تنش بین دولت و مجلس بزرگترین ظلم به مردم است

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط اقتصاد مقاومتی، دولت و مجلس نباید وارد هیچگونه تنشی شوند، امروز بزرگترین ظلم به مردم، داشتن تنش بین دولت و مجلس است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد رضا خانمحمدی، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز ( 3 دی) در همایش اقتصاد مقاومتی، ابعاد و راهکارها که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: واژه اقتصاد مقاومتی ریشه در اقتصاد اسلامی دارد و مقام معظم رهبری در جمع کارآفرینان کشور به این بحث اشاره کردند.
 

وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی با این رویکرد مطرح شد که در جاهایی که لازم است شوک های وارده به اقتصاد کم اثر و بی اثر شود، اقتصاد مقاومتی شکل گیرد و در این حوزه باید برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت برنامه داشته باشیم.
 

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برخی اقتصاد مقاومتی را پلی برای توسعه می دانند و از موارد مورد توجه در این حوزه، نیازها، توانمندی ها، اثر عوامل داخلی و خارجی به اقتصاد است.
 

* نسخه اقتصاد را نمی توان با مدیریت آکادمیک و معمولی پیچید
وی عنوان کرد: با توجه به شرایط امروز با مدیریت معمول و آکادمیکی که بر اقتصاد صورت می گرفت تا یک شرایط جاری و ساری را مدیریت کرد، نمی شود نسخه اقتصاد را پیچید؛ امروز لیست تحریم ها، یک لیست باز است و جنگ امروز، جنگ اقتصادی است که مهمتر از جنگ نظامی است.
 

خانمحمدی اعلام کرد: البته بحث جنگ اقتصادی مربوط به سه تا چهار سال اخیر نیست و برخی از متخصصان ریشه این جنگ اقتصادی را به 10 ها سال قبل ارجاع می دهند، بنابراین ما نمی توانیم با یک شرایط معمول بر اقتصاد مدیریت کنیم و باید علم و ابزار مدیریتی بر اقتصاد تغییر یابد.
 

وی تصریح کرد: با توجه به لیست تحریم و جنگ اقتصادی، کابینه اقتصادی کشور باید متناسب با لیست حرکت و برنامه ریزی کنند به طوری که یک روز ممکن است اقلام ضروری مورد هدف قرار گیرد و دولت باید به ذخیره سازی اقلام ضروری اقدام کند.
 

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: تحریم بحثی نیست که در مدت زمان یک یا دو ماه صورت گیرد و برخی متخصصان بیان کرده اند که این موضوع ممکن است پنج سال یا بیشتر به طول انجامد و این امر وابسته به معادلات بین المللی است و در این شرایط باید دقت کرد، اثر تحریم چه مقدار و در چه قالبی است.

 

* دشمن نمی تواند ایران را در حوزه اقتصادی زمین گیر کند
وی تأکید کرد: امروز تحریم به لحاظ همت مسئولان و برخورد علمی، عملی و دینی اثر جدی نداشته است، البته در ماه های تیر و مرداد شرایط سختی بر اقتصاد گذشت ولی امروز در شرایط بهتری هستیم و پیش بینی می شود اگر با این روند پیش رویم شاید بتوانیم اثرات شاخص های تحریم را کم اثرتر و بی اثر تر کنیم و از این رو رهبری بر پایه اقتصاد دانش بنیان تأکید دارند.
 

خانمحمدی با اشاره به لزوم برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت در اقتصاد مقاومتی یادآور شد: نباید در اقتصاد تکیه بر یک محصول مانند نفت داشته باشیم و در این شرایط باید از تمام ظرفیت های اقتصادی استفاده کنیم و به همه بخش های اقتصادی کشور باید توجه یکسانی صورت گیرد.
 

وی خاطر نشان کرد: در تخصیص ها و برنامه ریزی دولت باید صنایع تولیدی ما با ظرفیت کامل کار کنند و اگر در شرایطی بهینه توانستیم از همه ظرفیت های اقتصادی استفاده کنیم، می توانیم گام در مسیر اقتصاد مقاومتی گذاریم.
 

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: ایران ظرفیت های بسیاری دارد که موقعیت جغرافیایی، نیروی جوان و تحصیلکرده، تنوع آب و هوایی و برخورداری از منابع غنی فسیلی و معدنی جزو این فرصت ها است و دشمن نمی تواند با همه تمهیداتی که دارد در بعد اقتصادی، کشور ما را زمین گیر کند.

 

* باید اقتصاد را دست های پاک جابه جا کند
وی با اشاره به لزوم دوری از تنش در دولت و مجلس اظهار کرد: در شرایط اقتصاد مقاومتی، دولت و مجلس نباید وارد هیچگونه تنشی شوند، امروز بزرگترین ظلم به مردم، داشتن تنش بین دولت و مجلس است و باید کارآفرینی را در شرایط اقتصاد مقاومتی افزایش دهیم و این با چند برنامه ممکن است.
 

خانمحمدی گفت: در این راستا یک موضوع حرکت بر اساس برنامه است البته این به معنای عدم رعایت قوانین و گرفتن تصمیم های خلق الساعه نیست که این امر بسیار خطرناک ست ولی در عین حال باید با تعامل، همفکری، برنامه رزی علمی و دینی دارای برنامه ریزی متناسب با شرایط بحران باشیم.
 

وی عنوان کرد: امروز دستگاه هایی در کشور هستند که می توانند مشکل صادرات و گرفتن ارز و دلار را به طور کامل حل کنند و باید از همه پتانسیل ها استفاده شود و باید اقتصاد را دست های پاک جابه جا کند و در این بخش نظارت نیز بسیار مهم است و نمی شود به بهانه اقتصاد مقاومتی یک آشفتگی در صحنه اقتصاد ایجاد کنیم.
 

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: ما باید همت بیشتر بر استفاده از تولید داخلی داشته باشیم و این امر وظیفه مجلس و دولت است و در تولید داخل باید بحث قیمت و کیفیت را لحاظ کنیم و وابستگی به نفت را کاهش دهیم.

 

* در شرایط اقتصاد مقاومتی نمایندگان مجلس نباید شرایط ویژه ای را به دولت تحمیل کنند
وی ادامه داد: مردمی کردن اقتصاد موضوع دیگری است که با رویکرد اصل 44 قانون اساسی باید مورد توجه قرار گیرد، البته نباید صنایع را ناقص واگذار کنیم و صنعت سرگردان بماند بلکه اقتصاد باید با همه شاکله اش مردمی شود و پویایی ایجاد کنیم.
 

خانمحمدی با تأکید بر نقش شرکت های دانش بنیان اعلام کرد: توصیه اخیر مقام معظم رهبری در خصوص شرکت های دانش بنیان است و اقتصادی در دنیا رونق خواهد داشت که بر پایه دانش افزایی باشد.
 

وی توضیح داد: ما زمانی در شرایط تحریم و اقتصاد مقاومتی خوب عمل کرده ایم که شاهد کاهش نرخ بیکاری، افزایش بهره وری نیروی کار، پرهیز از دو قطبی بودن جامعه و کاهش اختلاف طبقاتی، افزایش فرصت برای سرمایه اجتماعی و رشد نرخ اقتصادی باشیم.
 

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی وظیفه ای است که از شهروند جز تا سیاستمدار کل در آن موثر هستند و امروز نباید نمایندگان مجلس در شرایط اقتصاد مقاومتی شرایط ویژه ای را به دولت تحمیل کنند.
 

وی تصریح کرد: امروز کمیسیون صنعت و معدن مجلس ارتباطات بسیاری با کابینه اقتصادی دولت دارد و بر این موضوع تأکید دارد که هیچ چیزی را بر دولت چه در قالب خواسته مردمی حوزه انتخابیه که خارج از برنامه است و چه خواسته گروه و جناحی خاص بر دولت تحمیل نکند.
 

خانمحمدی یادآور شد: امروز دولت باید در حوزه صنعت و در دادن مجوز تولید، داشتن سرمایه علمی و فکری انسانی را لحاظ کند و تنها اینکه فرد خوش فکر است و سرمایه خوبی دارد را مورد توجه قرار ندهد.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 208855

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha