به گزارش خبرنگار شبستان، ارسلان قربانی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رییس مرکز همکاری های علمی و بین المللی در نشست خبری همایش صلح و روابط بین الملل اظهار داشت: صلح در روابط بین الملل با رویکرد بیداری اسلامی مساله ای بسیار مهم است و تحقق رسالت انجمن های علمی و ایرانی در روابط بین الملل مباحثی کلیدی است که با توجه به سیاست های وزارت علوم و فناوری و نیازهای جامعه انجام می شود.
رییس مرکز همکاریهای بین المللی دو رویکرد اصلی این انجمن را تشریح کرد و افزود: انجمن های علمی ایرانی روابط بین الملل دارای دو رویکرد اسلامی و ایرانی است که رویکرد ایرانی آن با توجه به تاریخ شکوهمند ایران و تاریخ تمدن ایران و رویکرد اسلامی آن با توجه به دین اسلام به عنوان یک دین مشارکتی شکل گرفته است.
وی افزود: این رویکردها در دو بحث آموزش و پژوهش فعالیت می کند و برخلاف آنچه که غربی ها عنوان کرده اند نظریات این انجمن به هیچ عنوان برخلاف نظریه های غربی روابط بین الملل نیست و در واقع هیچ جنگی بین روابط بین الملل و روابط ایرانی و اسلامی وجود ندارد.
وی با اشاره به همایش صلح در روابط بین الملل با رویکرد ایرانی و اسلامی بیان داشت: براساس آموزه های دینی و انسانی انسان به طور ذاتی صلح طلب است و همیشه به دنبال صلح بوده است.
قربانی با اشاره به سوأتفاهم هایی که غرب نسبت به موضوع صلح با رویکرد ایرانی اسلامی دارد بیان داشت: ما به دنبال نظام بین المللی هستیم که به جای زورگویی صلح در آنجا گفتمان مسلم باشد و در همین راستا این همایش را طرح ریزی کردیم.
همچنین در حال حاضر بیش از 300 چکیده مقاله به دبیرخانه ارسال شده که از این بین 200 مقاله انتخاب شده که 80 سخنرانی در 11 نشست در 4 سالن برج میلاد انجام می شود.
قائم مقام وزیر امور بین الملل مبانی تکنولوژی ارتباطات و صلح بین الملل، فرهنگ و صلح بین الملل، حقوق و صلح بین الملل، اقتصاد جهانی و صلح بین الملل، بازیگران دولتی و غیردولتی و صلح بین الملل، سازمانهای بین المللی و صلح بین الملل، اسلام و صلح بین الملل، فرهنگ ایرانی و صلح بین الملل، قدرتهای بزرگ و صلح بین الملل، ابزارهای صلح سازی و نظام بین الملل، انقلاب اسلامی و سیاست خارجی و صلح بین الملل را از محورهای این همایش اعلام کرد.
وی در خاتمه افزود: ما به عنوان یک NGO تولید علم و دانش بومی را در روابط بین الملل در دستور کار قرار دادیم و امیدواریم که بتوانیم این علم و دانش بومی در اختیار مسئولین قرار بدهیم.
پایان پیام/
نظر شما