تقویت کشاورزی، راه تحقق توسعه استان لرستان است

پژوهشگر و محقق نمونه لرستانی با اشاره به وجود پتانسیل مناسب آب و خاک در استان لرستان، تقویت کشاورزی را از مهم ترین راه های توسعه استان لرستان خواند.

علی احمدی، پژوهشگر و محقق نمونه لرستانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان گفت: کشاورزان توصیه های مروجان و محققان مراکز تحقیقاتی را جدی بگیرند.


وی افزود: عمل به توصیه های محققان باعث خواهد شد عملکرد کشاورزی آنان توسعه یابد.


احمدی افزود: تنوع آب هوایی این استان که در جنوب دارای آب و هوای گرمسیر و در شمال دارای آب هوای سردسیر و وجود آب و هوای متعدل در مرکز است، لرستان را برای توسعه کشاورزی توانمند کرده است.


این کارشناس و محقق مرکز تحقیقات استان لرستان با اشاره به اینکه طی تحقیقات به عمل آمده شرایط استان لرستان برای کشت رقم گندم کریم مساعد است، گفت: رقم جدید گندم کریم نسبت به سایر ارقام معادل 23 درصد افزایش عملکرد دارد.


احمدی افزود: این رقم در 70 هزار سطح کشت می تواند حدود 20 هزارتن گندم بر میزان برداشت گندم بیافزاید.


این محقق با اذعان به اینکه استان لرستان 779 هزار و 950هکتار اراضی کشاورزی دارد، گفت: از این میزان 197 هکتار به کشت غلات آبی و 630 هزار آن به کشت دیم اختصاص دارد.


وی با بیان اینکه استان لرستان هفتمین استان کشور از لحاظ اراضی کشاورزی است، تصریح کرد: 91/4 درصد از اراضی کل کشور در استان لرستان وجود دارد.


این پژوهشگر بیان کرد: با توجه به وجود اراضی کشاورزی مستعد در این استان، می توان با استفاده بهینه از این امکانات برای سودآوری و رفاه اجتماعی مردم بهره گرفت.


احمدی اذعان داشت: خود کفا شدن لرستان در محصولات کشاورزی از جمله گندم در خودکفا شدن کشور نیز موثر است.


گفتنی است، وی از سال 1374 در عرصه پژوهش گام نهاد و از آن پس در بخش های زراعت و غلات تحقیقات زیادی انجام داده است.


این پژوهشگر بالغ بر 10 سال در بحث غلات دیم کار کرده و تاکنون همکار بیش از100 طرح تحقیقاتی بوده است.


وی در سال های 82 و 83 به عنوان پژوهشگر برتر استانی انتخاب شده و امسال نیز به عنوان پژوهشگر برتر استانی انتخاب شده است.


احمدی همچنین مجری پنج طرح تحقیقاتی ملی غلات دیم دریافتی از ایکارد( مرکز تحقیقات بین المللی مناطق خشک) و همچنین همکاری در 15 طرح تحقیقاتی داشته است.


از وی تاکنون پنج مقاله علمی و پژوهشی در مجلات معتبر کشور به چاپ رسیده و یک مقاله را نیز در سمینارهای داخلی ارائه کرده است.


این کارشناس همچنین تاکنون دو رقم جدید گندم شامل «رقم گندم نان حمام فور یا کریم و جو خرم» مناسب کشت در مناطق گرمسیر شده است.


شایان ذکر است، علی احمدی، پژوهشگر و محقق نمونه لرستانی طی هفته پژوهش به عنوان پژوهشگر و محقق نمونه استانی معرفی شد.


پایان پیام/

کد خبر 208916

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha