مهدی ناظمی اردکانی، دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به طراحی اطلس مساجد ایران به خبرنگار شبستان گفت: در موضوع اساسی و مهمی همچون مساجد باید برنامهریزی کلان و راهبری داشته باشیم زیرا هر اقدامی که در هر حوزه دیگر باید انجام داد در مورد مساجد نیز بایدمورد توجه قرار گیرد از طرفی به صورت روشن باید اطلاع داشته باشیم چه تعداد مسجد در کدام نطقه از کشور اعم از شهر و روستا و جادهها و مناطق صنعتی و تجاری وجود دارد.
وی بیان کرد: لازم است که بدانیم سرانه مسجد در کشور چه میزان است به این معنا که باید بدانیم هر هزار نفر چه سهمی از مسجد و از فضای فیزیکی واحد فرهنگی مقدس چون مسجد برای بهرهگیری وجود دارد، زیرا که این اولین گام برای برنامهریزی کلان و برنامههای پنجساله است.
وی با انتقاد از اینکه تاکنون در کشور اقدام جامع و کاملی برای توصیف وضعیت موجود مساجد کشور انجام نشده است و حتی آمار دقیق و کامل از تعداد مساجد در کشور در دسترس نداریم، گفت: البته دستگاههای متولی مساجد نسبت به جمعآوری اطلاعات اقداماتی انجام دادهاند و گزارشهای آماری نیز ارایه شده است ولی گزارشی که اطلاعات کاملی داشته باشد و از طرفی به روز باشد در دسترس نیست.
ناظمی اردکانی با اشاره به ضرورت طراحی اطلس مساجد کشور(نقشه وضعیت موجود مساجد)، اظهار کرد: لازم بود برای پی بردن به وضعیت مساجد کشور در اولین مرحله اطلس جغرافیایی کشور ترسیم میشد تا در جغرافیای کشور و در هر شهر، روستا و هر محلهای به تفکیک کوچه و خیابان مشخص میشد که چه مسجدی در کجا وجود دارد؟
وی خاطرنشان کرد: در این راستا در دبیرخانه کارگروه کلان دستگاههای فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تلاش شد تا مجموعه دستگاههای حوزه مسجد اعم از سازمان اوقاف و امور خیریه، مرکز رسیدگی به امور مساجد، ستاد عالی کانونهای مساجد و شهرداریها و ستاد اقامه نماز کشور نسبت به جمعآوری آمار و اطلاعات مساجد کشور اقدام کنند و اطلس مساجد کشور ترسیم شود که تاکنون تعدادی از استانهای کشور و شهر تهران موفق شدهاند، اطللس مساجد را در حد قریب به کاملبودن ترسیم کنند.
دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: با پیگیریهای ستاد اقامه نماز کشور و سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، اطلس مساجد کشور با بهرهگیری از آمار و اطلاعات دستگاهها، اصلاح و تکمیل می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر آن معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور در انجام وظایفی که در برنامه پنجم توسعه در خصوص آمایش سرزمین بر عهده دارد تلاش کرده که بخشی از توجه و تلاش این شورا را معطوف به ترسیم اطلس واحدهای فرهنگی به ویژه مساجد کند.
ناظمی اردکانی اذعان کرد: زمان انجام این اقدامات به صورت مشخص قابل بیان نیست ولی در حال حاضر معاونت راهبردی رئیس جمهور آمایش سرزمینی را در 2 استان انجام داده است که به صورت نمونه است و در صورت رفع نواقص آنها این آمایش در سراسر کشور اجرا می شود از طرفی افق اجرای اطلس مساجد برنامه ای است که بر اساس برنامه پنجساله توسعه است که تاکنون یک سال آن گذشته و باید برای چهار سال آینده همچون همه واحدهای اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی نهایی شود.
پایان پیام/
نظر شما