به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 5 دی به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان اشتباهات ژنتیکی به قلم حسام الدین برومند به تحلیل اثرات تحریم بر کشور پرداخته است در بخشی از آن می خوانیم:
امروز ایران یک قدرت منطقه ای و هسته ای است که حتی رسانه ها و تحلیلگران غربی به آن اذعان دارند. جان بولتون مقام آمریکایی که مواضع رادیکالی علیه ایران دارد چندی پیش به صراحت تأکید کرد که جمهوری اسلامی دست برتر را در تحولات منطقه دارد و بارها طی ماههای اخیر واشنگتن پست، وال استریت ژورنال و بسیاری دیگر از رسانه های آمریکایی و اروپایی اذعان کرده اند که تنها راه حل، کنار آمدن با «ایران هسته ای» است.
طرفه آنکه حتی سردبیر نشریه فارین پالیسی به صراحت تأکید می کند مواجهه آمریکا با ایران بر سر برنامه هسته ای نیست و تحریم ها بدین بهانه جایگاهی ندارد و علت اصلی، «ایران مستقل» است و پیشرفت و نفوذ او مشکل اصلی است.
این حقیقت همان نکته ای است که کاندولیزا رایس چند سال پیش به زبان آورد و می گوید خطر نفوذ ایران بیشتر از برنامه هسته ای آن است.
بنابراین مردم ایران بهتر از رسانه ها و تحلیلگران غربی به این نکته پی برده اند که باید جلوی باج خواهی و زورگویی کابوها ایستاد.
راز اینکه هر چقدر فشارها و تحریم ها بیشتر می شود، طنین صدای ملت ایران در «انرژی هسته ای حق مسلم ماست» بیشتر و پژواک آن گسترده تر می شود همین است.
دوم- تناقض رفتار دشمن، مردم را در مبارزه و ایستادگی مصمم تر کرده است و همین روحیه است که سناریو و پروژه های دشمن را به شکست می کشاند.
به عنوان نمونه طی روزهای اخیر، دشمنان جمهوری اسلامی تلاش کردند از اهرم حقوق بشر علیه ایران بهره گیری نمایند. این تحرکات به صدور قطعنامه حقوق بشری بر ضد کشورمان در پنج شنبه گذشته منجر شد و نکته این است که کارگردان و لابی کننده این قطعنامه کانادا بود و طرفه آنکه همین کشور گروهک منافقین را از لیست گروه های تروریستی خارج می سازد.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان انحراف چیست؟به قلم حبیب الله عسکراولادی به تحلیل انحراف پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
دیروز در مورد پاسداری از تاریخ انقلاب و خطر نادیده گرفتن خدمات گذشته بحثی در خصوص شناسایی انحراف مطرح کردیم. در این قسمت به موضوع مهم شناسایی خطر استکبار جهانی وخطر دور شدن از استکبار ستیزی اشاره میکنیم و ربط آن را با حلقه انحراف در زیر میخوانید.
انحراف از استکبار ستیزی
یکی از امتیازات خوب آقای دکتر احمدی نژاد که مورد تقدیر رهبری معظم انقلاب هم بوده موضعگیری اصولی در برابر استکبار جهانی و بویژه صهیونیسم بینالملل است. طرح سئوالات جدی درمورد مسئله هولوکاست، صهیونیستها را عصبانی کرد و پاسخی هم برای آن پیدا نکردند ودر محافل مردمی جهان مات ومبهوت شدند. متاسفانه در اوج محبوبیت آقای احمدی نژاد درخصوص آمریکا ستیزی و موضعگیری اصولی در برابر رژیم صهیونیستی یک باره آقای مشایی بحث دوستی ملت ایران با مردم اسرائیل را آنهم از موضع معاون رئیس جمهور مطرح کرده و تصریح میکند:" ما مردم آمریکا را از برترین ملتهای دنیا میدانیم، ایران با مردم آمریکا و اسرائیل دوست است!"
این سخن در داخل وخارج واکنشهای زیادی داشت. مردم ونخبگان این موضع را ناپسند دانسته و تقبیح کردند. آخر چطور میشود یک رژیم فاسد که ملت مظلوم فلسطین را از خانه و کاشانه خود آواره کرده ، مردان و زنان و کودکان معصوم فلسطینی را قتل عام کرده و بعد اشرار قوم یهود را از سراسر جهان جمع کرده و در سرزمین فلسطین جا داده است، آن وقت ما بگوییم؛ "ایران با مردم اسرائیل دوست است"؟! اصلا ما کشوری بهنام اسرائیل را به رسمیت نمیشناسیم، آن را یک رژیم جعلی میدانیم و از آن به عنوان "رژیم صهیونیستی" یا "رژیم اشغالگر قدس" یاد میکنیم.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان دارو، قربانی دعوای سیاسی؟ به قلم مراد هاشمزهی به تحلیل افزایش قیمت دارو پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
تداوم بگو مگوی مقامات دولت با یکدیگر درباره مشکلات دارویی و ریشههای آن سرانجام بدانجا ختم شده است که وزیر بهداشت از گران شدن برخی داروها خبر داده است و ظاهرا هم این گرانی اجتنابناپذیر است مگر اینکه مجموعه دولت و دستگاههای ذیربط بهصورت یکپارچه وارد عمل شده و فارغ از اختلافاتی که با یکدیگر دارند، مشکلات ارزی دارو را حل کنند. این برای چندمین بار طی چند ماه گذشته است که از سوی نمایندگان مجلس، کمیسیون بهداشت و مقامات وزارت بهداشت درباره مشکلات دارویی و کمبود ارز برای واردات دارو تذکر دادهاند اما ظاهرا مقامات دولت چنین کمبودی را نمیپذیرند و حتی آقای رئیسجمهور در آخرین گزارش تلویزیونی خود تاکید کرد که گران شدن دارو قانونی نیست.
البته اظهارات رئیسجمهور درباره اختصاص ارز به دارو واقعیت ندارد و اطلاعاتی که به رئیسجمهور در این باره داده شده، غلط است. گرانی دارو در کشور کاملا مشهود است و وزیر بهداشت هم در صحبتهای خود موضوع گرانی دارو و اختصاص ندادن ارز به دارو را تایید کرده است. با بررسیهایی که در کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی انجام دادهایم، نمایندگان به این نتیجه رسیدهاند که تاکنون فقط بخشی از ارز دارویی اختصاص داده شده است اما ممکن است از این به بعد و به علت بحثهایی که درباره ارز دارو پیش آمده دولت توجه بیشتری به بخش بهداشت و درمان نشان داده و این ارز را برای خرید داروهای مورد نیاز اختصاص دهد.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان زمان فروپاشی نزدیک است به تحلیل فروپاشی رژیم صهیونیستی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
این واقعیت که رژیم صهیونیستی درحال افول است مدتهاست که در خبرها و تحلیلهای بینالمللی به انحاء مختلف مطرح است و جهانیان شاهد افول قدرت صهیونیسم در سالهای اخیر بودهاند. ملموسترین مصداق و نمونه این درهم ریختگی و از همپاشیدگی، ناتوانی ارتش رژیم صهیونیستی در مقابل حزبالله لبنان، مقاومت اسلامی فلسطین، اوج مخالفتهای مردمی در جهان علیه سیاستهای تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و اختلافات و جنگهای داخلی احزاب در درون حاکمیت صهیونیستی است.
بدون شک، اکنون زمان بیش از هر وقت دیگری به ضرر رژیم صهیونیستی در جریان است و شواهد بسیاری نیز آنرا تأیید میکنند. افکار عمومی ساکنان سرزمینهای اشغالی که به عنوان یهودیان مهاجر از سراسر جهان به این منطقه منتقل شده اند، معتقدند که جنگ 33 روزه، جنگ 22 روزه و حمله اخیر به غزه ثابت کرده فروپاشی اسرائیل، از حد تصور آنها نزدیکتر است به گونهای که پس لرزههای آن باعث سرنگونی دو وزیر جنگ طلب از کابینه وحشی و خونخوار بنیامین نتانیاهو، یعنی وزرای جنگ و خارجه شد.
پایان پیام/
نظر شما