به گزارش خبرنگار شبستان، نمایش صحنه ای "لابی" به نویسندگی آرش عباسی، کارگردانی بیتا الهیان و بازی پرویز فلاحتی پور، رزیتا غفاری، نسرین نصرتی، روح الله کمالی و فریدون محرابی دو اجرا در بخش چشم انداز بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر را به خود اختصاص داده است.
"لابی" حکایت کشمکش و تعارض درونی دختری ورزشکار است که در یک روز قبل از برگزاری مسابقه فینال اتفاق می افتد.جمعه اول آبان، راضیه هاشمی که قهرمان تیم ملی تکواندو ایران است، انصراف از بازی در مقابل حریف خود را به مربی اعلام می کند و در پاسخ به سوالهای مربی تنها به جمله "این یک مساله کاملاً شخصی است" اکتفا می کند.
حیاتی از کنسولگری برای علت یابی این انصراف به حضور راضیه می رسد و تلاش می کند تا غرور و تعصب ملی وی را برانگیزد و وقتی کار خود را بی نتیجه می بیند از حربه هایی همچون مساله پناهندگی و گرفتن تبعیت از یک کشور خارجی و یا مصاحبه با خبرنگاران خارجی برای تبیین مساله آزادی زنان ایرانی و ظلم به آنها استفاده می کند.
در این میان یک دلال که در ابتدا خود را خبرنگار و سپس رابط تیم ها و ورزشکارها معرفی می کند، چندین بار با راضیه ملاقات می کنند و به وی پیشنهاد 6 هزار پوندی به مدت یکسال با امکاناتی چون مسکن برای عضویت در باشگاه انگلستان را مطرح می کند اما راضیه فارغ از هم این مسایل به هدف و دلیل شخصی خود می اندیشد.
مسابقه فینال راضیه مصادف با خروج منافقان از کشور عراق است که بسیاری از کشورها این مساله را محکوم کردند و کنسولگر در ملاقات بعدی با راضیه می کوشد تا تبیین کند که انصراف راضیه از مقابله با حریف عراقی خود یعنی همگام شدن ایران با سایر کشورها در محکومیت عراق اما راضیه بر تصمیم خود پافشاری می کند و همین مساله موجب تهدیدات شدید از سوی کنسولگری می شود.
مربی راضیه به خدمت کنسولگر احضار می شود و در مقابل تهدیدات وی از راضیه می گوید که پدر خود را ندیده و سالها در انتظار آمدن وی به سپر برده و سرانجام به جای پدر استخوان های او را دریافت کرده است، و همین مسئله موجب شده که وی از مسابقه با ورزشکار عراقی در مسابقه فینال انصراف دهد.
با مشخص شدن ماجرا چهره راضیه که از ابتدای نمایش برای بینندگان پنهان بود آشکار می شود و برخلاف تمام صحنه های قبلی که وی پشت به بیننده بود، روبروی بینننده قرار می گیرد و با کنسولگر صحبت می کند. کنسولگر با اطلاع از علت ماجرا این بار نه برای تهدید بلکه برای کمک به راضیه برای وی یک پرونده محکم پزشکی آورده است تا توجیهی برای انصراف وی باشد.
راضیه از احساس ترحم کنسولگر ابراز ناراحتی می کند، اما کنسولگر دلیل کارش را تجدید خاطره 22 سالگی خود بیان می کند، زمانی که خدمت سربازی وی مواجه با دوران جنگ شده بود و با وجود نامزد و یک دنیا آرزو در آستانه یک عملیات سخت و غیرقابل بازگشت قرار گرفته و نتوانسته بود از ابراز ترس خود جلوگیری کند و فرمانده اش به جای برانگیختن عرق ملی و مذهبی وی، با یک برگه ماموریت، وی را روانه ستاد جنگ تهران می کند.
یونس حیانی تنها بازمانده گروهان 80 نفری آن عملیات وقتی خبر کشته شدن تمام گروهان را می شنود، روانه آرایشگاه می شود و پس از مدتی به روال زندگی باز می گردد و پله ها را یکی یکی طی می کند تا به وزارت خارجه می رسد.
شنبه دوم آبان، روز متفاوتی برای راضیه است. راضیه که روز پرکشمکشی را پشت سر گذاشته است با ذهنی خالی از ماجراهای دیروز در فکر لباسهای تمرین خود است و بدین ترتیب پذیرش این قهرمان تکواندو برای رویارویی در مقابل حریف عراقی و مهمتر از آن پایان یک کشمکش درونی 21 ساله با پخش موسیقی ایران به نمایش" لابی" خاتمه می دهد.
بیتا الهیان کارگردان نمایش "لابی"در مورد کار خود به خبرنگار شبستان گفت: لابی مضمون اجتماعی دارد و حکایت دختر ورزشکاریست که در یک فینال مسابقه با اتفاقات غیرمنتظره مواجه می شود.
الهیان"لابی" را یک نمایش واقع گرایانه دانست و افزود: این کار از نوشته های آرش عباسی است که مخاطب خیلی راحت با آن ارتباط برقرار می کند.
الهیان سال گذشته در هشتمین جشنواره تئاتر بانوان با اجرای نمایش "جنایات قلب" عنوان دومین اثر برگزیده این رویداد هنری را کسب کرده است و هنوز موفق به اجرای عمومی آن نشده است.
ویشگا آسایش، بازیگر سینما و تلویزیون که بازی در مجموعه های مطرح چون "امام علی (ع)"، "نردبام آسمان" و "مختارنامه" را در کارنامه خود دارد طراحی صحنه نمایش" لابی" را عهده دار بوده است.
سعید محمدی مطلق، آهنگسازی "لابی" را به عهده دارد و با توجه به فضای ملی و حماسی داستان توانسته است که با نوع سازها مسیر شخصیت اصلی داستان را نشان دهد و در پایان نمایش با سازهای کوبه ای حماسه و عشق به مبارزه را تعریف کند.
از نکات جالب توجه درباره این نمایش استقبال بسیار خوب مخاطبان بود؛به گونه ای که بسیاری از تماشاگران مجبور شدند برای دیدن نمایش در ردیف جلوی صندلی ها بر روی زمین بنشینند.
گفتنی است، نویسندگی"لابی" بر عهده آرش عباسی بوده است که در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر علاوه بر این کار، نویسندگی" ورود آقایان ممنوع" به کارگردانی کتایون مرندی را نیز بر عهده دارد.
پایان پیام/
نظر شما