به گزارش خبرنگار شبستان، علیمحمد مؤدب، در نشست شب شعر انقلاب که صبح امروز دوشنبه 4 دی با حضور محسن عربخالقی دبیر اجرایی این شب شعرها و همچنین علی داودی دبیر علمی این شب شعرها برگزار شد با بیان اینکه شعر به تعبیر مقام معظم رهبری ثروت ملی است، گفت: شعر وفادارترین هنرها به انقلاب است و از ابتدای انقلاب شاعران با زبان شعر به ترویج اندیشههای انقلاب پرداختهاند.
وی ادامه داد: گرایشهای مختلف شعر همواره وجود داشته و در خطدهی، معناسازی و مفهومسازی و برجستهکردن شخصیتهای انقلاب شعر نقشی مهم ایفا کرده است.
مؤدب خاطرنشان کرد: در عرصه دفاع مقدس شعر کلیدیترین نقشها را داشته به طوری که کسی نمیتواند نقش شعر را انکار کند، البته گاهی اتفاق میافتاد که بعضی از جنبههای ادبی فدای سرعت سرایش شعر میشد اما در همین دوره شعرهای برجستهای هم خلق میشد که امروز در عرصه شعر انقلاب اسلامی شاهد گستره عظیم شعر با سرفصلهای مختلف هستیم.
وی ادامه داد: گستره عظیم موضوعات شعر انقلاب در تاریخ شعر فارسی بینظیر است، برجستهشدن عناصر اصلی همچون شهادتطلبی، طرح مفاهیم جدید مانند وطندوستی از ویژگیهای شعر انقلاب اسلامی است، از طرفی وجود مفاهیمی مانند امام امت و شهادت نیز با این شعر عجین شده و تعابیر تازهای از وطن را تجلی میکند.
این شاعر سپس خاطرنشان کرد: پس از جنگ تحمیلی نیز جریان شعر انقلاب همچنان در اوج قلههای ادبی قرار داشت، شعر انقلاب شاید به خاطر کمهزینهبودن توانست محافل خود را حفظ کند و امروز ما شاهد آن هستیم که شاعران بین 20 تا 25 سال هم به صورت جدی در این عرصه تلاش میکنند.
مؤدب در ادامه اضافه کرد: متأسفانه کمهمتی مدیران در عرصه سینمایی نگذاشت که سینما به راه خود ادامه دهد اما در عرصه شعر، شعر توانست استوار و محکم به راه خود ادامه دهد و چیزی نتوانست که به ماهیت شعر آسیب برساند.
در شعر خوانی ها و مراسمها حاشیهها بر شعرخوانی میچربد
این شاعر انقلابی در ادامه در پاسخ به اینکه چرا باید شب شعر انقلابی برگزار کنیم، اظهار کرد: از گذشته تاکنون همیشه محافل شعرخوانی وجود داشته است و در دوران ما نیز شب شعرهای برجستهای برگزار میشود اما در بسیاری از این شب شعرها و مراسمها حاشیهها بر شعرخوانی میچربد اما به نظر من هر مراسمی که به نام شعر برگزار میشود تنها شعر و شاعر باید در آن برجسته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در مراسمها ما شاهد حاشیهها و سخنرانیهای چندین مدیر هستیم که در مراسم اصلی که همان شعرخوانی باشد، میچربد و باید بتوانیم که در عرصه شعر انقلاب دست به جریانسازی بزنیم و در این زمینه رسانههای تصویری مانند صدا و سیما باید نقش بیشتری برای شاعران قایل شود.
وی اظهار کرد: شعر باید تیتر یک روزنامهها بشود و شاعر در رسانه ملی دیده شود زیرا شعر ریشهدارترین هنر ماست. در این شب شعرها هدف ما این است که شاعر در کنار شعرش دیده شود و امیدواریم که بتوانیم در سالهای آینده نمونهای از این شب شعرها را برگزار کنیم.
پایان پیام/
نظر شما