حجت الاسلام حمیدرضا علیجانزاده، مسئول نظارت بر ذبح و صید شرعی سازمان دامپزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار شبستان از گیلان، با اشاره به اینکه واحد های مشمول نظارت شرعی شامل کلیه واحدهای کشتارگاهی دام و طیور صنعتی و سنتی است، تاکید کرد: 610 کشتارگاه صنعتی و سنتی در کشور وجود دارد که از میزان 227 مورد کشتارگاه طیور و بقیه کشتارگاه دام هستند.
وی با بیان اینکه در گذشته کشتارگاههای سنتی زیر نظر شهرداری ها دایر شده بودند، تصریح کرد: با توجه به قانون تجمیع کشتارگاهها، واحدهای کشتار سنتی به صنعتی تبدیل می شوند.
مسئول نظارت بر ذبح و صید شرعی سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه ذبح دام و طیور در کشتارگاهها، بهداشتی و از لحاظ شرعی کاملا حلال است، خاطرنشان کرد: نظارت های شرعی بر همه کشتارگاههای مجاز سراسر کشور انجام می شود.
فعالیت 500 روحانی ناظر شرعی در کشتارگاههای کشور
علیجانزاده تاکید کرد: نظارت بر واحد کشتارگاهی دام و طیور، مراکز صید، صیادی و اسکلهها، مرکز پرورش آبزیان، مراکز عرضه و توزیع محصولات دامی، کلیه قصابیها و رستورانها، مبادی خروجی و ورودی کشور، کلیه کارخانجات فرآوری، عمل آوری، بسته بندی و کنسرو سازی گوشتی و کلیه سردخانه های مواد پروتئینی حیوانی از جمله مراکز تحت نظارت شرعی دامپزشکی کشور هستند.
وی با اشاره به اینکه 500 روحانی ناظر شرعی در سطح کشور فعالیت می کنند، بیان کرد: این ناظران در همه مراکزی که فرآورده های حیوانی تهیه، فرآوری و عمل آوری می شود، حضور دارند و در مقام یه ضابط قضایی نیز عمل می کنند.
ابلاغ کد نظارت شرعی به استانهای کشور
مسئول نظارت بر ذبح و صید شرعی سازمان دامپزشکی کشور از ابلاغ کد نظارت شرعی به استانهای کشور در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: این کد نظارت در مرحله ابتدایی به مسئولان دفاتر نمایندگی استان های البرز و زنجان داده شده است و به زودی به همه استانها ابلاغ میشود.
علیجانزاده تصریح کرد: کد نظارت شرعی بر روی بسته بندی محصولات حیوانی قرار می گیرد و نشان دهنده حلال بودن بسته و یکی از موارد اصلی مجاز برای صادرات محصول است.
وی در ادامه از ایجاد برند واحد جهانی حلال در کنفرانس کشورهای اسلامی در تهران خبر داد و گفت: حوزه نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی با همکاری حوزه علمیه قم و دیگر مراکز ذیربط، آیین نامه برند واحد جهانی حلال را به 57 کشور اسلامی ارسال کرده است.
علیجانزاده با تاکید به اینکه آیین نامه برند واحد جهانی حلال با مبانی فقهی شیعه تنظیم و مورد تصویب قرار گرفته است، بیان کرد: ارائه این آیین نامه از جمهوری اسلامی ایران نشاندهنده پیشگامی در تغذیه حلال نسبت به دیگر کشورها است.
مسئول نظارت بر ذبح و صید شرعی سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: کد نظارت شرعی در محدوده داخل کشور، مشابهی از برند حلال و نشان دهنده شرعی بودن محصول است.
6 هزار ذابح مسئول کشتار حلال در سطح کشور هستند
وی یکی از برنامه های اصلی دفتر نمایندگی را آموزش مسئولان دفاتر نمایندگی ولی فقیه، کارشناسان، ناظران شرعی و ذابحین عنوان کرد و گفت: این آموزش ها در دو بخش مقدماتی و تخصصی به صورت تئوری و عملی در سطح کشور برگزار می شود.
علیجانزاده با بیان اینکه 6 هزار ذابح در سطح کشور فعالیت می کنند، بیان کرد: این ذابحین با مجوز رسمی دامپزشکی گیلان در کشتارگاه های مجاز سطح کشور مشغول به کار هستند.
مسئول نظارت بر ذبح و صید شرعی سازمان دامپزشکی کشور از پیشنهاد ارائه رشته های آموزش نظارت شرعی در مراکز رسمی علمی و آموزشی کشور خبر داد و گفت: درصدد هستیم که ناظران شرعی با توجه به مدراک تحصیلی مرتبط مشغول به کار شوند.
سبک زندگی اسلامی الگوی مصرف حلال در جامعه
وی در ادامه به تشریح وظایف ناظران شرعی اشاره کرد و گفت: نظارت بر ذبح ذبیحه اعم از دام و طیور، نظارت بر دستگاه شوک، نظارت بر تطهیر اجزای دام و طیور و نظارت بر جمع آوری اجزای حرام از محل کشتار تا مراکز عرضه یا مبادی خروجی از جمله این وظایف است.
علیجانزاده با بیان اینکه فرهنگسازی باید به عنوان یکی از اصلیترین فعالیت سازمانها و مراکز اطلاعرسانی باشد، اذعان کرد: سبک زندگی اسلامی در کلام رهبر معظم انقلاب باید مورد توجه همه خانواده ها قرار گیرد و از آن به عنوان معیاری جهت الگوی مصرف حلال بهرهبرداری شود.
پایان پیام/
نظر شما