به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در گفتگوی خبری به مناسبت هفتم دی ماه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان امام خمینی (ره)، با تاکید بر تاثیر عمیق علم و سواد در زندگی روزمره، خواستار مساعدت همه دستگاه های اجرایی اعم از دولتی، عمومی و نهادی به منظوربسیج سوادآموزی شد.
وی در ادامه به جایگاه استان از نظر سطح سواد پرداخت و افزود: به استناد آخرین آمار اعلام شده از سرشماری سال 90، استان اصفهان با درصد باسوادی 95.46 درصد جایگاه سوم را در بین استان های کشور به خود اختصاص داده که بر این اساس جمعیت بی سواد گروه هدف 49-10 سال در استان در حدود 130 هزار نفر است.
وی با مقایسه آماری جمعیت باسواد در قبل و بعد از انقلاب، افزود: در ابتدای انقلاب اسلامی در استان اصفهان 48 درصد افراد با سواد بودند که این تعداد امروز به 95.46 درصد در گروه سنی 49-10 سال رسیده است.
براتی به اصلیترین برنامههای نهضت سواد آموزی استان اصفهان در سال تحصیلی 92_91 اشاره کرد و گفت: ترویج فعالیت های سواد آموزی از طریق رسانه ها، توانمند سازی نیروی انسانی، آموزش های هدفمند و کاربردی و واگذاری 75 درصد از فعالیتهای نهضت سوادآموزی استان به سازمانهای غیر دولتی از جمله مهمترین برنامههااین معاونت میباشد.
وی به یارانه سواد اشاره کرد و گفت: هر فردی که بتواند یک بی سواد 49-10 ساله را سواد بیاموزد، مبلغ 430 هزار تومان دریافت می کند که افراد برای مراحل اداری آن باید به این معاونت مراجعه کنند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در خصوص واگذاری فعالیتهای نهضت سوادآموزی به دانشآموزان دبیرستانی، گفت: در صورتی که یکی از والدین 10 تا 49 سال دانشآموزان دبیرستانی فاقد سواد باشند، هر دانشآموز میتواند بعد از باسواد کردن پدر یا مادر خود مبلغ 387 هزار تومان را به صورت حقالزحمه از اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان دریافت کند.
براتی با بیان اینکه مدارس دولتی نیز میتوانند نسبت به برگزاری کلاسهای سواد آموزی برای والدین بیسواد دانشآموزان خود اقدام کنند، تصریح کرد: مسؤولان مدارس دولتی میتوانند در پایان سال به ازای باسواد کردن هر نفر در مدرسه خود برای دورههای سواد آموزی 387 هزار تومان و برای دورههای تکمیلی 280 هزار تومان به صورت سرانه از سوی معاونت مالی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان دریافت کنند.
براتی، دوره عمومی سوادآموزی را پایان سوم ابتدایی و دوره انتقال را دریافت مدرک ششم ابتدایی عنوان کرد و گفت: کتاب های نهضت سوادآموزی حاوی مطالب کاربردی برای یک شهروند برای زندگی در یک شهر الکترونیکی تهیه شده است و صرفا آموزش افبا و خواندن و نوشتن محض نیست.
وی به آسیب شناسی استقبال کم بی سوادان از سوادآموزی اشاره کرد و افزود: احساس عدم نیاز به سواد، نبود وجود قوانین الزام آور و بهره مندی یکسان بی سوادان و باسوادان از خدمات در جامعه عواملی است که این کم استقبالی را ایجاد نموده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان به پیشنهادات ارائه شده برای تشویق بی سوادن به سوادآموزی اشاره کرد و گفت: در صورت تصویب امتیازات ویژه ای به شرکت کنندگان در کلاسهای سوادآموزی داده می شود.
وی خاطر نشان کرد: همه قوانین برای سهولت سوادآموزی در کشور وجود دارد و فقط به عزم ملی و جدی نیازمندیم.
وی با بیان این که در کشور یک و نیم میلیون دانش آموز وجود دارد که حداقل یکی از والدین آنها بی سواد هستند، گفت: انسداد ورود بی سوادی به آموزش و پرورش در راس برنامه ها قرار دارد و کودکان لازم التعلیم استان 100 درصد تحت پوشش آموزش و پرورش قرار دارند.
وی به دوره تحکیم سوادآموزی اشاره کرد و گفت: افرادی که دوره های مقدماتی و تکمیلی سوادآموزی را گذرانده اند با حضور در 130 ساعت آموزش مروری و خلاقانه هرگز به بی سوادی رجعت نخواهند کرد.
پایان پیام/
نظر شما